cum scap de troncanelile de la usile din spate ?
Moderator: Echipa Tehnica
Eu am o nenorocita de troncaneala pe puntea spate. Se aude ca un zgomot infundat in dreptul rotii dreapta spate cand trec cu masina peste denivelari. Faza e ca nu face tot timpul asa, dar cred ca tot trebuie odata urcata pe rampa si facuta o verificare completa si riguroasa a puntii spate.
M-am plans de chestia asta la inspectia de 2.500 de km (am facut verificarea la 2.350 de km), au urcat-o tipii de la ATS pe rampa, s-au uitat nitel la ea, i-au facut si o proba de drum, dar tot nu s-a ajuns la o concluzie. Bine, eram si eu cam pe fuga si n-am insistat.
Oare se poate face o verificare serioasa a puntii spate, ma refer la o verificare cu solicitari, socuri aplicate suspensiei, nu doar asa o inspectie vizuala?
M-am plans de chestia asta la inspectia de 2.500 de km (am facut verificarea la 2.350 de km), au urcat-o tipii de la ATS pe rampa, s-au uitat nitel la ea, i-au facut si o proba de drum, dar tot nu s-a ajuns la o concluzie. Bine, eram si eu cam pe fuga si n-am insistat.
Oare se poate face o verificare serioasa a puntii spate, ma refer la o verificare cu solicitari, socuri aplicate suspensiei, nu doar asa o inspectie vizuala?
vldst scrie:Eu am o nenorocita de troncaneala pe puntea spate. Se aude ca un zgomot infundat in dreptul rotii dreapta spate cand trec cu masina peste denivelari. Faza e ca nu face tot timpul asa, dar cred ca tot trebuie odata urcata pe rampa si facuta o verificare completa si riguroasa a puntii spate.
La C4 problema asta poate sa mai apara ca nus' ce surub de la rezervor se slabeste si se da rezervorul de caroserie. Solutii: mergi permanent cu plinul facut sau stringi surubul si eventual bagi niste material textil (adica cirpe) pe acolo.
Rezervorul la C3 se afla pe partea stanga a masinii, iar eu percep (poate subiectiv) zgomotul ca venind dinspre partea dreapta a puntii spate.
In general, prefer sa fac plinul la masina, dar nu mi s-a parut ca atunci cand am plinul facut zgomotul ar disparea. Mai degraba cand am masina incarcata si pasageri pe bancheta din spate, parca se mai domoleste hoasca asta de masina si nu mai troncane. Cand sunt doar eu in masina si trec peste niste drumuri usor denivelate (nu gropi in toata regula), simt ca puntea spate oscileaza usor (e normal) si apar troncanelile alea enervante. Poate atinge amortizorul ceva, nu stiu ce sa zic. Ideea e ca toate problemele astea apar in regim dinamic, cand puntea spate e supusa unor solicitari si elementele componente ale puntii spate se deplaseaza fata de pozitia lor din regim static.
In general, prefer sa fac plinul la masina, dar nu mi s-a parut ca atunci cand am plinul facut zgomotul ar disparea. Mai degraba cand am masina incarcata si pasageri pe bancheta din spate, parca se mai domoleste hoasca asta de masina si nu mai troncane. Cand sunt doar eu in masina si trec peste niste drumuri usor denivelate (nu gropi in toata regula), simt ca puntea spate oscileaza usor (e normal) si apar troncanelile alea enervante. Poate atinge amortizorul ceva, nu stiu ce sa zic. Ideea e ca toate problemele astea apar in regim dinamic, cand puntea spate e supusa unor solicitari si elementele componente ale puntii spate se deplaseaza fata de pozitia lor din regim static.
si eu ma confrunt cu aceeasi problema. numai ca nu afce la toate denivelarile. dar in 95% din cazuri da. m-am uitat pe la plastice, am mai fixat una alta.. chesti e ca am scos si tot din portbagaj ca sa elimin zgomotele venite de la roata de rezerva cric etc.... si eu m-am gindit tot la amortizoare... poate unul dintre noi gaseste solutia...
chemam presa?
si eu am aceeasi problema. Ma omoara plasticurile din spate! Cei de la ATS zic ca "mi se pare". Asta inseamna ca "ni se pare" tuturor celor care au C3 ca toti se plang de asta!
-
- simpatizant
-
- simpatizant
- phantom390
- simpatizant
subscriu
ma streseaza deja un zgomot prin spate....cred ca prin usi ceva, desi NU am montate boxe spate ca sa zic ca am desfacut usile sau ceva de genul asta.
intr-o perioada se auzea ceva prin fata, dar de la o vreme nu se mai aude nimic.
trebuie in curand sa ma duc la revizia de 1 an si o sa incerc sa semnalez anumite probleme
ma streseaza deja un zgomot prin spate....cred ca prin usi ceva, desi NU am montate boxe spate ca sa zic ca am desfacut usile sau ceva de genul asta.
intr-o perioada se auzea ceva prin fata, dar de la o vreme nu se mai aude nimic.
trebuie in curand sa ma duc la revizia de 1 an si o sa incerc sa semnalez anumite probleme
_/\_ negru onyx metalizat_/\_
Am un C3 1.4i ~9500km si se aude un zgomot la usa din dreapta spate. Din ce am citit aici inteleg ca apare doar la cei care nu au boxe pe spate ci doar cablurile si mufa de la preechiparea audio. Mufa nu sta bine ancorata si se loveste in locasul pentru difuzor.
Are cineva boxe pe spate si totusi se aude troncanitul ?
Are cineva boxe pe spate si totusi se aude troncanitul ?
Înapoi la “Citroen C3 - Hatchback, Pluriel, Picasso”