Cat de repede trebuie sa se lase xm-ul jos?
Moderator: Echipa Tehnica
- Teo-Onesti
- pasionat
Cat de repede trebuie sa se lase xm-ul jos?
Am citit discutia in legatura cu Bx-ul....de ce se lasa mai greu dupa ce se incarca sferele.Eu am un XM din 1991 si la mine masina se lasa de seara pana dimineata complet jos,adica pe ambele axe(si pe spate si pe fata).Am mai vazut acest comportament la majoritatea XM-urilor.Este corect ce se intampla?La cateva XM-uri de dupa 1995 am vazut ca nu se intampla treaba asta si masina sta ridicata toata zile intregi!...
- nicum
- Moderator
- Masina: BX 16 RS
XM-urile seria II au supape anti-sink, masina nu se scufunda nici intr-o luna. Daca n-ai supape antisink, atunci masina se va scufunda, cu atit mai repede cu cit este mai uzata. Problema nu este daca, ci in cit timp.
Daca ai sfere incarcate noi, atunci destinderea membranei va dura mai mult, pentru ca sfera se comporta ca un acumulator de presiune. Sper ca am formulat corect...
Daca ai sfere incarcate noi, atunci destinderea membranei va dura mai mult, pentru ca sfera se comporta ca un acumulator de presiune. Sper ca am formulat corect...
Nu ti-ai dat vechitura la Remat? Nu ai postit pentru a plati rata la noul Logan? Ai bagat banii in piese pentru vechitura ta? Daca si anul asta faci la fel, de la Zaraza numai respect!
- Teo-Onesti
- pasionat
r
ok,dar cum se pot monta aceste supape antisink?Sunt scumpe,se pot monta pe un xm seria 1?
-
- RETRAS LA PENSIE
Cred ca pentru raspunsul la aceasta intrebare ar fi bine sa te inscri pe un forum international, unde sunt mai multi posesori de XM.
Cel care imi vine cel mai repede in minte este XM-L de pe Yahoo Groups.
La noi sunt prea putini care au XM cu atat mai putini cei care au lucrat la aceasta masina.
In primul rand am avea nevoie de diagramele sistemelor hidraulice de la cele doua modele pentru a vedea diferentele si apoi ne putem pronunta daca se poate sau nu.
Cel care imi vine cel mai repede in minte este XM-L de pe Yahoo Groups.
La noi sunt prea putini care au XM cu atat mai putini cei care au lucrat la aceasta masina.
In primul rand am avea nevoie de diagramele sistemelor hidraulice de la cele doua modele pentru a vedea diferentele si apoi ne putem pronunta daca se poate sau nu.
- Teo-Onesti
- pasionat
r
Offff,ce ma entuziasmasem..credeam ca pot rezolva problema!...Oricum,momentan mi-ar prinde bine si o pompa de frana buna pt xm!...
- nicum
- Moderator
Nu cred ca se pot monta pe BX. Amintiti-va ca XM-ul are computer de suspensie, ceea ce BX-ul nu are. Supapele respective foarte probabil functioneaza cu impulsuri, nu cu curent continuu ca cele de la GPL. Asadar povestea e mai complicata si nu stiu daca merita intr-adevar eforutul.
Nu ti-ai dat vechitura la Remat? Nu ai postit pentru a plati rata la noul Logan? Ai bagat banii in piese pentru vechitura ta? Daca si anul asta faci la fel, de la Zaraza numai respect!
- nicum
- Moderator
Atunci cum sint comandate? E vorba de supapele antisink de la XM. De ce mai trebuie montata o sfera suplimentara pe spate si de ce doar pe spate?
- Teo-Onesti
- pasionat
r
Deci nu e un lucru rau ca la mine masina "se lasa" complet in 5-10 ore...Spatele se lasa cam repede...,deja a inceput sa fasaie si dozatorul de frana.Are cineva unul pt. XM in conditii optime?Sau stiti cam cat e unul nou?