Ulei cutie viteze
Moderator: Echipa Tehnica
Ulei cutie viteze
Aveti idee daca se schimba greu uleiul la cutia de viteze la Xsara 2.0 hdi?
Se schimba la 60.000 sau la mai mult?
acelasi lucru e valabil si la P307 care are aceleasi motoare/cutii ca la Xsara, C4, etc. cei de la Eurial spun insa ca schimba uleiul la o operatiune mai importanta legata de cutie, ca de ex un schimb de ambreiaj sau de planetare/simeringuri. acuma, sa fim serioasi, ce ulei poate rezista pe viata acolo? si la Xantia de ex. cutiile sint aceleasi (difera rapoartele) si uleiul de asemenea, dar acolo e prevazuta schimbarea pe la 60.000 km daca nu ma insel. eu personal nu as depasi cifra asta daca vreau sa tin masina mai mult timp
http://www.fisheyemedia.ro daca ai nevoie de un fotograf
http://www.antim19.ro (still under construction) daca ai nevoie de un service
Lexia available
Lexia available
- nicum
- Moderator
- Masina: BX 16 RS
Nu stiu de ce nu schimbi uleiul ala, asa pt linistea ta? Cit pot sa coste 2l de ulei de cutie + manopera? Cea ce scrie in cartea tehnica se mai si aplica la conditiile din RO (vezi topicul cu filtrul de motorina), adica daca in carte scrie ca se schimba la 60.000, nu-l tine mai mult de 50.000 si tot asa.
Later edit: cu siguranta are un indicativ, nu pune orice ulei. Ar trebui sa fie dat in cartea tehnica.
Later edit: cu siguranta are un indicativ, nu pune orice ulei. Ar trebui sa fie dat in cartea tehnica.
Nu ti-ai dat vechitura la Remat? Nu ai postit pentru a plati rata la noul Logan? Ai bagat banii in piese pentru vechitura ta? Daca si anul asta faci la fel, de la Zaraza numai respect!
- DanT
- Moderator
- Masina: Xsara Picasso 1.6 Hdi 2008
- 2: Citroen C5 2.0 HDi 2004
- 3: Saxo S1 16V VTS, Xantia X1 Activa
ca recomandare, incearca sa nu schimbi deloc indicativ de la uleiul de cutie ... si pe cat posibil chiar producatorul .. total sau elf ..
ce-ti vine la mana ..ca e tot aia ..

Dan
Dreptul de exprimare este liber, dreptul de a fi ascultat trebuie castigat!
Always aim for the Moon! Even if you miss, you'll land among the stars! - W. Clement Stone
Dreptul de exprimare este liber, dreptul de a fi ascultat trebuie castigat!
Always aim for the Moon! Even if you miss, you'll land among the stars! - W. Clement Stone
-
- Pro Motor Rm.Valcea
Salut,
mi-am schimbat basculele fata; la roata din stanga a iesit putin planetara din cutia de viteze si a curs putin ulei (de cutie de viteze banuiesc)
Dupa care baietii au apasat la loc planetara si au zis ca e OK...
Intrebarea e daca etansarea planetarei stangi se face simplu prin presare inapoi, in cazul reparatiei de mai sus.... sa nu am alte pb, .. bine ca m-am programat la schimb ulei cutie de viteza (acum ca e mai putin chiar trebuie completat/schimbat)
Am 101700Km la bord, prima data cand schimb bascule, si va fi si prima schimbare de ulei cv...

Mersi,
Grigore
mi-am schimbat basculele fata; la roata din stanga a iesit putin planetara din cutia de viteze si a curs putin ulei (de cutie de viteze banuiesc)
Dupa care baietii au apasat la loc planetara si au zis ca e OK...
Intrebarea e daca etansarea planetarei stangi se face simplu prin presare inapoi, in cazul reparatiei de mai sus.... sa nu am alte pb, .. bine ca m-am programat la schimb ulei cutie de viteza (acum ca e mai putin chiar trebuie completat/schimbat)
Am 101700Km la bord, prima data cand schimb bascule, si va fi si prima schimbare de ulei cv...

Mersi,
Grigore
nu neaparat, ar trebui schimbat simeringul daca sare planetara in mers (Doamne fereste), nu si daca iese cind masina e oprita si ulterior o pui la loc. mai bine urmareste vreo 2 zile sa nu curga ceva pe acolo si daca nu curge nimic, da-i inainte fara grija, nu e nic o problema, nu au curs mai mult de citeva zeci de grame probabil
http://www.fisheyemedia.ro daca ai nevoie de un fotograf
Lexia available
Lexia available
-
- just curious
Re: Ulei cutie viteze
mdragos scrie:Aveti idee daca se schimba greu uleiul la cutia de viteze la Xsara 2.0 hdi?
In cartea tehnica a masinii scrie:
la cutii manuale - Ulei Total Transmission BV 75w-80w (nu se specifica la cati km se schimba);
la cutii automate - Ulei Total Fluide ATX (se schimba la 30 000 km);
servo directie - Ulei Total Fluide ATX (nu se specifica la cati km se schimba);
lichid de racire - se schimba la 120 000 km sau 5 ani;
lichid de frane - scrie pe rezervo DOT 4, se schimba la 60 000 km sau 2 ani;
ulei de motor - motoare benzina - Total Quartz 7 000 (9 000) 10w-40 (5w-40) -pt temperaturi intre - 20 si + 40 g C (- 30 si + 40 g C);
ulei de motor - motoare motorina - Total Quartz Diesel 7 000 (9 000) 10w-40 (5w-40) -pt temperaturi intre - 20 si + 40 g C (- 30 si + 40 g C);
Înapoi la “Citroen Xsara I-II - Berlina, Picasso”