M-ar interesa diverse sfaturi legate de intocmirea cd-urilor audio/mp3 pentru auditie in masina si nu numai.
Frst m-ar interesa un cutter pentru mp3-uri (in special VBR) care sa functioneze atat dupa un fisier .cue existent, dar si caruia sa-i pot da eu o lista cu duratele melodiilor si sa realizeze sectorizarea (deci cumva un editor de cue sheets).
Scnd De obicei muzica o am in format mp3, CBR 160 kbps pana la VBR 320 kbps. Daca folosesc NERO sa intocmesc un cd audio din aceste fisiere, se va auzi mai bine sau este timp pierdut?
Care-i treaba cu normalizarea melodiilor, s-o fac sau sa le las in formatul original?
Thrd Daca am diverse cd-uri audio si vreau sa selectez anumite piese si sa intocmesc un nou cd audio, care-s pasii recomandati? Eu procedam cam asa: Winamp pro --> rip, format .wav --> nero --> cd audio, sau mai foloseam pentru ripping musicmatch jukebox
Frth Cd-urile audio pentru auto se scriu la viteze mici (8x) sau si cele cu mp3-uri?
Orice alt sfat/discutie sunt binevenite. Multumesc.
Despre CD-uri audio/mp3
Moderator: Echipa Tehnica
Despre CD-uri audio/mp3
Cosmin
high energy music expression
high energy music expression
- DanT
- Moderator
- Masina: Xsara Picasso 1.6 Hdi 2008
- 2: Citroen C5 2.0 HDi 2004
- 3: Saxo S1 16V VTS, Xantia X1 Activa
pai hai sa vedem ce anume stiu ...
nu e o ordine anume
:
4. cd-urile audio (in general) de preferat este bine sa fie scrise la viteze mici - 4-8x maxim pentru a fi sigur de rezultat pe unumite cititoare de disc
ps: sesiunea de scriere trebuie sa fie inchisa
.
3. sunt anumite versiuni de nero care te lasa (in conditiile in care asta doresti) sa faci direct copie ( varianta on-the-fly)
2.cu normalizare cred ca se aude mai clar si mai profund cumva sunetul. eu rip il faceam cu audiograbber cu autonormalizare la 98%.
pana la urma calitatea redarii este in raport direct cu rata de esantionare a inregistrarii digitale initiale, care din cate imi aduc aminte la varianta CD digital audio este de 384 kbps
1. d-asta n-am ...
imi pare rau ...

nu e o ordine anume

4. cd-urile audio (in general) de preferat este bine sa fie scrise la viteze mici - 4-8x maxim pentru a fi sigur de rezultat pe unumite cititoare de disc
ps: sesiunea de scriere trebuie sa fie inchisa

3. sunt anumite versiuni de nero care te lasa (in conditiile in care asta doresti) sa faci direct copie ( varianta on-the-fly)
2.cu normalizare cred ca se aude mai clar si mai profund cumva sunetul. eu rip il faceam cu audiograbber cu autonormalizare la 98%.
pana la urma calitatea redarii este in raport direct cu rata de esantionare a inregistrarii digitale initiale, care din cate imi aduc aminte la varianta CD digital audio este de 384 kbps
1. d-asta n-am ...

Dan
Dreptul de exprimare este liber, dreptul de a fi ascultat trebuie castigat!
Always aim for the Moon! Even if you miss, you'll land among the stars! - W. Clement Stone
Always aim for the Moon! Even if you miss, you'll land among the stars! - W. Clement Stone
4. preferabil este ca orice CD/DVD sa il scrii la viteza cat mai mica. In felul asta ai garantia ca va fi citit de un numar mai mare de playere. Conditia obligatorie este insa ca playerul pe care vrei sa asculti CD-ul sa sctie sa citeasca cd recordable (de 2-3 ani aproximativ, stiu cam toate playerele sa citeasca cd recordable facute acasa)
Fun Citroen
- DanT
- Moderator
@tartorul; corect
de regenarat nu se regenereaza ci prin intreg procedeul se face liniarizare insa normalizarea poate duce si la cresterea amplitudinii pentru fiecare semnal Dirac. poate ajuta in unele cazuri in care esantionarea ete facuta cu frecventa mica de esantionare. foarte rare aceste situatii ..
:):)

de regenarat nu se regenereaza ci prin intreg procedeul se face liniarizare insa normalizarea poate duce si la cresterea amplitudinii pentru fiecare semnal Dirac. poate ajuta in unele cazuri in care esantionarea ete facuta cu frecventa mica de esantionare. foarte rare aceste situatii ..

Dan
flac simplu e denumirea
am gasit eu un album queen...doar ultima versiune de winamp stie sa ruleze asa ceva..nu stiu sa fac audio cd din ele...dar astea sunt tipuri de fisiere necomprimate, care se aud la fel ca originalul sau oricum 99%...avea atasat si un fisier text cu datele de exportare acel album...si cam asa era 99%
atentie marimea unui fisier este f mare, nu ca la mp3 (deh, necomprimat)
am gasit eu un album queen...doar ultima versiune de winamp stie sa ruleze asa ceva..nu stiu sa fac audio cd din ele...dar astea sunt tipuri de fisiere necomprimate, care se aud la fel ca originalul sau oricum 99%...avea atasat si un fisier text cu datele de exportare acel album...si cam asa era 99%
atentie marimea unui fisier este f mare, nu ca la mp3 (deh, necomprimat)
[img:177922ea83]http://img221.imageshack.us/img221/4179/cityracercp1.jpg[/img:177922ea83]
OPUS Workshop
:: LED designs ::
OPUS Workshop
:: LED designs ::
- dj01fad
- demolition man
- Masina: C5 sedan 2.2 204 - o pereche
- 2: C5 tourer 2.2 204
- 3: C5 2.0 163 cu multi km... da multi rau!
scuze, eu auzisem de la un prieten, si am scris cum mi-a trecut prin cap; el foloseste de ceva vreme asemenea fisiere si e foarte multumit; eu nu pot sa ma pronunt in acest sens pentru ca folosesc 2 variante: ori fac din mp3 si se aude prost, ori trag copie dupa cd original (multumita unui amic care are o mare colectie de muzica
). oricum, o sa il intreb pe cel cu flac-urile sa vedem cum se pot face cd-uri din ele 

- DanT
- Moderator
teoretic ai putea sa faci din flac cd-uri audio daca se foloseste modulul din winamp:
option/preferences/ plug-ins output/diskwrite output decoder
este posibil sa va trebuiasca un plug-in pentru asta daca winamp-ul vostru nu-l are default
option/preferences/ plug-ins output/diskwrite output decoder
este posibil sa va trebuiasca un plug-in pentru asta daca winamp-ul vostru nu-l are default
Dan
Despre CD-uri audio/mp3
Ce program se poate folosi pentru a putea face si reglaje ? Adica sa pot regla basii de ex., sau egaliza intensitatea pe fiecare canal ?
nero
http://www.fisheyemedia.ro daca ai nevoie de un fotograf
http://www.antim19.ro (still under construction) daca ai nevoie de un service
Lexia available
http://www.antim19.ro (still under construction) daca ai nevoie de un service
Lexia available