REVIZII C 3 - service, pret, pareri

Forum de discutii generale despre Citroen C3 (2002-2009). Numai ce nu se incadreaza in categoriile de mai jos.

Moderator: Echipa Tehnica

feng shui
pasionat

REVIZII C 3 - service, pret, pareri

Mesajde feng shui » Vin 02-Mar-2007 12:03

Ca urmare a stilului dambovitean de a servi interesele posesorilor de autoturisme din Romania, propun ca pentru toti detinatorii de autoturisme
Citroen C3 aflate in garantie, sa prezentam:

- service-ul unde am efectuat reviziile (nu se va face reclama)
- preturile consumabilelor schimbate, orele de lucru, manopera (conform facturilor intocmite)
- modul cum lucreaza cu clientii
- o nota pe care o acorda service-ului respectiv la modul cel mai obiectiv posibil

Ne putem edifica intr-o masura acceptabila asupra multor factori care contribuie la ridicarea nivelului de stres dupa ce plecam din service si bineinteles gasirea de metode de combaterea a neregulilor.

vldst
pasionat

Mesajde vldst » Vin 02-Mar-2007 12:22

N-am ajuns inca cu buburuza la revizii, asadar nu pot sa dau un pret pentru manopera si toate consumabilele schimbate la o revizie.

Mi-am cumparat insa ieri un litru de ulei Total Quartz 9000 5W40 si un litru de antigel Citroen de la ATS, ambele fiindu-mi necesare pentru a mai completa nivelurile la ulei si antigel, care au scazut nitel in cele 6 luni de cand am masina.

Preturile de pe factura:

1) 1 litru de ulei Total Quartz 9000 5W40: 29,57 RON
2) 1 litru de antigel Citroen: 23,49 RON

Ambele preturi includ TVA.

hotShot
simpatizant

Mesajde hotShot » Vin 02-Mar-2007 12:33

Fac si eu revizia de 75000 Km acum si merg pe urmatoarea treaba:

-Ulei Castrol 5w40 sintetic 1.5 mil 4 L (nu din magazin)
-filtre uleiuri si alte nebuneli 1 mil
-freon 760 000

Total rotunjit 3.5 mil cu manopera 4 mil .

Astea cu buget de student. La ATS cred ca ma costau 7-8mil.

topi
just curious

Mesajde topi » Dum 04-Mar-2007 15:31

Tocmai am facut revizia de 30000 Km zilele trecute la District Serv Brasov si iata cum stau lucrurile:

Revizie 30.000 - manopera - 96,4
Filtru aer C3 (1444X3) 75,28
Filtru ulei DV4TD (1109Y2) 63,67
Saiba buson baie ulei (031327) 5,4
Filtru motorina C3 (190185) 225,03
Filtru polen C3 (6447NT) 80,02
Ulei Quartz 9000 5W40 153,18
In paranteza sunt codurile pieselor.
Total factura 704 RON

Despre lucrul cu, clientii, eu unul sunt multumit - sunt amabili, atenti, etc.
Nota acordata acestui service din partea mea ar fi 9(noua) deoarece nu te lasa langa masina si nu au "o sala de asteptare" pentru clienti. Aceasta nota nu include abilitatile tehnice ale lucratorilor deoarece schimbul de ulei, filtre, nu le consider ca fiind lucrari tehnice complexe (sau necesitand un grad mare de cunostinte tehnice), iar probleme cu masinuta nu am avut pana la aceasta data ca sa-mi fac o idee despre cat sunt de meseriasi. La partea de vopsitorie pot sa va spun ca merita nota 10 (am avut in luna octombrie 2006 usa fata si aripa dreapta un pic infundate - indreptat si revopsire totala ambele repere - nici nu se cunoaste). In rest lucreaza ingrijit, curat (mi-au spalat masina la revizie).
Ca fapt divers - am sunat luni pe la 12:00 pentru programare la revizie si am fost programat joi de la ora 08:00. La ora 08:05 am fost la receptie unde am predat cheia, talonul si cartea de service, s-a intocmit o fisa si la 08:15 masina mea era in lucru. Pe la 10:30 am plecat catre casa - deci stres zero.

Cam lung postul dar am cuprins cam tot ce am avut de spus.

christistanciu
pasionat

Mesajde christistanciu » Mie 07-Mar-2007 00:26

am schimbat in regim propriu cureaua de distributie si rolele intinzatoare si m-a costat 5milioane. am depasit schimbarea curelei cu exact 14000 de km si am constatat ca rolele erau mai distruse decat cureaua.
Visez la un C4 WRC...Imagine

E.T.
simpatizant

Mesajde E.T. » Sâm 10-Mar-2007 03:31

Nu prea inteleg eu de de sa schimbi complet filtrul de motorina la 30 k km daca in cartea nu zice asa.

Curatat si mai tarziu schimbat ar fi normal nu?

Pana si pe forumul francez soferii zic ca asa se face.

vldst
pasionat

Mesajde vldst » Sâm 10-Mar-2007 09:50

E.T. scrie:Nu prea inteleg eu de de sa schimbi complet filtrul de motorina la 30 k km daca in cartea nu zice asa.

In carte se specifica ca filtrul de motorina se inlocuieste la 40.000 de km pentru conditii severe de exploatare. Sa nu comparam motorina din Franta cu cea din Romania... :cry:

hotShot
simpatizant

Mesajde hotShot » Mar 27-Mar-2007 19:40

E.T. scrie:Nu prea inteleg eu de de sa schimbi complet filtrul de motorina la 30 k km daca in cartea nu zice asa.

Filtrul de motorina iti recomand sa il schimbi o data la 2 schimburi de ulei ( daca faci parte din nebunia traficului din bucuresti) Nu conteaza ce scrie in manual , daca mergi cu masina la drum intins te tine si 60 000 de km fara probleme numai ca tu exploatezi masina si cand stai pe loc ( atunci nu se inregistreaza km dar motorul merge ) Filtrul de motorina nu poate fii curatat si nu poate fii verificat in ce stare e ( este incapsulat, nu poate fii desfacut!) Costa mult , asta e, dar decat sa dai in alte belele la motor...

In manual scrie ca tre sa schimbi uleiul la 20 000 tu asa faci?

Nu sunt mecanic : ) Insa m-a sfatuit un om care lucreaza la citroen in service .

Si ca sa fiu in topic : am schimbat acum ceva timp uleiul (castrol 5w40), filtrele (fara cel de motorina ) , antigel , lichid de frana , si mici reparatii. Pret: 280 RON la amiauto , recomand ! - mana de lucru a fost 0 daca am cumparat piesele de la ei , si calitatea serviciilor f. buna .Mi-au dat pana si cadouri:)

hotShot
simpatizant

Mesajde hotShot » Mar 27-Mar-2007 19:48

[quote="topi"]La partea de vopsitorie pot sa va spun ca merita nota 10 (am avut in luna octombrie 2006 usa fata si aripa dreapta un pic infundate - indreptat si revopsire totala ambele repere - nici nu se cunoaste). [quote]

Vreau sa stiu si eu cat te-a costat treaba cu usa si aripa. Am aripa putin infundata mi-a facut un cadou frumos cineva in parcare si poate ma ajuti cu un pret aproximativ sa stiu cu cat strang cureaua.

Merci.

sorin69
pasionat
Masina: Citroen C-Eysee Exclusive 1.6 VTI 115 CP Euro 6
2: Fost posesor Citroen C3 Cool Air, an 2006

Mesajde sorin69 » Mar 27-Mar-2007 20:06

Am ajuns si eu la prima revizie care a fost gratuita am cumparat doar trei litri de lichid pentru parbriz care m-a costat 32ron pot spune ca, sunt multumit de service am fost la cel deschis de curand la baneasa, o nota 9 . 8)
YOU"LL NEVER WALK ALONE

sorin69
pasionat
Masina: Citroen C-Eysee Exclusive 1.6 VTI 115 CP Euro 6
2: Fost posesor Citroen C3 Cool Air, an 2006

Mesajde sorin69 » Mar 27-Mar-2007 22:25

Am uitat sa precizez tot cu aceasta ocazie mi-a fost inlocuit si computerul ABS masina facand parte din lotul de masini l-a care trebuia schimbat computerul ABS , oricum eu nu am avut nici o problema cu el dar mi s-a spus ca, pot aparea probleme in viitor daca nu-l schimb. :roll:
YOU"LL NEVER WALK ALONE

topi
just curious

Mesajde topi » Mar 27-Mar-2007 23:35

Pt. hotShot:

Vopsirea ambelor repere a costat 1250 RON cu TVA (am facut-o pe casco - revopsire totala ambele repere). Usa a costat un pic mai mult decat aripa (manopera 200 usa si 160 aripa - materialele sunt trecute "la gramada" si nu-mi dau seama de costurile exacte). Daca nu o faci pe casco eu zic sa te duci la service sa ceri un pret informativ pentru reparatie ca poate iesi mai ieftin (poate se vopseste numai jumatatea afectata - daca este lovita mai sus sau mai jos de ornamentul de plastic).

PS: acum am vazut mai bine ca tu ai probleme cu aripa - deci pica faza cu usa - dar totusi mai ai o spranta sa iesi mai ieftin; eu am vopsea metalizata.

hotShot
simpatizant

Mesajde hotShot » Mie 28-Mar-2007 19:57

topi scrie:Pt. hotShot:

Vopsirea ambelor repere a costat 1250 RON cu TVA (am facut-o pe casco - revopsire totala ambele repere). Usa a costat un pic mai mult decat aripa (manopera 200 usa si 160 aripa - materialele sunt trecute "la gramada" si nu-mi dau seama de costurile exacte). Daca nu o faci pe casco eu zic sa te duci la service sa ceri un pret informativ pentru reparatie ca poate iesi mai ieftin (poate se vopseste numai jumatatea afectata - daca este lovita mai sus sau mai jos de ornamentul de plastic).

PS: acum am vazut mai bine ca tu ai probleme cu aripa - deci pica faza cu usa - dar totusi mai ai o spranta sa iesi mai ieftin; eu am vopsea metalizata.

Merci de informatie !
O gramda de bani ce sa zic, eu nu am CASCO , vopseaua e metalizata, e f. putin infundata si zgariata cam 10 cm in partea de sus.
Si cand ma gandesc ca am infundat usa cuiva acum ceva timp si am scapat cu 500 000 :) Recuperez acum...

feng shui
pasionat

Mesajde feng shui » Joi 29-Mar-2007 08:27

Am mers cu un amic la service-ul de care va aminteam prin site si are la Skoda Octavia aripa stanga fata lovita de un autoturism ce iesea din parcare.
Operatiuni: indreptat aripa (nu necesita inlocuire)
: Prins bara in clipsuri (este posibil inlocuirea lor)
: Vopsit aripa (vopsea metalizata gri poly)

Pret total: 3.000.000 lei

hotShot
simpatizant

Mesajde hotShot » Joi 29-Mar-2007 12:49

feng shui scrie:Am mers cu un amic la service-ul de care va aminteam prin site si are la Skoda Octavia aripa stanga fata lovita de un autoturism ce iesea din parcare.
Operatiuni: indreptat aripa (nu necesita inlocuire)
: Prins bara in clipsuri (este posibil inlocuirea lor)
: Vopsit aripa (vopsea metalizata gri poly)

Pret total: 3.000.000 lei

Asa mai merge :) thx

Înapoi la “Citroen C3 - Hatchback, Pluriel, Picasso”