Cat merita un BX ?
Moderator: Echipa Tehnica
- nicum
- Moderator
- Masina: BX 16 RS
Si la fel e si la alte masini:

Incetati sa mai aruncati cu kkt
Si nu comparati Germania care e plina de masini (si are si infrastructura) cu Romania sau Bulgaria, unde lucrurile stau pe dos: daca vin doua masini intr-o intersectie, sint sanse mari sa iasa blocaj

Incetati sa mai aruncati cu kkt

Si nu comparati Germania care e plina de masini (si are si infrastructura) cu Romania sau Bulgaria, unde lucrurile stau pe dos: daca vin doua masini intr-o intersectie, sint sanse mari sa iasa blocaj

Nu ti-ai dat vechitura la Remat? Nu ai postit pentru a plati rata la noul Logan? Ai bagat banii in piese pentru vechitura ta? Daca si anul asta faci la fel, de la Zaraza numai respect!
marea majoritate a nemtilor, in pragmatismul lor, au si o alta mentalitate : nu se leaga sentimental de un fier destinat transportului. Acelasi lucru si la americani: exista asa zisi dealeri de 100 de dolari, de unde, cu cateva sute iti iei o masina care se dovedeste mai ieftina decat biletul de avion dintr-un stat in altul.oi La noi masina a fost privita ca un lux suprem, cel ce are masina a reusit in viata. E si normal, cum sa-mi vand eu "reusita" cu mai putin de 2500? A? Spuneti voi.....Dar mai bine nu o vand de loc, sa vada nepotii mei de ce a fost in stare bunicu'
- nicum
- Moderator
Cred ca majoritatea nemtilor au puterea financiara sa isi cumpere o masina fara sa treaca pe iaurt pentru asta... Si mai sint si alte diferente majore intre RO si DE.
Iar la americani masina e o chestie absolut banala, guvernul nu pune taxe pe benzina, de-aia e de 3 ori mai ieftina ca la noi si ei abia acum aud de diesel. Media la americani e 2.5 masini pe familie, la noi sint sub 150 de masini la mia de locuitori.
Iar la americani masina e o chestie absolut banala, guvernul nu pune taxe pe benzina, de-aia e de 3 ori mai ieftina ca la noi si ei abia acum aud de diesel. Media la americani e 2.5 masini pe familie, la noi sint sub 150 de masini la mia de locuitori.
Nu ti-ai dat vechitura la Remat? Nu ai postit pentru a plati rata la noul Logan? Ai bagat banii in piese pentru vechitura ta? Daca si anul asta faci la fel, de la Zaraza numai respect!
alexd scrie: Acelasi lucru si la americani: exista asa zisi dealeri de 100 de dolari, de unde, cu cateva sute iti iei o masina care se dovedeste mai ieftina decat biletul de avion dintr-un stat in altul
Oarecum off-topic:
Am vazut o emisiune Top Gear in care erau in Florida (la Miami) si aveau ca sarcina sa isi cumpere o masini cu sub 1000 $ si sa merga cu ele la New Orleans si sa le vanda din nou.
Greu de tot au gasit niste carutze cu 800 - 1000 de coco...poate ca la Miami o fi mai scump

Oricum emisiunea aia este cea mai buna dintre care le-au facut

On-topic:
Daca imi dau Bx-ul (la mine Cx-ul) pe o suma cu care iti cumperi un scuter cu ataj

Si eu am bagat bani si munca in Cx....si nu mi-as scoate, insa nu ma streseaza gandul.
Eu privesc partea buna a faptului ca citro-LHM-urile nu sunt bine cotate. Cu bani putintei iti iei o masina buna

Vreti sa lansez o bomba? Eu prefer mentalitatea asta de om strangator-nerisipitor a romanului mentalitatii de risipitor a neamtului. De ce? Simplu, pentru ca asa am vazut la bunicu in gospodarie (nu arunca nimic, nici un ciocan mai vechi sau un cui mai stramb, ca "nu se stie cand trebuie") si pentru ca e mai naturala. Neamtu acela care are 4 masini (ca alexd!) nu e in stare sa dea nimic de pomana, fiindca generozitatea lui e doar autoadministrata, se iubeste numai pe sine si-si ofera numai lui confortul (orb si absurd) acelor masini.
In logica asta, Tariceanu face bine ca pune taxe pe masini, pentru ca amana viitoarea noastra corupere sufleteasca!

Desigur, daca in agoniseala se amesteca idolatrizarea fierului, cum zice alexd, nu e in regula.
Coreenii, pe vremea debutului comunismului victorios, au primit tractoare de la partid. Ce credeti ca au facut taranii cu ochii oblici? Au inceput sa le pupe! Deh, incepuse modernizarea tarii si se cerea niscai idolatrie de tip nou, tehnicista!
In logica asta, Tariceanu face bine ca pune taxe pe masini, pentru ca amana viitoarea noastra corupere sufleteasca!

Desigur, daca in agoniseala se amesteca idolatrizarea fierului, cum zice alexd, nu e in regula.
Coreenii, pe vremea debutului comunismului victorios, au primit tractoare de la partid. Ce credeti ca au facut taranii cu ochii oblici? Au inceput sa le pupe! Deh, incepuse modernizarea tarii si se cerea niscai idolatrie de tip nou, tehnicista!
in primul rand va anunt cu regret ca nu mai am decat 3 masini, din lene nu am actualizat semnatura....
Referitor la puterea financiara...cred ca orice roman isi permite sa dea 200 euro pe o masina. Dar la noi s-a creeat un cerc vicios al supraevaluarii ducand intr-adevar la situatia in care esti fortat sa mananci iaurt ca sa iti iei o masina pe care neamtu' da 100E . romanu' are bani. Stati doar un pic in zona caselor din hipermarketuri si o sa vedeti cosuri pline cum rar o sa mai vedeti in europa. Sa stiti ca se poate indragi si o masina pe care dai 200 E. Cel putin eu, cu aceeasi dragoste as imbiba in vaselina o masina de 200 ca si pe una de 20.000. Sa vedeti ce colectionar de sfere m-as face atunci!
P.S. mutam subiectul asta la diverse? Ca sa aberam linistiti?
Referitor la puterea financiara...cred ca orice roman isi permite sa dea 200 euro pe o masina. Dar la noi s-a creeat un cerc vicios al supraevaluarii ducand intr-adevar la situatia in care esti fortat sa mananci iaurt ca sa iti iei o masina pe care neamtu' da 100E . romanu' are bani. Stati doar un pic in zona caselor din hipermarketuri si o sa vedeti cosuri pline cum rar o sa mai vedeti in europa. Sa stiti ca se poate indragi si o masina pe care dai 200 E. Cel putin eu, cu aceeasi dragoste as imbiba in vaselina o masina de 200 ca si pe una de 20.000. Sa vedeti ce colectionar de sfere m-as face atunci!
P.S. mutam subiectul asta la diverse? Ca sa aberam linistiti?
- nicum
- Moderator
Topicul ramine aici. Daca vi se pare ca aberam, atunci poate ca ar fi cazul sa il inchidem.
@alexd: "cercul vicios al supraevaluarii" e creat de penurie. Treaba asta se aplica peste tot: la masini, la case, etc. Daca tariceanu & gasca ar fi dat liber la masini (absurd, doar n-o sa dea singuri peste oute), atunci intr-adevar multe masini din RO, incluzind aici multe BX-uri (printre care si al meu) nu ar mai fi valorat o ceapa degerata. Asa, mafia are grija sa mentina preturile si mai ales propriile profituri.
@alexd: "cercul vicios al supraevaluarii" e creat de penurie. Treaba asta se aplica peste tot: la masini, la case, etc. Daca tariceanu & gasca ar fi dat liber la masini (absurd, doar n-o sa dea singuri peste oute), atunci intr-adevar multe masini din RO, incluzind aici multe BX-uri (printre care si al meu) nu ar mai fi valorat o ceapa degerata. Asa, mafia are grija sa mentina preturile si mai ales propriile profituri.
nicum scrie:"cercul vicios al supraevaluarii" e creat de penurie.
Cred ca aceasta penurie, poate fi privita si prin prisma veniturilor. Oamenii tin la pret pentru ca stiu ca daca isi dau masinile pe nimic, dupa aia nu mai au cu ce sa-si ia alta masina. Dar ei nu inteleg ca si cel de la care cumpara ei masina aia mai buna, tot asa face. Si in felul asta, preturile raman sus.
Chiar si eu as da Aveo pe 1000 de euro, iesind in pierdere, ca sa scap de el, daca as stii ca imi permite salariul ca duoa aceea sa-mi pot lua altceva.
citroen - o pasiune permanenta
- nicum
- Moderator
paco scrie:Penurie, penurie, dar cum pot unii sa ceara 2500 de euro pe un BX?![]()
Nu astia tin piata la altitudine?
paco, pretul e dat de piata: cerere vs oferta. Astept cu mare nerabdare ziua in care BX-ul meu o sa faca 100 de euro, pentru ca imi pot achizitiona o alta masina, mai noua si mai buna la doar 1000 de euro. Daca cumva faceai o referire subtila la mine, ei bine masina mea nu e de vinzare, totul a fost doar o discutie filosofica. Sa ne aducem aminte cit cereai pe BX-ul tau?
Va plingeti ca preturile la vechituri sint mari, cautati doar chilipirul, dar ignorati sau va faceti ca nu vedeti niste cauze evidente care tin preturile in mod artificial sus. Tot din cauza de penurie, la noi masinile noi se depreciaza mult mai putin ca in vest. Acolo dupa 3-5 ani, valoarea e aprox la jumatate, pentru masini normale, iar deprecierea e si mai puternica pt masinile de lux (dupa ~ 2 ani, valoarea e cam la jumatate). Daca va mai aduceti aminte, la noi prin 2000 - 2003, se ajunsese la situatia paradoxala, in care valoarea unui SH crestea, desi uzura crestea si ea (a fost perioada cind au inceput sa se dea credite + inasprirea conditiilor de import SH).