MERITA SAU NU CASCO ?!

Forum de discutii generale despre Citroen C3 (2002-2009). Numai ce nu se incadreaza in categoriile de mai jos.

Moderator: Echipa Tehnica

ombc3
just curious

Re: MERITA SAU NU CASCO ?!

Mesajde ombc3 » Mar 13-Mar-2007 13:28

B25BUY scrie:Salut !

Am citit recent un studiu care arata ca majoritatea avariilor mai mult sau mai putin usoare sunt cauzate de neatentia, teribilismul, proasta coordonare, neglijenta, nerespectarea regulilor soferilor cu varste intre 18-25 ani.
Acum , se pune problema la modul serios...MERITA sau NU casco !??
Incepand cu anul urmator, primele la CASCO vor creste considerabil si vor depinde invers proportional de varsta proprietarului, ajungand in unele cazuri pana la 200% fata de nivelul curent.
Asta inseamna ca este posibil sa ajungem sa platim eventual prime de asigurare de 3000 RON pe an pentru un C3...
Ori , spuneti-mi , cati dintre voi ati reusit performanta unui accident pentru care reparatia a sarit spectaculos de 3000 RON !?!?
Sau mai bine zis, per total in ultimii 3-4 ani....ati asistat la facturarea reparatiei pe CASCO a masinilor voastre pentru mai mult de 12.000 RON ?!?!
Eu sunt hotarat sa renunt complet la asigurarea CASCO pentru anul ce vine...

Astept comentarii,
Numai bine !!!

Eu una nu as renunta la casco. De curand un idiot care habar n-avea sa conduca m-a depasit in curba si a intrat in mine. Am fost la politie , proces verbal ...alea alea...dar cine nu cunoaste hatisurile legii sa nu se suie la volan...adica eu fiind la pima vizita la accidente usoare habar nu am avut ca vinovatul trebuie sa declare (fara ca politistul sa aiba vreo obligatie , mai nou) ca recunoaste fapta si ca accepta sa ii folosesc RCA-ul...Asadar , fara niciuna din cele doua....am aflat ca e mai indicat sa apelez la Casco personal daca vreau sa imi repar masina fara sa scot bani din buzunar ...dar cu mentiunea ca e afectata polita.
Pentru mai multe informatii , uite si aici...
http://onlinenews.rol.ro/stiri/2007/03/ ... travit.htm
72000 kmwww.proiectare-arhitectura.ro

DanCld
pasionat

Mesajde DanCld » Mar 13-Mar-2007 15:07

In cazuri de acest gen exista si un proces verbal prin care politistul a aplicat o sanctiune iar reparatia pe Casco se va solda automat cu un proces in instanta din partea asiguratorului contra soferului vinovat care nu a acceptat sa i se foloseasca RCA-ul. De malusuri poate fi vorba numai in cazul in care personajul in discutie chiar castiga procesul, demonstrandu-si nevinovatia. Altfel - executare silita, etc!

ombc3
just curious

Mesajde ombc3 » Mar 13-Mar-2007 17:29

DanCld scrie:In cazuri de acest gen exista si un proces verbal prin care politistul a aplicat o sanctiune iar reparatia pe Casco se va solda automat cu un proces in instanta din partea asiguratorului contra soferului vinovat care nu a acceptat sa i se foloseasca RCA-ul. De malusuri poate fi vorba numai in cazul in care personajul in discutie chiar castiga procesul, demonstrandu-si nevinovatia. Altfel - executare silita, etc!

pt cine are timp , chef si bani de umblat prin instante...eu una astept un bebe care e mai important decat sa il plimb pe ala prin tribunale...asta e ...norocul lui...sau cinestie, pt ca oricum casco are grija sa isi recupereze banii...
72000 kmwww.proiectare-arhitectura.ro

feng shui
pasionat

Re: MERITA SAU NU CASCO ?!

Mesajde feng shui » Mar 13-Mar-2007 18:05

ombc3 scrie:
B25BUY scrie:

...adica eu fiind la pima vizita la accidente usoare habar nu am avut ca vinovatul trebuie sa declare (fara ca politistul sa aiba vreo obligatie , mai nou) ca recunoaste fapta si ca accepta sa ii folosesc RCA-ul...Asadar , fara niciuna din cele doua....am aflat ca e mai indicat sa apelez la Casco personal daca vreau sa imi repar masina fara sa scot bani din buzunar ...dar cu mentiunea ca e afectata polita.

http://onlinenews.rol.ro/stiri/2007/03/ ... travit.htm

Exact acelasi lucru i s-a intamplat amicului meu cu asigurare la BCR!! :evil:

Înapoi la “Citroen C3 - Hatchback, Pluriel, Picasso”