Recomandare sampon auto cu spuma activa

Tot ce nu se incadreaza in celelalte subiecte.

Moderator: Echipa Tehnica

sorin69
pasionat
Masina: Citroen C-Eysee Exclusive 1.6 VTI 115 CP Euro 6
2: Fost posesor Citroen C3 Cool Air, an 2006

Mesajde sorin69 » Lun 02-Apr-2007 09:47

Iti multumesc mult pentru raspuns, deocamdata o sa raman tot la stadiul galetii cu apa. :P
YOU"LL NEVER WALK ALONE

vldst
pasionat

Mesajde vldst » Lun 02-Apr-2007 10:30

sorin69 scrie:Pot spune ca, pana acum mi-am spalat masina manual cu buretele si apa fara nici un fel de sampon auto este adevarat nu am avut masina foarte murdara avand in vedere ca, merg mai mult sambata si duminica cu ea. Am si eu o rugaminte la VLDST daca imi poate spune de unde a cumparat aparatul, cat a costat si daca iti trebuie o sursa permanenta de apa ( vreau sa stiu daca poate fi folosit in fata blocului ) :?: :roll:

Salut,

Eu mi-am cumparat un aparat Bosch din Praktiker. E un model ceva mai scump, din clasa de mijloc a liniei de modele Bosch (Aquatak 1200 Plus). Daca te intereseaza sa cumperi un astfel de aparat exista o gama larga de modele, pentru toate buzunarele, in magazinele Praktiker si Brico. Preturile pleaca de la o suma de cam 2 milioane, bani la care cred ca poti sa iei un aparat bunicel (presiune maxima 100 de bari), teoretic suficient pentru spalarea unei masini mici.

Din pacate, un astfel de aparat nu prea poate fi folosit usor in fata blocului (cel putin nu la mine). Ai nevoie de o sursa permanenta de apa si de una de curent, dupa cum a spus si colegul jgr1001. Daca stai la un bloc unde spalatoria e usor accesibila pentru tine si aproape de masina, s-ar putea sa il poti folosi totusi. Ai grija insa ca poti sa dai in alte belele pentru ca din cate stiu exista o lege care nu-ti permite sa-ti speli masina pe domeniul public.

Eu unul mi-am dus aparatul la tara si imi spal masina acolo :D

cbx
pasionat

Mesajde cbx » Lun 02-Apr-2007 10:46

cu tot aparatul de spalat cu presiune,masina mea tot nespalata este :( ,prost aparat..nu stie sa spele singur :evil:

sorin69
pasionat

Mesajde sorin69 » Lun 02-Apr-2007 15:56

Mi-ai dat o idee cu spalatul la tara avand in vedere ca-l pot cupla la hidrofor, dar distanta e un picut cam mare si cred ca am toate sansele sa ajung cu ea acasa la fel de murdara daca prind o vreme nasoala. :roll:
YOU"LL NEVER WALK ALONE

vldst
pasionat

Mesajde vldst » Lun 02-Apr-2007 16:37

sorin69 scrie:Mi-ai dat o idee cu spalatul la tara avand in vedere ca-l pot cupla la hidrofor, dar distanta e un picut cam mare si cred ca am toate sansele sa ajung cu ea acasa la fel de murdara daca prind o vreme nasoala. :roll:

Nu neaparat. Poate daca te prinde ploaia pe drum ai sanse sa ajungi cu ea murdara acasa. Daca e uscat, eu zic ca n-ai de ce sa-ti faci probleme, masina va ramane destul de curata. Acum depinde si cat de departe e tara ta :wink:

sorin69
pasionat

Mesajde sorin69 » Lun 02-Apr-2007 16:41

Departe nu prea ar fi 55km, oricum mi-ai dat o idee foarte buna. :P
YOU"LL NEVER WALK ALONE

vldst
pasionat

Mesajde vldst » Lun 02-Apr-2007 17:38

sorin69 scrie:Departe nu prea ar fi 55km, oricum mi-ai dat o idee foarte buna. :P

A, e OK daca e la 55 de km. Eu fac 45 de km pana la tara mea. E cea mai buna solutie sa-ti speli masina la tara. Daca ai si hidrofor e nemaipomenit.

bezz
pasionat

Mesajde bezz » Lun 02-Apr-2007 18:31

nu va grabiti, in jurul bucurestiului "la tara" este numai apa dura, (ca in reclama).
eu am casa la caciulati, put forat si hidrofor si o apa asa de dura ca daca nu usuc masina dupa spalare (ceea ce inseamna vreo 6 maini rapide si dibace dupa spalare cel putin) ramane patata de piatra.
ia un ibric de inox si fierbe niste apa "de la tara" si vezi ce ramane pe marginea/fundul ibricului.
Cosmin
high energy music expression

sorin69
pasionat

Mesajde sorin69 » Lun 02-Apr-2007 21:17

Ai perfecta dreptate , apa este foarte dura socrii mei au avut deja probleme cu masina de spalat cu tot calgonul pus. :?
YOU"LL NEVER WALK ALONE

vldst
pasionat

Mesajde vldst » Lun 02-Apr-2007 21:56

Apa de la tara este intr-adevar dura, dar exista filtre de dedurizare.

george
pasionat

Mesajde george » Lun 02-Apr-2007 22:39

Pina la urma care e raspunsul la intrebarea ta? Stie cineva sau cautam pe altundeva?

vldst
pasionat

Mesajde vldst » Mar 03-Apr-2007 05:28

george scrie:Pina la urma care e raspunsul la intrebarea ta? Stie cineva sau cautam pe altundeva?

Da, am reusit sa gasesc ceva pana la urma la Brico: Turtle Wax Power Wash Car & Caravan Wash & Wax.

Pe eticheta scrie ca ar fi un sampon produs special pentru aparatele de spalat cu jet de apa (presupun ca are in compozitie spuma activa, ca la spalatorie). O poza cu samponul se poate vedea aici:

http://www.turtlewaxuk.com/results.asp? ... offset=10#

O sa fac o proba cu el in week-end.

AndreiR
simpatizant

Mesajde AndreiR » Mar 03-Apr-2007 09:39

@vldst & sorin69 cu banii dati pe benzina/motorina pt 100km dus intors pana la tara iesiti un pic mai scump decat daca ati duce masina la o spalatorie. Ii poti ruga pe cei de la spalatorie sa dea cu 2-3 jeturi de apa fara spuma activa.

Eu de cand am masina doar cu spuma activa am spalat-o si nu are nimic. In caz ca afecteaza lacul pe termen lung (5-10ani), nu prea imi pasa ca oricum o sa o vand pe la 80-100.000km....adica peste vreo 5ani.

vldst
pasionat

Mesajde vldst » Mar 03-Apr-2007 10:24

AndreiR scrie:@vldst & sorin69 cu banii dati pe benzina/motorina pt 100km dus intors pana la tara iesiti un pic mai scump decat daca ati duce masina la o spalatorie. Ii poti ruga pe cei de la spalatorie sa dea cu 2-3 jeturi de apa fara spuma activa.

Eu de cand am masina doar cu spuma activa am spalat-o si nu are nimic. In caz ca afecteaza lacul pe termen lung (5-10ani), nu prea imi pasa ca oricum o sa o vand pe la 80-100.000km....adica peste vreo 5ani.

Din pacate mizeria aderenta la suprafata lacului nu se duce doar cu jetul de apa. Eu m-am chinuit in week-end sa spal masina cu jet de apa si un sampon care banuiesc ca era destinat spalarii manuale. Rezultat: au ramas dare de praf pe masina.

E nevoie si de spuma aceea activa care sa desprinda cumva mizeria de pe vopsea. E ca si atunci cand faci un dus. Nu e suficient sa dai cu apa pe tine ca sa scapi de jeg. Trebuie sa folosesti si sapunul...

AndreiR, te asigur ca spalatoriile din Bucuresti sunt mult sub nivelul celor din Ardeal (si probabil si din provincie). Bine, n-as vrea sa generalizez, poate mai exista si exceptii. Nu stiu daca s-ar baga cineva sa-ti dea si 3 jeturi pe masina fara sa ii bagi ceva in buzunar.

Eu oricum merg la tara in fiecare saptamana cu diverse treburi, asa ca nu ma deranjeaza sa fac drumul asta. Iar daca pot sa-mi spal si masina cu ocazia asta e cu atat mai bine.

nicum
Moderator
Masina: BX 16 RS

Mesajde nicum » Mar 03-Apr-2007 11:25

Unii le spala de le iau si vopseaua, altii le dau cu ulei si vaselina :lol: :lol: :lol:
Masina nu se spala! Mi se pare inutil intr-un Bucuresti ultrajegos. Taica-meu are o vorba "jegul e strat protector". :twisted:
Nu ti-ai dat vechitura la Remat? Nu ai postit pentru a plati rata la noul Logan? Ai bagat banii in piese pentru vechitura ta? Daca si anul asta faci la fel, de la Zaraza numai respect!

Înapoi la “Diverse”