Ministerul Administratiei si Internelor a anuntat ieri, intr-un comunicat oficial, ca vor fi scoase din circulatie toate autovehiculele ale caror certificate de inmatriculare au fost eliberate in baza vechiului Cod Rutier.
In aceasta categorie nu intra insa numai masinile cu numere vechi, asa cum au anuntat initial sefii de la Inmatriculari, ci toate autovehiculele inscrise in circulatie inainte de 1997. Adica si masinile cu numere noi (formate din prescurtarea judetului de resedinta, urmata de doua cifre si trei litere), valabile de la 1 iulie 1993, care nu si-au schimbat proprietarul in ultimii sase ani.
Desi, dupa 6 martie, soferii prinsi conducand astfel de autovehicule risca dosare penale, mare parte nu au fost instiintati de politie despre iminenta radiere.
Astia sint de-a dreptul dementi. Nu mai stiu ce sa faca ca sa imputineze masinile in circulatie. Stilul asta pompierstic de a crea si apoi rezolva niste probleme e absolut criminal. Astia ar trebui trimisi unde le e locul, nu pentru incompetenta ci pentru hartuire a propriului popor. E absolut incredibil, pur si simplu nu imi vine sa cred.