Cred eu ca ce era de spus s-a spus.
Topicul se inchide, daca cineva mai doreste sa adauge ceva, imi da PM mai intai.
Limba materna - topic incomod si neplacut :(
Moderator: Echipa Tehnica
- dj01fad
- demolition man
- Masina: C5 sedan 2.2 204 - o pereche
- 2: C5 tourer 2.2 204
- 3: C5 2.0 163 cu multi km... da multi rau!
nu pot sa inteleg de ce trebuie sa se faca glume pe tema asta la nesfarsit, mai ales cand se stie ca sunt destul de suparatoare; tin minte ca am fost in moldova acum ceva vreme, si cand vorbeau aia intre ei (romaneste) nu pricepeam mare lucru din ce spuneau... si nu mi s-a parut nimic in neregula in treaba asta.... ce daca e ungur? ce daca traieste in romania? m-am plimbat si pe acolo (lugoj, oradea, cluj) si se foloseste foarte mult limba maghiara; ca un alt exemplu, la vidin se vorbeste fluent romana, foarte multi dintre ei stalcind bulgareasca, si nu se supara nimeni. nu mai credeti balivernele cu nem tudom sau cum s-o scrie, pentru ca sunt pur si simplu baliverne si nu se poarta ei urat fara motiv. dupa cum v-am spus, m-am plimbat prin acea zona, si nu s-a purtat nimeni urat cu mine, si nu m-a luat nimeni peste picior.
si.... in primul rand, zoly a intrat pe acest forum pentru a comunica, nu pentru a fi luat peste picior. dupa parerea mea, astea sunt glume putin cam deplasate, care starnesc oamenii, iar dupa aia stati si va intrebati ca ce au ungurii cu noi... asta au.
si.... in primul rand, zoly a intrat pe acest forum pentru a comunica, nu pentru a fi luat peste picior. dupa parerea mea, astea sunt glume putin cam deplasate, care starnesc oamenii, iar dupa aia stati si va intrebati ca ce au ungurii cu noi... asta au.
Mai dar sensibili mai sunteti, n-am vazut asa ceva. Ii recomand omului sa invete romana chit ca e ungur si voi VAI ca d'aia nu ne intelegem noi cu ungurii. Ia incercati voi sa emigrati in Canada si vi se va cere test de limba sau atestat. Si nu v-ati nascut acolo. Eu la asta m-am limitat la a atrage atentia: RESPECTUL FATA DE TARA IN CARE TE-AI NASCUT SI TRAIESTI. Nu am nimic cu ungurii chit ca unul dintre bunicii mei este ungur din Budapesta, traieste in Bucuresti, dar vorbeste o romana mai curata decat cea pe care o vorbesc eu. Ce este atat de jenant si revoltator sa le ceri cetatenilor tarii sa vorbeasca limba nationala? Daca nemtii nu-si respectau tara, ramaneau ca noi dupa razboi.
Gata, inchidem aici, dar ganditi mai profund . Zau.
Gata, inchidem aici, dar ganditi mai profund . Zau.