Limba materna - topic incomod si neplacut :(
Moderator: Echipa Tehnica
-
- RETRAS LA PENSIE
zoly scrie:da recunosc cu limba romana stau mai rau dar ce sa fac sint ungur!!!?....
Zoly nu o lua in nume de rau, noi suntem mai glumeti, forumul nostru e mai relaxat nu ca altele in care nu poti spune ceva fara sa nu fi atentionat imediat.
Bine ai venit! Vezi in "Fisiere/descrieri tehnice", in topicul "Documente citroen pe RapidShare" ca am pus eu manualul de reparatii Haynes pt Xantia, poate te mai ajuta cu una-alta.
cu termostatu am rezolvat am cumparat altu dar nu lam montat inca,dar cu plecarea in forta pleaca forte tare dar nu scartie rotile dor 1/2,jumatate de roata ,cam asa!?tin motoru la 5000rpm,cind las ambreaju scade turatia 2100rpm dar pleca tare si se tureaza, pot spune progresi odata cu viteza nu pare a se tura in gol,pot spune ca se manifesta exact cum ar fi asistat nu stiu
zoly, o dau in diverse dar asa sunt eu, " divers".Nu vreau sa par rau, sovin sau mai stiu eu ce, in special ca ma trag din Transilvania si am rude de origine ungara. Dar, Ok, esti ungur, dar esti in acelasi timp si roman? Nu? ok - imi cer scuze. Dar daca zici ca Da, sunt si roman, apai iertatu-mi fie obraznicia, dar invata frate romana.
Sorry fata de cei mai sensibili de pre aici, dar am si eu o ciuda pe zonele din inima romaniei unde te duci sa-ti iei tigari si vanzatoul zice "nem tudom romanom".
@khan, termostatul instalat acum 3 luni la service-ul lui Ciocarlan,functioneaza, zic eu, foarte bine. Dar, la drum lung scade bine sub 80, iar in oras creste pe la 90-95. Sa-l schimb? O mai fi in garantie?
.
Sorry fata de cei mai sensibili de pre aici, dar am si eu o ciuda pe zonele din inima romaniei unde te duci sa-ti iei tigari si vanzatoul zice "nem tudom romanom".
@khan, termostatul instalat acum 3 luni la service-ul lui Ciocarlan,functioneaza, zic eu, foarte bine. Dar, la drum lung scade bine sub 80, iar in oras creste pe la 90-95. Sa-l schimb? O mai fi in garantie?

Zoly, intra la PRM si n-o sa mai zica nimeni nimic ca nu stii limba romana impecabil!
Parerea mea, de departe, e ca Zoly e un ungur loial, care recunoaste ca nu stie bine romaneste. Nu e vina lui, uneori comunitatile sunt asa inchise, ca nu e nevoie sa stie romaneste grozav. La Odorheiul Secuiesc te descurci de minune fara romana!

Parerea mea, de departe, e ca Zoly e un ungur loial, care recunoaste ca nu stie bine romaneste. Nu e vina lui, uneori comunitatile sunt asa inchise, ca nu e nevoie sa stie romaneste grozav. La Odorheiul Secuiesc te descurci de minune fara romana!
-
- RETRAS LA PENSIE
Cred ca nu are nicio relevanta daca Zoly este roman sau ungur, este posesor si iubitor de Citroen, pentru noi trebuie sa fie destul.
Iar anumite cuvinte pe care poate nu le foloseste corect, le va putea invata dintr-un topic pe care il voi deschide maine, intitulat "Cum se spune corect la piese, dispozitive, etc"
Iar anumite cuvinte pe care poate nu le foloseste corect, le va putea invata dintr-un topic pe care il voi deschide maine, intitulat "Cum se spune corect la piese, dispozitive, etc"
la odhorheiu secuiesc te descurci cu ro,60-70% cunosc lb romana,70-80% practica zilnic,desi nu vor. eu sunt ungur 100% si nu ma deranjeaza limba de comunicare,dar ma enervez la "Dar, Ok, esti ungur, dar esti in acelasi timp si roman? Nu? ok - imi cer scuze. Dar daca zici ca Da, sunt si roman, apai iertatu-mi fie obraznicia, dar invata frate romana." sau"Zoly, intra la PRM si n-o sa mai zica nimeni nimic ca nu stii limba romana impecabil!". mai era ceva pe forumul asta legat de problema asta,atunci am ezitat. sorry,dar pe asta nu puteam lasa fara cuvinte. mai erau 2-3
insi romani care facau aproape aceeasi greseli gramaticale. daca nu mai sunt binevenit pe forumul asta,puteti sa-ami lasati un pm (sorry pt cei care vor sa tina avalansa asta sub control) so sorry
insi romani care facau aproape aceeasi greseli gramaticale. daca nu mai sunt binevenit pe forumul asta,puteti sa-ami lasati un pm (sorry pt cei care vor sa tina avalansa asta sub control) so sorry

xantia nu patineaza
De ce in Romania engleza se stie si se scrie corect si romana nu ? Dar sa nu intram in politic. Eu stiu ca cineva care nu cunoaste limba materna se numeste incult. So sorry ! Taica-meu era din Ardeal asa ca am petrecut multe vacante acolo. Aveam cunostiinte, chiar prieteni, si unguri care vorbeau romana perfect si romani care vorbeau ungureste perfect.
Ultima oară modificat Vin 13-Apr-2007 07:07 de către Dan Popa, modificat 1 dată în total.
- DanT
- Moderator
- Masina: Xsara Picasso 1.6 Hdi 2008
- 2: Citroen C5 2.0 HDi 2004
- 3: Saxo S1 16V VTS, Xantia X1 Activa
nu are nici o treaba cum vorbeste fiecare .. ca ungur, sas,bulgar ... atata vreme cat vrea ca noi sa vorbim si ne intelegem toti e mai mult decat bine ... si oricum chestia cu vorbitul unei limbi se invata .. mai greu sau mai usor .. lucrurile care conteaza nu cred ca se opresc atat de mult intr-o bariera lingvistica care sa fie de netrecut .. ne intelegem cumva ..
@zoly: scrie ce ai de scris ..gresesti sau nu ... intrebi
nimeni nu s-a nascut invatat ... eu am un foarte bun priten ucrainian .. si se straduie de ceva ani sa vorbeasca corect romaneste .. este cumva vointa .. (recunosc ca si eu as vrea sa invat si rusa si maghiara
) ..dar toate la vremea lor ..
important este sa vorbim si sa aflam mai multe ..
:)
@zoly: scrie ce ai de scris ..gresesti sau nu ... intrebi

important este sa vorbim si sa aflam mai multe ..

Dan
Dreptul de exprimare este liber, dreptul de a fi ascultat trebuie castigat!
Always aim for the Moon! Even if you miss, you'll land among the stars! - W. Clement Stone
Dreptul de exprimare este liber, dreptul de a fi ascultat trebuie castigat!
Always aim for the Moon! Even if you miss, you'll land among the stars! - W. Clement Stone
alexd scrie: zoly, o dau in diverse dar asa sunt eu, " divers".Nu vreau sa par rau, sovin sau mai stiu eu ce, in special ca ma trag din Transilvania si am rude de origine ungara. Dar, Ok, esti ungur, dar esti in acelasi timp si roman? Nu? ok - imi cer scuze. Dar daca zici ca Da, sunt si roman, apai iertatu-mi fie obraznicia, dar invata frate romana.
Eu am fost destul prin zonele de care spui tu si nicio data nu am primit raspunsul "nem tudom romanom". Hai sa nu mai vorbim din povesti Vadimesti! Omul vorbeste cum poate si face foarte bine - conteaza sa ne intelegem. Restul sint aiureli; conteaza modul in care ne purtam, nu ce accent sau greseli gramaticale avem. Sfaturile de genul "dar invata frate romana" sint deplasate si nu-si au rostul. Nu cred ca avem noi calitatea sa facem judecati de acest fel si sa dam astfel de sfaturi.
george scrie:Eu am fost destul prin zonele de care spui tu si nicio data nu am primit raspunsul "nem tudom romanom".
Fara intentia de a puna paie pe foc nici mie nu mi s-a raspuns asa ci pur si simplu se uita la mine ca borasca la sudura cand am vrut sa cumpar ceva. La o privire ca aia ce nevoie mai am de cuvinte?
- nicum
- Moderator
- Masina: BX 16 RS
@zoly si alti useri de alte nationalitati: paco si alexd sint mai glumeti de felul lor, chiar daca nu totdeauna glumele lor sint gustate. paco cel putin, scrie pe aici, desi nu mai are BX de ceva vreme, tocmai pentru ca noi sintem mai relaxati in privinta regulamentului decit alte forumuri.
Pe de alta parte, am auzit prea multe povesti cu "nem tudom" ca sa nu existe un simbure de adevar in ele. Dar poate ca la vara o sa ne convingem
Pe de alta parte, am auzit prea multe povesti cu "nem tudom" ca sa nu existe un simbure de adevar in ele. Dar poate ca la vara o sa ne convingem

Nu ti-ai dat vechitura la Remat? Nu ai postit pentru a plati rata la noul Logan? Ai bagat banii in piese pentru vechitura ta? Daca si anul asta faci la fel, de la Zaraza numai respect!
sal zoly
Sal zoly.
Cu riscul de a fi atentionat de careva intervin:
E cea mai jenanta discutie pe care o pot vedea pe forum :
Cineva se ia de un altul ptr simplu fapt ca e ungur .
Care-i problema ?
Ar trebui sa-l ajutati cu ce va intreaba nu sa-l intrebati ce e si cum scrie
Daca apare vre-un smecheras si vorbeste ca pe chat cum e :x
Lasati politica atunci cand intrati pe forum ca si-asa suntem satui de ea .
Mai bine un moderator ar sterge tot ce off topic aici (inclusiv ce am scris eu )
Toate cele bune
Cu riscul de a fi atentionat de careva intervin:
E cea mai jenanta discutie pe care o pot vedea pe forum :
Cineva se ia de un altul ptr simplu fapt ca e ungur .
Care-i problema ?
Ar trebui sa-l ajutati cu ce va intreaba nu sa-l intrebati ce e si cum scrie

Daca apare vre-un smecheras si vorbeste ca pe chat cum e :x
Lasati politica atunci cand intrati pe forum ca si-asa suntem satui de ea .
Mai bine un moderator ar sterge tot ce off topic aici (inclusiv ce am scris eu )
Toate cele bune