Sunt fericitul (sau nefericitul) posesor al unui C4 coupe 1.4 16v 90 de ponei
Masina are aproape 2 ani si 27.000 km si o serie de probleme:
1. probleme cu cruise control-ul (cind vreau sa-l fixez pe 50 - 55 km, liniutele unde ar trebui sa se inregistreze viteza palpaie fara sa se intimple nimic. Am inchis si am deschis controlul de mai multe ori dar se intimpla aceeasi chestie. Singura modalitate de a seta viteze mici pe cruise este sa cobor de la o viteza de peste 90 setata in prealabil pina la sub 60)
2. inchizatoare bancheta rabatabila spate (fractiunea 2/3) ramine blocata si trebuie sa o imping cu o surubelnita sau ceva ca sa o potdebloca
3. parasolar dreapta dezlipit (sistemul de prindere este probabil pe superglue

4. zgomot dreapta spate - am descoperit ca este chestia din plastic care imbraca amortizorul
5. al 2 lea parbriz schimbat - ambele ciobite de pietricele sarite din carosabil. Nu stiu din ce au facut baietii astia geamurile la Citroen dar e cazul sa schimbe compozitia
6. Scartait la frane ingrozitor. de fiecare data cand franez se aude chitaitul (problema a aparut dupa primii 10.000 km)
7. ambreaiaj sau cuite de viteze (nici eu nu prea stiu) - cind plec de la semafor mai tare si dau drumul la ambreiaj mai repede masina incepe sa trepideze, patineaza iar rotile parca rup la aderenta; trebuie sa apas ambreiajul si sa o iau mai moale. Partea proasta - nu prea te bagi la liniute ca pina pleci tu ti-a afumat ala parbrizul
8. cutia de viteze - agata in treapta 1 si in marsarier.
9. la 15.000 de km am avut accident cu ea (un prost a intrat pe rosu in intersectie la Lujerului si mi-a facut zob fata. Rezultatul - capota, faruri, aripi, 2 radiatoare, compresor aer, bara de torsiune fata - zob. 2 luni de asteptat fara masina dar a meritat : masina a fost facuta de baietii de la service-ul din focsani si arata ca noua. fara diferente de culoare, fara piese montate shui.
10. consum combustibil EXAGERAT !!!!! E drept ca ma dau la ia, dar sa ajungi la consum pe computerul de bord de 13.9 l/100 km in Bucuresti e cam tare, nu credeti? Ce sa mai spun ca nu a consumat niciodata mai putin de 8l/100 decat daca merg ca tataie - 50 km localitate / 90 afara.
11. boxa dreapta fata (cea din usa) a inceput sa gajaie .... si se zice ca e sistem JBL

12. o rechemare la service ca sa verifice daca sub pedala de acceleratie au montat placuta de plastic care iti permite sa activezi Kick down-ul din pedala.
Prin urmare, desi mai am 2 ani de plata la ea, ma gindesc deja serios sa renunt la ea. A inceput sa-mi faca cu ochiul o Mazda 3 2.0 150 de caluti si sunt sigur ca japonezii au facut treaba mai buna.