'Neata!
De vreo luna am remarcat ca atunci cind plec de pe loc in treapta 1 masina se zguduie mai mult sau mai putin puternic. Un timp am reusit sa inhib acest tremur dind drumu mai putin (mai tirziu) la ambreaj, decit punindu-l sa patineze mai mult, dar acum a devenit chiar enervant mai ales ca greierii incep sa cinte simultan).
Tot pe undeva pe aici am citit (insa nu mai gasesc topicul, probabil discutia era putin oftopic relativ la numele threadului) ca ambreajul ar trebui aerisit. Adica sistemul hidraulic de actionare a ambreajului sa fi prins ceva aer pentru canu e etans? E plauzibil?
Sau ce alta problema poate sa aiba?
Mentionez ca ambreajul nu patineaza (cind e cuplat complet) si nu tremura in alte trepte, doar in treapta 1 si doar daca accelerez (sa zicem 1500-2000rpm) cind plec de pe loc. Daca plec de pe loc doar din ambreaj atunci nu tremura. Idem daca plec accelerind foarte fin (ceea ce nu e posibil tot timpul ca iei claxoane). Se mai intimpla sa nu faca, adica face undeva la 40-60% din plecarle de pe loc. Nu conteaza daca masina e rece (a stat peste noapte) sau e calda (tocmai am mers 20km cu ea),tot se intimpla.
In martea sau miercurea de dupa Pastele ortodox ma voi duce cu rabla-n service sa vad ce spun ei despre asta (si despre un pacanit care se aude doar din masina la relanti), insa mi-ar prinde bine si o parere a meseriasilor de pe forum chiar daca am incredere si in meseriasii de la service.
Tremur ambreaj C4
Moderator: Echipa Tehnica
DanCld scrie:Colegul nostru Matrixu a avut un meci urat cu cei de la ATS pe o problema similara, soldata cu schimbarea (parca) a kitului de ambreiaj si parca si a volantei.
Nasol.
Eu sper sa nu am parte de prea multe parlamentari cu cei din suceava mai ales ca pina acum s-au aratat oameni super rezonabili si profesionisti (adica asta trebuie facut - asta se face si se poate face pe garantie sau nu pentru ca <...> sau pentru ca <...>).
Anyway, daca trebuie schimbat ambreajul si nu vor vrea sa-l schimbe pe garantie voi cauta sa achizitionez un kit nou de ambreaj si din alta parte (nu are sens sa schimb ceva ce pica repede cu ceva ce pica al fel de repede si sa mai dau si bani - probabil sensibil mai mult decit pe un ambreaj rezonabil).
Pentru orice evntualitate, imi puteti recomanda un kit de ambreaj aftermarket pentru1.6i? Nu neaparat facut pentru 1.6i, dar sa se potriveasca la 1.6i si sa reziste pina pe la 200CP si vreo 250-300N*m (cel de pe VTS? Cel de pe 2.0HDI?).
Stevey: ba, tie nu ti-au mai adus C6-ele ala? Anyway, din ce am vazut azi prin oras pare sa-ti functioneze masina, cel putin la modul ca se misca intre A si B

...si la mine tremura...destul de deranjant. dar numai dupa ce merg mai mult timp.
eu am fost la ats si mi-au zis ca au aierisit ambreiajul si ca gata. pe naiba, la fel face. chiar mai rau.
am fost dupa aceea la ei sa le spun, cu o indiferenta foarte mare tipul mi-a spus ca masina nu are nimik. ca au facut test de drum si e ok (asta in cazul in care eu am stat tot timpul cu ochii pe masina de la geamul lor cu vedere in service si masina nu s-a miscat de pe rampa!!!! )
nu mai vreau sa aud de ats! sunt de kk.
am sa mai incerc si baneasa, sper sa fie mai bine fiind la inceput. daca nu o sa merg la valcea la Mugurel. si daca nu.....ii dau foc si iau banii pe casco si imi iau BMW la mana a doua!
eu am fost la ats si mi-au zis ca au aierisit ambreiajul si ca gata. pe naiba, la fel face. chiar mai rau.
am fost dupa aceea la ei sa le spun, cu o indiferenta foarte mare tipul mi-a spus ca masina nu are nimik. ca au facut test de drum si e ok (asta in cazul in care eu am stat tot timpul cu ochii pe masina de la geamul lor cu vedere in service si masina nu s-a miscat de pe rampa!!!! )
nu mai vreau sa aud de ats! sunt de kk.
am sa mai incerc si baneasa, sper sa fie mai bine fiind la inceput. daca nu o sa merg la valcea la Mugurel. si daca nu.....ii dau foc si iau banii pe casco si imi iau BMW la mana a doua!
Daca mergi la ATS, sa-i iei in masina si sa-i duci la o proba de drum, in care sa conduci tu sau sa fi in masina. Nu-i mai lasa pe ei sa spuna ca au testat.
Se pare ca daca esti acolo cu ei in masina nu mai au ce sa faca si chiar or sa o repare. Eu asa am facut cu problemele de pe spate (aveam niste scartaieli groaznice dupa ce au fixat ciorapeii) si mi-au rezolvat problema dupa.
Ca daca nu vad/aud ei or sa spuna ca ei au facut tot ce se putea face si daca tot nu este bine, mai bine de atat nu se poate. Eu am patit asta de mai multe ori. In fine.... de multe ori acel "am facut tot ce se poate face" este de fapt o bataie de joc facuta in graba. Adica solutia este buna, dar este executata prost ca sa scape de tine.
Se pare ca daca esti acolo cu ei in masina nu mai au ce sa faca si chiar or sa o repare. Eu asa am facut cu problemele de pe spate (aveam niste scartaieli groaznice dupa ce au fixat ciorapeii) si mi-au rezolvat problema dupa.
Ca daca nu vad/aud ei or sa spuna ca ei au facut tot ce se putea face si daca tot nu este bine, mai bine de atat nu se poate. Eu am patit asta de mai multe ori. In fine.... de multe ori acel "am facut tot ce se poate face" este de fapt o bataie de joc facuta in graba. Adica solutia este buna, dar este executata prost ca sa scape de tine.
danalarm scrie:...si la mine tremura...destul de deranjant. dar numai dupa ce merg mai mult timp.
Da, am mai testat si intr-adevar, si la mine face abia dupa ce se incalzeste putin. Ieri am reusit sa tin piciorul pe ambreaj mai mult si nu l-am tremurat decit foarte putin de vreo 2-3 ori, dar in caz de ceva stiu ce tre' sa-i fac.
Si da, la service voi conduce eu si eventual abia dupa aia ei cu mine in masina. Si nu voi face asta pentru ca ii stiu ca ar fi rau-voitori precum cei de la ATS, ci pentru simplul fapt ca eu imi cunosc masina, stiu cum reproduc o problema si eventual stiu cum s-o chinui sa nu apara.
Pai au zis ca imi trimit c6-le dupa pasti ,asa ca sa ii puna si o funda si sa fie si versiune limitata
Pai cica dupa pasti ,nu din an in pasti sper, imi vin fetele la portiera si vreau sa discut si problema cu motorul.Masina merge dar daca iti dau inregistrare audio sa vezi cum face...un fel de tractor in v8 nervos.Ieri s-a auzit foarte urat motorul am zis ca se rupe...Ba mai mult ca acum am si scartaielile alea la portiera si scartaiala cand merg ca la un carut dela ruginit.A si cand deschid portiera pasager ,spate stanga, face un scart.

- nicum
- Moderator
- Masina: BX 16 RS
Imi pare rau, dar ce descrieti voi acolo sint simptome de ambreiaj pe duca. Daca ar fi fost aer la comanda hidraulica a ambreiajului, atunci nu ar fi debreiat complet sau pe acolo, lucru usor de constatat in practica.
Imi pare rau pentru problemele celor cu C4, nu pot sa nu observ ca prea au inceput sa pice masinile astea in ultima vreme. Eu v-am propus intr-un alt topic sa faceti un poll cu provenienta masinilor: de pe stoc sau la comanda. Nu am observat pina acum asa ceva. Cred ca am putea ajunge la niste concluzii interesante.
Imi pare rau pentru problemele celor cu C4, nu pot sa nu observ ca prea au inceput sa pice masinile astea in ultima vreme. Eu v-am propus intr-un alt topic sa faceti un poll cu provenienta masinilor: de pe stoc sau la comanda. Nu am observat pina acum asa ceva. Cred ca am putea ajunge la niste concluzii interesante.
Nu ti-ai dat vechitura la Remat? Nu ai postit pentru a plati rata la noul Logan? Ai bagat banii in piese pentru vechitura ta? Daca si anul asta faci la fel, de la Zaraza numai respect!
mituc scrie:danalarm scrie:...si la mine tremura...destul de deranjant. dar numai dupa ce merg mai mult timp.
Da, am mai testat si intr-adevar, si la mine face abia dupa ce se incalzeste putin. Ieri am reusit sa tin piciorul pe ambreaj mai mult si nu l-am tremurat decit foarte putin de vreo 2-3 ori, dar in caz de ceva stiu ce tre' sa-i fac.
Si da, la service voi conduce eu si eventual abia dupa aia ei cu mine in masina. Si nu voi face asta pentru ca ii stiu ca ar fi rau-voitori precum cei de la ATS, ci pentru simplul fapt ca eu imi cunosc masina, stiu cum reproduc o problema si eventual stiu cum s-o chinui sa nu apara.
Cand te duci in service? si unde?
danalarm scrie:Cand te duci in service? si unde?
Ma duc la suceava (fetcom) pe 11 aprilie.
Btw, am vindecat-o iar de tremur. Dar daca vreau neaparat sa-l fac sa apara merg ceva timp cu masina sa se incalzeasca si de acolo e simplu (ii dau drumu ceva mai tare si mi devreme, si zguduie toata masina in loc sa patineze in liniste).
Hmmm, cred ca incep sa recunosc simptomele raportate de voi; eu am tot crezut ca nu debraiez bine, ca s-a stricat vreun tampon pe la cutia de viteze - insa se pare totusi ca ambreiajul e de vina. Ambreiaj pus de cei de la ATS pe garantie acum 1 an (cand am avut o problema cu o piesa montata gresit din fabrica de s-a scurs ulei din cutie pe disc). Practic cand e masina calda si vreau sa demarez "in tromba" de pe loc de la stop se simte un tremur urat, se vede cum vibreaza inclusiv schimbatorul de viteze, tremur care dispare dupa ce ridic piciorul de tot. Mai am probleme si la viteza a 2-a pe la 20-22km/h dupa o franare cand o patinez un pic cat sa accelerez din nou, acelasi gen de vibratie. Urat.
asa e si la mine
o sa mergi la ats si or sa-ti spuna ca masina u are nimik, ca este in parametri normali
asa a fost la mine zis mie. nu inteleg de ce nu recunosc ca sunt probleme si nu il schimba pe garantie!!!
saptamana viitoare, marti sau miercuri am sa ma duc la ei ( in baneasa) poate or fii mai destepti aia din baneasa. in pipera nu mai merg nicio data

o sa mergi la ats si or sa-ti spuna ca masina u are nimik, ca este in parametri normali

asa a fost la mine zis mie. nu inteleg de ce nu recunosc ca sunt probleme si nu il schimba pe garantie!!!
saptamana viitoare, marti sau miercuri am sa ma duc la ei ( in baneasa) poate or fii mai destepti aia din baneasa. in pipera nu mai merg nicio data
danalarm scrie:asa a fost la mine zis mie. nu inteleg de ce nu recunosc ca sunt probleme si nu il schimba pe garantie!!!
Pentru ca-s niste timpiti. Ei obtin comisioane de la citroen pentru manopera, mai cistiga si din adaosul comercial la piese, isi fac si reclama, etc. Probabil pur si simplu nu-i intereseaza atita timp cit salariul le merge si ei sint monopol pe citroen. Cred ca daca ai sa intri in service la ei si-ai sa-ti muti intr-o prefacuta pasare bardita sau arma de vinatoare de pe scaunul din dreapta undeva in portbagaj s-ar mai gindi de vreo 69 de ori inainte de a face figuri dintr-astea de prost gust din care nu cistiga nici macar ei (decit timp de stat degeaba, si poate asta e toata ideea).
Oricum, am sa va tin la curent cu ce rezolv eu la Suceava. Sper sa nu reusesc s-o vindec de tot de tremur pina atunci