cum scap de troncanelile de la usile din spate ?

Forum de discutii generale despre Citroen C3 (2002-2009). Numai ce nu se incadreaza in categoriile de mai jos.

Moderator: Echipa Tehnica

mihaivus
simpatizant

cum scap de troncanelile de la usile din spate ?

Mesajde mihaivus » Dum 25-Mar-2007 11:14

Mai ales de cand s-a mai incalzit afara am impresia ca scrtaie si se torsioneaza toate plasticele din usile de la spate. Cum scap de ele? Maisna este in garantie, oare ma scapa cei de la service de ele?

DanCld
pasionat

Mesajde DanCld » Dum 25-Mar-2007 16:17

Da, daca ai rabdare sa stai pe capul lor :lol: Exista si solutia de a desface singur usile si a verifica sursa zgomotelor - daca ai difuzoare in usi cel mai probabil e vorba de o fixare defectuoasa.

mihaivus
simpatizant

Mesajde mihaivus » Dum 25-Mar-2007 17:45

nu am difuzoare in usile din spate. stii cumva cum desfac usile?

DanCld
pasionat

Mesajde DanCld » Dum 25-Mar-2007 18:12

Hmmm, eu personal nu stiu cum se desfac usile si nici nu as incerca sa trag de plastice cu o surubelnita ceva. Ma gandeam ca tu stii ;) Du-te la ATS, inarmeaza-te cu multa rabdare, ingroasa obrazul.... :roll:

MaxiTechnicus
simpatizant

Mesajde MaxiTechnicus » Dum 25-Mar-2007 18:26

Manerele din spate au niste sigurante in forma de omega. Daca ai un sfic sau o penseta chirurgicala poti sa le scoti cu putina rabdare. Mai ai un holzsurub cu cap inbus de 4 metric (daca nu ma insel) in manerele negre. Dupa aceea poti trage usor de usa, asa ca sa poti refolosi toti braduletii aceia care fixeaza plasticul de tabla.
Nu te duce la ATS ca astia am vazut eu cum le scot. Baga o laveta intre maner si usa si o freaca pana carpa apuca siguranta si o scoate.... primitivi rau de tot.
_/\_ Don't drink and drive! You may spill some..._/\_ Proud owner of a C3 1,4 HDi 2006, bleu lucia

mihaivus
simpatizant

Mesajde mihaivus » Dum 25-Mar-2007 20:14

si daca reusesc sa le desfac crezi ca o sa pot indeparta sursele de zmot de acolo? la ce sa ma astept? DE CE DAU PE ACOLO?

MaxiTechnicus
simpatizant

Mesajde MaxiTechnicus » Dum 25-Mar-2007 20:20

Cel mai probabil nu sunt fixate mufele audio in suportul lor montat cu un bradulet pe usa.
Eu nu am inteles de ce s-au cihnuit sa "pre-echipeze" masina cu o mufa care nu face decat sa stea in usa si sa se termine in stalpul dintre usi.
Mai mult ca sigur ca mufele ti se leagana libere si lovesc tabla usii sau plaasticul interior.
_/\_ Don't drink and drive! You may spill some..._/\_ Proud owner of a C3 1,4 HDi 2006, bleu lucia

CosminMihai
simpatizant

Mesajde CosminMihai » Lun 26-Mar-2007 14:43

Nu se poate verifica daca mufele sunt sursa zgomotelor prin deschizatura unde se pun difuzoarele in portierele spate? Ma gandesc ca daca ia vrea sa pui difuzoare in spate nu se apuca nimeni sa iti desfaca usile pentru a le monta ci doar le pun in locasurile lor..
Nu stiu exact cum este ca nu am recurs la aastfel de operatii, e doar o parere..

vldst
pasionat

Mesajde vldst » Lun 26-Mar-2007 14:47

Pentru montarea difuzoarelor in spate este necesara desfacerea fetei usii la C3! Doar pentru difuzoarele din fata procedura este mai simpla si se poate rezolva desfacand doar capacele din dreptul difuzoarelor. Difuzoarele din spate nu au prevazute capace pe fata interioara de plastic a usii.

mihaivus
simpatizant

Mesajde mihaivus » Lun 26-Mar-2007 21:33

Am incercat sa scot fata de la usa din spate dar nu am reusit. probabil ca daca fortez o sa cede dar mai intai incerc sa-mi fac timp pentru service, sa vad ce spun si ei. Auzeam ca cineva de la valcea a bagat burete in usa si au disparut zgomotele !

hotShot
simpatizant

Re: cum scap de troncanelile de la usile din spate ?

Mesajde hotShot » Mar 27-Mar-2007 19:01

mihaivus scrie:Mai ales de cand s-a mai incalzit afara am impresia ca scrtaie si se torsioneaza toate plasticele din usile de la spate. Cum scap de ele? Maisna este in garantie, oare ma scapa cei de la service de ele?

Da ! Si eu am aceeasi problema , prima oara cand am auzit zgomotele am crezut ca e o usa deshisa da nu e asa ...Oricum se aude a plastic clar- mai ales la frane , ce sa mai zic de gropi. Asta e poate e un defect general , probabil merge rezolvat prin unele improvizatii...

cbx
pasionat

Mesajde cbx » Mar 27-Mar-2007 20:13

daca reusesti sa dai fata de use jos ,poti lipi izolatie de parchet pe use.

mihaivus
simpatizant

Mesajde mihaivus » Mar 27-Mar-2007 21:29

Azi am dus masina in service, iar dupa 2 ore m-au chemat dupa ea. Ei spun ca au gasit au gasit sursa zgomotelor si ca acum totul este ok. Pe draqu. Dupa 2 km zgomotele au fost la loc. Nu mai am curaj sa le spun . Cred ca este un defect de fabrica pentru masinile livrate in europa de est.
Asta e. Cand o sa am timp o sa ma ocup personal de probleme si daca nu reusesc o sa chem toata presa de specialitate si o sa le arat !

berzecus2003
pasionat

Mesajde berzecus2003 » Mar 27-Mar-2007 22:33

parerea mea e ca "zdrangane" timoneria sistemului maner clanta ,care e de plastic si fier..eu am desfacut fata de usa ,am schimbat bradutii si tot se aud "greierasii" ,am sa incerc sa prind toate piesele alea mici de plastic in vaselina ,poate nu o se mai auda...

mihaivus
simpatizant

Mesajde mihaivus » Mie 28-Mar-2007 08:12

daca reusesti sa obtii rezultate te rog sa ma anunti si pe mine !

Înapoi la “Citroen C3 - Hatchback, Pluriel, Picasso”