C4

Forum de dicutii generale despre Citroen C4, C4 Picasso si Grand C4 Picasso: dotari, oferte, versus, posesori, etc.

Moderator: Echipa Tehnica

john2005
de-abia inscris

Mesajde john2005 » Vin 20-Mai-2005 16:16

Nero, ti-am vazut masina in forumul de pe masini.ro si arata super! Am un coleg care si-a comandat un aparat foto profesional din state, o sa-i dau ocazia ca primele poze sa le faca pe o masina adevarata 8)
Merci pentru oferta, daca nu reusesc sa obtin manualul de la ATS (am vorbi azi cu ei) poate fac si eu o copie dupa al tau.

John

stupidisco
simpatizant

Mesajde stupidisco » Sâm 21-Mai-2005 01:22

sunt si eu curios...a dat cineva un link cu accesorii...si cateva sunt si pe citroen.ro dar nu toate oare restu pot fi comandate? tentant monitorul ala de pus pe cotiera centrala :lol:

Matrixu
pasionat

Mesajde Matrixu » Dum 22-Mai-2005 19:51

Si eu astept un C4 Coupe X 1.4 16V cu optionale : radio cd, aer, proiectoare, ESP, si vopsea metalizata.
Comanda am facut-o la inceputul lunii aprilie(2-3) si masina inca nu mi-a venit, sper sa o am pe la inceputul lunii iunie.
Stupidisco - tu cand ai facut comanda?
Moonstorm - tu nu ai jenti pe ea?
Pentru ceilalti, sa le stapaniti sanatosi si fara incidente.

Matrixu
pasionat

Mesajde Matrixu » Dum 22-Mai-2005 19:58

nero scrie:Merci arp, functioneaza figura, culmea ca in carte n-am vazut scris nicaieri de chestia asta.

Functioneaza ca ai "inchidere supercentralizata" sau nu ai? eu asa am inteles de la dealer, ca, asta face inchidere supercentralizata(inchide geamurile si trapa daca exista).

Matrixu
pasionat

Mesajde Matrixu » Dum 22-Mai-2005 20:15

stupidisco scrie:daca poate cineva sa-mi raspunda la niste intrebari...vreau sa stiu daca geamurile laminate sunt din standard la toate versiunile, ca aici parerile sunt impartite, si cum e cu parfumul ala odorizant..e la toate versiunile optional sau la cea de baza X nu exista? multumesc

Din cate am inteles(nu stiu sigur) parfumul este disponibil doar daca ai climatizare.
Cat despre diferente intre varianta X si celelalte ma tot framant de vreo 1 luna, dupa ce am tot rascolit netul de poze.
Am vazut pe net o versiune "cheala" care nu avea nici macar sertarasele acelea de sub aeratoare. Erau pur si simplu niste gauri.(ce-i drept nu avea pe ea, nimic, nici cd, sau aer). Am tot vorbit cu cei de la ATS(si inainte de comanda si dupa) si zic ca singurele diferente intre versiunea X si VTRin cazul coupelui ar fi ca VTR are jante si cam atat.
INSA tot de pe minunatul net am observat ca la unele variante de coupe(ce-i drept nu aveau proiectoare) bara din fata difera. Toata lumea mi-a zis ca sunt nebun.
O alta diferenta observata de mine au fost acei "Bumperi" din fata, la coupe ce-i drept i-am vazut pe toti vopsiti in culoarea caroseriei, insa la berlina nu erau, erau negri. O sa pun si niste poze sa vedem ce si cum.
Stau pe ace pana vine, si cred ca o sa innebunesc daca mai vad si alte diferente ce ar putea sa apara(sper sa nu).

Zicea cineva mai sus ceva de probleme. Eu din cate am observat toata lumea care are HDI se plange. SI pe siteurile frantuzesti la fel. Sa fie oare din cauza ca se fac la gramada si nu se mai acorda o atentie chiar asa mare?
Am 2 prieteni cu 307 unu HDI de 110 cp si unu benzina, cel cu HDI se plange si se tot plange iar cel are are benzina are 8000km si nu are nici ce a mai mica problema(si nici greierasi)

SCUZE pentru posturile consecutive, dar am postat in timp ce citeam.

PS: POZE nu se pot pune?

stupidisco
simpatizant

Mesajde stupidisco » Dum 22-Mai-2005 22:45

si pe mine ma framanta niste chestii..de fapt framantat e mult spus..dar asa..chestii de detaliu...de pilda la varianta X in unele locuri am vazut k au oglinzile in culoarea caroseriei, in alte locuri nu, am citit undeva k parfumul vine indiferent de versiune, altii zic ca nu. Matrixu eu am vazut un C4 coupe Enterprise care arata oribil ala intr-adevar e chel dar e masina comerciala. insa nu cred k arata rau fara proiectoare, bara cred k e la fel ca la enterprise si nu e urata...doar bara :) eu am facut comanda pe 26 aprilie si acum astept sa vina din vama deci o s-o am sper in 2 saptamani. jenti nu i-am pus am inteles k nu se merita pe drumurile din buc

arp
simpatizant

Mesajde arp » Dum 22-Mai-2005 22:56

Inchiderea geamurilor din telecomanda merge la versiunile standard...nu stiu ce e aia inchidere supercentralizata si ce face...

In alta ordine de idei, ce probleme sunt cu HDI? eu nu am nici o problema si nici cei pe care ii stiu cu HDI nu au vreun fel de probleme...

Matrixu
pasionat

Mesajde Matrixu » Lun 23-Mai-2005 01:36

stupidisco scrie:si pe mine ma framanta niste chestii..de fapt framantat e mult spus..dar asa..chestii de detaliu...de pilda la varianta X in unele locuri am vazut k au oglinzile in culoarea caroseriei, in alte locuri nu, am citit undeva k parfumul vine indiferent de versiune, altii zic ca nu. Matrixu eu am vazut un C4 coupe Enterprise care arata oribil ala intr-adevar e chel dar e masina comerciala. insa nu cred k arata rau fara proiectoare, bara cred k e la fel ca la enterprise si nu e urata...doar bara :) eu am facut comanda pe 26 aprilie si acum astept sa vina din vama deci o s-o am sper in 2 saptamani. jenti nu i-am pus am inteles k nu se merita pe drumurile din buc

Unde ai vazut Enterprise asta? io n-am auzit de asa ceva pana acum.

SI cum de iti vine atat de repede. A mea nu stiu ce naiba ii fac de stat atat. Oricum comanda mea s0a dat pana in 10 aprilie.
Oglinzile sunt toate la fel, adica in culoarea caroseriei, stai linistit pe partea asta.
Mie de ce imi este putin frica, de gaurile alea in Bord, dar sper sa nu fie asa.
Pacat ca nu pot sa pun poze sa vedeti diferentele in fata de care zic.

BARA CU PROIECTOARE Varianta X(Advance la nemti)
http://www.mobile.de/SIDB9eP1Syv0H9ZAQW ... 153130935&

Bara fara proiectoare tot varianta X(Advance)
http://www.mobile.de/SIDB9eP1Syv0H9ZAQW ... 164711871&

http://www.autoscout24.de/home/index/de ... 3o3qliuwwd

NU stiu daca e in functie de proiectoare sau nu, cert este ca la berline, majoritatea au bara ca in primul link(la fel si a lui Neron, care nu este deloc varianta de baza).

Detaliile astea le puteti observa si pe http://www.c4.as.ro. Cel mai bine se vor observa bumperii vopsiti la unele berline iar la altele nu.
La C4 toate au aceiasi bara.

Am eu o obsesie mare cu bara aia :lol:

kata
pasionat

Mesajde kata » Lun 23-Mai-2005 12:39

Matrixu, de ce 1.4 16V?
parerea mea e ca 1.6 16V e minimul necesar pentru masina asta.
Efortul e mare pentru motoarele asa mici atunci cand vrei sa mergi si tu cu masina...se vede ca la >150km/h sufera. :(
eu daca as avea bani, la <2.0 nici nu m-as uita.

kata
pasionat

Mesajde kata » Lun 23-Mai-2005 12:45

Da, care-i problema?
Dupa mine toata caroseria ar putea fi din plastic atata timp cat exista o structura de rezistenta ("schelet") bine gandita pe sub ea

pai atunci propune-le sa o faca din plastic! poate iti dau si brevet :shock:

hai sa fim seriosi.. plastic = ieftin. atat

sile_98
pasionat

Mesajde sile_98 » Lun 23-Mai-2005 13:20

Fii sigur ca s-au gandit, insa probabil nu exista inca solutii viabile.

Plastic = ieftin? Se poate. Insa care ar fi motivul pentru care s-ar pune tabla in loc de plastic? Nu vad nici unul, iar invers s-au mentionat avantajele.

Matrixu
pasionat

Mesajde Matrixu » Lun 23-Mai-2005 14:02

kata scrie:Matrixu, de ce 1.4 16V?
parerea mea e ca 1.6 16V e minimul necesar pentru masina asta.
Efortul e mare pentru motoarele asa mici atunci cand vrei sa mergi si tu cu masina...se vede ca la >150km/h sufera. :(
eu daca as avea bani, la <2.0 nici nu m-as uita.

Pentru ca este arhisuficient pentru oras, avand in vedere ca 90% din drumuri le fac in oras.
Cat despre drumuri afara, un 140 de croaziera este mai mult decat suficient, si masina poate, avand in vedere ca maximul constructiv dat este de 182km.Plus de asta 1.6 ar consuma si mai mult in oras.
90 CP la ~1200 kg nu mi se pare putin. E in limita bunului simt.

Referitor la aripile de plastic, principalul motiv este siguranta adica, la impact frontal aripile se vor "dezintegra" si astfel nu vor bloca deschiderea usilor. NU degeaba C4 este cotata cu 5 stele Ncap.

stupidisco
simpatizant

Mesajde stupidisco » Lun 23-Mai-2005 17:43

@Matrixu nu stiu de ce imi vine asa repede oricum si eu mai am de asteptat ceva. C4 coupe enterprise e masina comerciala adica ii lipseste bancheta din spate si ca dotari nu are nimic ma gandesc k tu ai vazut plansa de bord de la ea. la varianta X trebuie sa aiba sertarase, parfumul, tot ce trebuie :) si mi se pare o tampenie sa nu livreze parfumul si cu a/c normal pentru k pana la urma diferenta e k unu iti baga aerul mai repede altul mai incet :lol: in rest..daca mai stii ceva in plus legat de masina te rog sa zici :wink:

Matrixu
pasionat

Mesajde Matrixu » Lun 23-Mai-2005 18:11

BAD news: Daca nu ai pachetul "viata la bord" ceea ce in varianta X nu este standard nu ai nici acele sertarele(deci o sa stau/stam cu gauri in bord) Nu e prea deranjant insa era mai estetic cu ele(aia sa fie problema mare).
Mail primit azi de la ATS.
La faza cu bara nu au stiut sa imi zica daca difera la coupe in functie de proiectoare sau de versiuni.

ovidiub
simpatizant

Mesajde ovidiub » Mar 24-Mai-2005 10:11

Vazut..testat..comandat 1.4 berlina :lol:

Pina la urma cum sta la consum. Tipul de la Champion spunea ca a scos 8 iarna si 7.5 acum ca s-a incalzit afara. La ATS mi-a zis ca si 9 si 10 dupa "talpa" pe care i-o dai.
Posesori de C4... ce consum ati scos?

Înapoi la “Citroen C4 - Berlina, Coupe, Sedan, Picasso”