Cat merita un BX ?

Forum de discutii generale despre Citroen BX. Numai ce nu se incadreaza in categoriile de mai jos.

Moderator: Echipa Tehnica

nicum
Moderator
Masina: BX 16 RS

Mesajde nicum » Vin 13-Apr-2007 12:04

@Varanul: pentru ca esti foarte nou pe aici te iertam :wink: si te invitam sa citesti din nou topicul. O masina se apreciaza mai mult sau mai putin dupa urmatoarele criterii:
- rulaj
- virsta
- stare generala
- dotari
- taxe si impozite aferente
Daca te vei uita la cele de mai sus vei intelege si de ce ai dat pe BX-ul tau citeva sute de euro. Dupa cum probabil ai constatat, notiunea de "impecabil" e foarte "flexibila" in RO. La fel si cea de "mici probleme".
Nu vreau sa reluam din nou discutia asta, dar sint de acord ca RO e o piata foarte atipica, unde un Logan chel din 2004 (primul an cind s-a vindut) se vinde cu 6500, iar in Germania un Logan full (ca numai asa s-au vindut acolo ca nu le lua nimeni altfel) il iei la 5000 (si e si mai tinar cu 1-2 ani). Asta e doar un exemplu si se mai pot sa si altele.
Vezi ca denumirea de dric e rezervata pentru jgr1001 si dj01fad. Daca o sa le vezi vreodata in realitate o sa intelegi de ce :wink:
Nu ti-ai dat vechitura la Remat? Nu ai postit pentru a plati rata la noul Logan? Ai bagat banii in piese pentru vechitura ta? Daca si anul asta faci la fel, de la Zaraza numai respect!

Varanul
pasionat

Mesajde Varanul » Vin 13-Apr-2007 13:56

Tu ai dreptate in general. Insa eu masina am luat de la un membru al familiei mele, de aceea am dat doar 500 euro.
In afara de faptul ca trebuie sa ii schimb tobele si parbrizul ca sa pot trece ITP-ul, sa ii platesc asigurarea in rest nu am nimic de bagat. Am doar de personalizat dupa gustul meu. A si inca ceva mai trebuie doar sa imi reglez un pic motorul.
Ca dotari ai dreptate, dar sa tinem cont ca masina are 200 000 Km la bord, motorul si cutia de viteze au 5 ani. Ajea mari dotari nu am pe ea, decat airbag, servodirectie, inchidere centralizata, geamuri electrice si casetofon cu super boxe. Restul o sa vad eu daca imi pun.
Ajea ca pt tine masina daca ar fi sa o evaluez ar fi undeva la 1500 euro.
Dar sa ceri pe un BX 2500 euro mi se pare exagerat sincer. Parerea mea.
Sa fim realisti, BX-urile sunt nisthe masini superbe, cu tabla excelenta, frumoase, comfortabile, usor de condus etc., dar totusi sunt masini vechi antice si de demult.
Dar parerea mea ti-am zis, poti sa ceri cat vrei pe o masina, dar greu sa cred ca va da cineva pe un BX 2500, repet e o parere personala, nu vreau sa supar pe nimeni.

DanT
Moderator
Masina: Xsara Picasso 1.6 Hdi 2008
2: Citroen C5 2.0 HDi 2004
3: Saxo S1 16V VTS, Xantia X1 Activa

Mesajde DanT » Vin 13-Apr-2007 14:00

vreau sa vad si eu BX-ul ala cu airbag ..?!?!?!?!?1 :D :D :D :D :D

pot sa imi fac si eu poze cu el? :)

on topic: eu am dat pe al meu 1900 de euro ( masina de 290.000 km) ... cine stie masina iti poate confirma de ce .. oricum .. mai vorbim de preturi si alte alea .. dotari ..si chestii .. pe la diverse vezi ca am facut cumva o fisa a masinii mele .. cu dotarile aferente

apropos: eu am platit 500 e pt un Bx de dezmembrat ( nu avea acte, neinmatriculabila) masina insa impecabila in adevaratul sens al cuvantului ...
Dan
Dreptul de exprimare este liber, dreptul de a fi ascultat trebuie castigat!
Always aim for the Moon! Even if you miss, you'll land among the stars! - W. Clement Stone

nicum
Moderator
Masina: BX 16 RS

Mesajde nicum » Vin 13-Apr-2007 16:05

@Varanul: vreau si eu o poza cu airbag-ul ala. Sint convins ca din cauza lui e pretul atit de mare :lol:
Nu ti-ai dat vechitura la Remat? Nu ai postit pentru a plati rata la noul Logan? Ai bagat banii in piese pentru vechitura ta? Daca si anul asta faci la fel, de la Zaraza numai respect!

cbx
pasionat

Mesajde cbx » Vin 13-Apr-2007 16:53

DanT scrie:vreau sa vad si eu BX-ul ala cu airbag ..?!?!?!?!?1 :D :D :D :D :D

pot sa imi fac si eu poze cu el? :)

on topic: eu am dat pe al meu 1900 de euro ( masina de 290.000 km) ... cine stie masina iti poate confirma de ce .. oricum .. mai vorbim de preturi si alte alea .. dotari ..si chestii .. pe la diverse vezi ca am facut cumva o fisa a masinii mele .. cu dotarile aferente

apropos: eu am platit 500 e pt un Bx de dezmembrat ( nu avea acte, neinmatriculabila) masina insa impecabila in adevaratul sens al cuvantului ...

Dane oferi 500 de euro sa vezi un Bx cu airbag?

voolkh@n
just curious

Mesajde voolkh@n » Vin 13-Apr-2007 22:28

si eu sunt de acord ca alde "500 euro " ashtia mai bine si-ar vedea de ale lor...E o masina clasica asa cum sunt multe si e clar asta ca buna ziua.eu nu cred ca e o chestiune democratica aprecierea lor ca atare. cunoscatorii sa vorbeasca....

Arial
pasionat

Mesajde Arial » Sâm 14-Apr-2007 05:26

Varanul scrie:Ca dotari ai dreptate, dar sa tinem cont ca masina are 200 000 Km la bord, motorul si cutia de viteze au 5 ani. Ajea mari dotari nu am pe ea, decat airbag, servodirectie, inchidere centralizata, geamuri electrice si casetofon cu super boxe.

Intrebarea este, in ce an s-au fabricat Bx-uri GT cu airbag, ca sincer sa fiu, as vrea sa stiu si eu.... :wink:
Din cate stiu eu, in club, sau cel putin la intailnirile din Bucuresti, mai sunt cel putin 2 masini identice cu a ta, dar nici una nu are airbag si proprietarii nu le-au facut nici un fel de modificari, iar referitor la bani eu unul, am platit pe ea acum 3 ani, 1200 euro si avea doar 107.000 km, dar a trebuit sa mai investesc cel putin dublu de atunci si pana in momentul de fata. In afara de airbag, servodirectie si geamuri electrice, ce dotari mai are masina?

alexd
Moderator

Mesajde alexd » Sâm 14-Apr-2007 07:50

eu cred ca la GT - ul detinut de Varanul, i s-a schimbat candva volanul cu unul modern, pe care probabil scrie "airbag". Este singura explicatie logica.

Varanul
pasionat

Mesajde Varanul » Sâm 14-Apr-2007 08:27

Imi place atitudinea asta a multora dintre voi. Aveti mult mai multe cunostiinte despre BX-uri ca mine si gata hai sa ne dam mari. Cat despre airbag e posibil sa nu am. Cel putin cel de la care am cumparat-o mi-a spus ca are. Ca a spus doar ca sa ma convinga sa o cumpar, e problema lui. Ideea e ca am pus mana pe o masina superba la un pret sub cel al pietei. Acum ca are sau nu airbag prea putin ma intereseaza. Iar referitor la faptul ca mai am de investit bani in ea sunt perfect de acord cu voi, dar unde e problema ? Ce e mai important, adica caroseria, motorul, cutia si sistemul hidraulic sunt in perfecta stare de functionare (caroseria nu are nici o pata de rugina). Dotari am ceva pe ea nu e chiar chiala. Ca o sa mai investesc eu intr-o alarma, intr-un casetofon de marca, ca ii schimb uleiul, sau ca ii cumpar nisthe huse sau un antifurt tapan e problema mea. Important pt mine acum este sa strang bani sa schimb parbrizul si tobele sa trec ITP-ul. In rest e timp o personalizez dupa stilul meu.
Frate pe romaneste masina a fost a unui manelist, si arata pe interior ca a unui manelist, dar asta e o problema pe care am rezolvat-o din prima zi in care am adus-o acasa.
AHAHAHHAHAHHAHAHAH

Cred ca am aruncat vreo 15 casete cu manele obosite. :twisted: :twisted:

Una peste alt, cu airbag sau nu, am cumparat cu 500 de euro o masina tapana nu un cazan de dacie in care bagi lunar 400 ron. Eu unul consider ca am facut o afacere buna..... :P

PS: M-am inscris pe forumul asta sa primesc sfaturi despre BX-uri nu sa ma cert cu nimeni.

Ca voi aveti mai multe cunostiinte in acest domeniu, jos palaria in fata voastra !!! Cu timpul o sa invat si eu ca nu e mare smecherie :P

alexd
Moderator

Mesajde alexd » Sâm 14-Apr-2007 14:31

nu te ia nimeni pete picior cand iti zice ca nu i airbag, ci doar te aduce cu picioarele pe pamant. Felicitari pt BX, ca ai airbag sau nu oricum nu conteaza, ala este un sistem de securitate care daca se declanseaza inseamna ca - doamne fereste- nu mai ai masina. Te asteptam la sectiunea "Masina Mea" cu poze (cat mai multe) cu noua ta achizitie.

nenea cosmos
simpatizant

Mesajde nenea cosmos » Sâm 14-Apr-2007 15:42

zice varanul ca "Una peste alt, cu airbag sau nu, am cumparat cu 500 de euro o masina tapana nu un cazan de dacie in care bagi lunar 400 ron. Eu unul consider ca am facut o afacere buna..... "

sint un escroc, recunosc. am indraznit sa vind o dacie cu 40 bulioane, bietul om isi lua 2 bx si ii raminea si de tigari... deasemenea cred ca n-am intretinut-o indeajuns, n-am cheltuit cu ea 4 milioane lunar...

bai nene, la ce poti sa cheltuiesti lunar 4 milioane cu o dacie? o duci la tunning saptaminal?

rufusgti
pasionat

Mesajde rufusgti » Sâm 14-Apr-2007 15:44

EXACT . Sa vedem niste poze ca altfel oricine poate sa zica ca are o masina beton .Pune poze si apoi mai vorbim cat face achizitia ta. :roll:
Iubesc confortul si puterea...... C5 III Hydractive 3+ vs Volvo S70 T5.... 300Cp

Varanul
pasionat

Mesajde Varanul » Lun 16-Apr-2007 07:33

Sa imi spuneti ce poze vreti sa pun si am sa pun.

PS: In dacie chiar se baga bani ka la balamuc.... nu te mai da cocos atat. Vrei exemple de genul azi pui planetara noua si in 2 luni o schimbi ???? Si mai sunt si altele trust me.... Ca ai tepuit tu pe unul si ti-a dat 40 de bulioane pe o dacie cazan sau nu e problema ta..... Remember acesta e un topic pt Citroen BX, iar eu am facut doar o comparatie nimic mai mult.
Fruntea sus si zambeste, maine va fi mai bine... :P

Varanul
pasionat

Mesajde Varanul » Lun 16-Apr-2007 07:52

Ca tot vb de una de alta am dat peste BX-urile lui ALEXD. SUPERBA CEA ROSIE. A mea este cam identica cu a lui numai ca e fabricatie 1985, nu are trapa, jante de aliaj, scaunele sunt originale si radio cas Philips. In a lui daca o iei numai bagi bani, iar in mea trebuiesc schimbate tobele si parbrizul, si reglat un pic motorul, in rest pana si culoarea e la fel :P O sa pun poze sa vedeti cam cum arata....

filla
simpatizant

Mesajde filla » Joi 21-Iun-2007 20:46

Caut de vreo luna un cx si am vazut vreo 4 pana acum toate cu probleme :caroserii ruginite ,fara itp sau preturi exagerate Trebuie sa recunosc ca au ramas cam putine in Romania ,pe de alta parte bx urile sunt mult mai multe
Lasand la o parte impozitul si asigurarea cam ce diferente sunt intre cx si bx de ex; pret consumabile ,piese de schimb(noi , SH), manopera reparatii ,consum (diesel).

Înapoi la “Citroen BX”