Yuuuupi! Am scapat !

Forum de dicutii generale despre Citroen C4, C4 Picasso si Grand C4 Picasso: dotari, oferte, versus, posesori, etc.

Moderator: Echipa Tehnica

cbx
pasionat

Mesajde cbx » Mie 11-Apr-2007 20:45

nicum scrie:@Shadow: nu eu :wink:
Eu mi-am "inmuiat" suspensia pentru ca drumurile din RO sint de asa natura. Sint constient ca masina a pierdut la capitolul stabilitate, dar nu poti sa le ai pe toate.

credeam ca de batranete se "inmoaie suspensia"

Adrian
pasionat

Mesajde Adrian » Mie 11-Apr-2007 21:16

Ce dispute..

Isi ia omul Octavia si in loc sa va bucurati ca schimba masina, il combateti! Eu daca as avea mai multi bani, mi-as schimba masina la 6 luni! Azi Octavia, maine Golf, dupa aia C4, Leon si uite asa...

Eu unul am condus Skoda Superb, de 105 cai, diesel si mi-a placut foarte mult! O masina simpla, robusta, spatiu mare, fara greieri, si economica!
Directia mai usoara ca la C4, tinuta de drum setata pe confort... Masina te indemna la drum lung...

C4 e o masina iefina, cu suspensii zgomotoase.. Asta probabil e marea ei problema: zgomotul suspensiei! Dar afara lumea nu are de ce sa se planga! Aia au sosele!
[b:8a91ac8b41]Citroen Spirit on my C4... VTR 1.6i, Obsidien [/b:8a91ac8b41][img:8a91ac8b41]http://www.sloganizer.net/en/style3,C4.png[/img:8a91ac8b41]

nenea cosmos
simpatizant

Mesajde nenea cosmos » Vin 13-Apr-2007 19:26

hehe

daca as avea bani nu m-as mai da jos dintr-un mercedes G, neaparat G. full full.

Design-ul Âşi capabilitĂŁĂžile sale offroad sunt legendare

http://www.mercedes-benz.ro/content/rom ... odels.html

lali
pasionat

mm

Mesajde lali » Vin 13-Apr-2007 20:25

Mda, am la servici Scoda octavia 1 .
Am mers de cateva ori cu ea.
Motor de 1,8 benzina , turbo si 20 supape :twisted:
Ufff ce senzatie ai cand la 140kmph apesi brusc acceleratia si vezi ca nu se supara ci dimpotriva te impinge in scaun :roll:
Acum cred ca are peste 150 de mii de km .
La capitolul fiabilitate cred ca sta cu mult deasupra unor masini sa zic asa ...de firma....
Sincer cred ca e o masina foarte robusta si foarte buna ptr Romania.
Asa ca sa nu aruncam cu pietre.....................

SAMmy
pasionat

Mesajde SAMmy » Lun 16-Apr-2007 09:10

hai sa nu confundam fiabilitatea "sobei cu lemne" (copyleft TopGear) cu fiabilitatea secolului 21...
Skoda Octavia 1 este o masina proasta, este un fel de jumate Polo, jumate Golf (mai mult Polo)...

dpdv al manevrabilitatii, stabilitatii, sigurantei, distantei de franare etc e un fiasco... a ca nu se strica... asta e,
nici soba cu lemne de la casa bunicii mele nu s-a stricat si are vreo 60 de ani, dar nu inseamna ca 'e mai fiabila'
decat centrala termica Junkers din apartamentul cuiva, nu spun cine... :P

Octavia 2 mai repara din esecuri - are mai multe subansamble luate de la Golf decat de la Polo :),
spre deosebire de primul model... dar ramane in continuare o masina care multumeste, si atat...

IMNSHO: Dupa ce mi-as lua Octavia 2 nu m-as putea abtine sa nu ma simt cu 20 de ani mai batran,
si cu siguranta nu mi-as putea controla sentimentul de dezamagire cauzat de lipsa de personalitate a masinii...

PS: nu vreau sa trageti concluzii aiurea, n-am nimic cu omu' ca s-a luat O2, dimpotriva, inteleg
perfect faptul ca pe lume exista si oameni normali, care nu au nevoie de 'masini cu personalitate'
si alte aiureli de genul asta, cat despre fanatismul vis-a-vis de Citroen C4... sa fim seriosi, poate
eu stiu mai bine decat altii ce aiureli sunt in masina asta, dar trei chestii sunt sigure...
1. Masina de 5 stele EURONCAP, cu mentiunea (foarte sigura)...
2. Stabilitate si manevrabilitate excelente - second only to Ford's Focus...
3. Arata demential... daca iti place iti place multa vreme - si acum dupa jumate de an,
zambesc la fel ca-n prima zi cand o vad odihninduse in parcare...
Citroën C6 Exclusive
Citroën C4 Coupé VTR

mrbadnews
just curious

A venit masinutza

Mesajde mrbadnews » Vin 27-Apr-2007 21:37

Dar nu mai e Octavia II. De ce? E destul de lunga povestea. Pe scurt insa. Dealerul cu care vorbisem n-a mai putut din motive pe care nu le voi reda sa aduca masina la termenul stabilit. In schimb imi dadea o "super-oferta" la octavia I tour. Am zis pas. Am sunat la toti dealerii din bucuresti de skoda si niciunul( e incredibil asta) niciunul nu putea sa livreze o ocatvia mai devreme de 3-4 luni. Asa ca m-am enervat si m-am gandit ce sa fie? astra sau ford focus? SI am ales ford focus motorina bineinteles motor de 1.8 115 cp. masina a venit in mai putin de 5 zile de la contactarea dealerului. Azi e a doua zi de cand o am. Nu stiu ce sa zic. E incredibila. Nu ma mir ca astia la top gear o noteaza cu 5 stele din 5.(si asta a fost unul din motivele alegerii). Nu-mi gasesc cuvintele sincer. E o adevarata placere sa o conduci. Cuplu super mare indiferent de turatie. Stabilitate incredibila(suspensia independenta spate am inteles ca e de vina). Ce sa mai spun. Am mers pe piatra cubica, chiar am luat intentionat cateva guri de canal(acoperite bineinteles) ca sa fac o comparatie cu c4. E incredibil cum se comporta. La c4 aveai impresia ca mergi direct pe jante in comparatie cu asta. Inca o chestie. l-am intrebat pe dealer de garantie la trenul de rulare. I-am spus de cei 30.000 de km de la c4. La ford garantia se da pe componente. Amortizoarele de exp sunt garantate 80.000 de km. . Abia astept astea 4 zile sa o alerg in afara bucurestiului. E o masina careia nu-i dai fiindca vrei tu, ii dai fiindca cere. Asta e impresia pe care mi-a lasat-o in astea 2 zile.

MUGUREL PIRSCOVEANU
Pro Motor Rm.Valcea

Mesajde MUGUREL PIRSCOVEANU » Sâm 28-Apr-2007 16:56

Te felicit pentru alegere.
Explica-mi te rog o chestie: Skoda nu avea nicio masina pe stoc, sau ai vrut tu ceva anume?
Despre Ford, poti sa-mi spui daca este varianta hatchback sau in 3 volume?
Motorul de 1.8 diesel este comun cu ce masina? Din ofertele Ford nu prea mai apare decat cel de 1,6 sau 2,0.
Stabilitatea Focusului intradevar e recunoscuta oficial ca ar fi cea mai buna din clasa compacta.
Dar parca nu as da interiorul atat de tern pe visiospace-ul de la un Citroen. Si parca e un pic de pacaleala si cu materialele din interior.

Dar despre garantie cred ca undeva nu ai citit bine. Bucura-te de masina si cand ai un pic de timp, studieaza contractul de garantie, pentru ca nu vei putea niciodata sa inlocuiesti amortizoare in garantie, sau pivoti sau bucse la numarul de km pe care l-ai pomenit. Garantia acopera numai defect de fabricatie. Faptul ca dau 4 ani sau sapte ani sau 80.000 de km e praf in ochi. Da o fuga repede pana la service si intreaba-l din partea mea: ai 78.000km, ti-au curs amortizoarele, auzi un zgomot de suspensie pe dreapta spate si ai sa vezi ce raspuns ai sa primesti. Si dupa aceea, intreaba-l si cat costa. La Hyundai se da garantie 7 ani. Dar trebuie sa tii masina in garaj!

Apropos... numai urmarind forumul acesta ai sa vezi cate inlocuiri de amortizoare au fost facute in garantie!

Inca o data, nu mi-o lua in nume de rau si iti urez cati mai multi km alaturi de noua ta masina.

mrbadnews
just curious

Mesajde mrbadnews » Sâm 28-Apr-2007 18:38

Nu aveau nici o octavia 2 motorina 105 cp, echipare trend sau elegance.
Fordul este varianta sedan cu motor 1.8 L Duratorq TDCi Common Rail, M5, 115 CP.
Cat despre garantie bineinteles ca nu o sa-ti schimbe nimic daca nu stii sa pui problema. Dar daca ii iei tare din prima si nu cu politeturi ai sanse mari de reusita pentru ca e greu sa demonstreze ca e vorba de uzura din cauza unei exploatari improprii si nu de un defect de fabricatie.(am avut dispute de genul asta cu serviceul de la ats si am iesit invingator).
Apropo de asta mai am prieteni care cu probleme asemanatoare la masina nu au reusit sa le rezolve pe garantie(in special probleme legate de trenul de rulare)
Ideea e ca trebuie sa faci uitate bunul simt si cei 7 ani de acasa cand te duci la service. Daca ii rogi frumos, la fel de frumos te vor refuza. Trebuie sa ii iei de sus si sa ii ti-i in corzi pana fac ceea ce trebuie sa faca. E un sfat pe care l-am primit de la altii mai experimentati :D si care chiar da rezultate.
Legat de interiorul focusului nu este cel mai reusit. spre deosebire de c4 unde eleganta e pe primul loc la focus se pune accentul mai mult pe sportivitate la interior. Insa dupa experienta cu c4 unde am fost sedus de design si de briz-brizuri si am acordat prea putina importanta altor lucruri acum pot spune ca pun confortul si fiabilitatea pe primul loc (bineinteles ca in limita bugetului ca altfel vorbeam de E-uri si de S-uri ) iar designul chiar pe ultimul. :D .
In clipa de fata pentru mine masina ideala ar arata ca un c4(exteriorul, pentru ca de interior m-am cam plictisit dupa cateva luni) si in rest ar fi focus.

nicum
Moderator
Masina: BX 16 RS

Re: A venit masinutza

Mesajde nicum » Dum 29-Apr-2007 20:45

mrbadnews scrie:Stabilitate incredibila(suspensia independenta spate am inteles ca e de vina). Ce sa mai spun. Am mers pe piatra cubica, chiar am luat intentionat cateva guri de canal(acoperite bineinteles) ca sa fac o comparatie cu c4. E incredibil cum se comporta. La c4 aveai impresia ca mergi direct pe jante in comparatie cu asta.

Si daca o sa mergi cu un CX sau DS, Fordul ala o sa ti se para caruta, dar asta nu inseamna ca vreuna dintre ele e mai buna, ci pur si simplu, ca sint altceva. Unii nu suporta suspensia moale, altii pe aia tare. Cind iei o masina se face si drive-test :wink:
M-am dat in Germania cu un BMW care avea suspensia lemn, gasea denivelari in asfalt si acolo unde nu erau. Masina statea super bine pe sosea la 190 km/h, dar nu as vrea sa ma dau cu asa ceva in RO.
Nu ti-ai dat vechitura la Remat? Nu ai postit pentru a plati rata la noul Logan? Ai bagat banii in piese pentru vechitura ta? Daca si anul asta faci la fel, de la Zaraza numai respect!

kata
pasionat

Mesajde kata » Lun 07-Mai-2007 09:23

ai gasit si tu un loc unde sa pui telefonu' mobil in focusu ala? :D

Înapoi la “Citroen C4 - Berlina, Coupe, Sedan, Picasso”