Salutare, am cautat prin forum sa gasesc un raspuns la intrebarile mele, dar am dat decat peste cate ceva destul de vag.
Am achizitionat un Xsara 1,6 16v de afara si rulez de vreo 5000 km cu uleiul lui. As vrea totusi sa-i schimb uleiul si toate filtrele. (aer, benzina, etc)
Nu am nici o idee cat ma costa toate ci doar ca imi intra 3,25l de ulei.
Daca aveti ceva informatii sau sugestii, va rog sa nu ezitati sa-mi dati un semn! Poate chiar imi recomandati un ulei bun. Stiu ca Citroen recomanda Total...
Va multumesc anticipat!
HELP!! schimburi ulei si filtre Xsara 1.6 16v.
Moderator: Echipa Tehnica
- nenea cosmos
- simpatizant
Re: HELP!! schimburi ulei si filtre Xsara 1.6 16v.
miniME scrie:Salutare, am cautat prin forum sa gasesc un raspuns la intrebarile mele, dar am dat decat peste cate ceva destul de vag.
Am achizitionat un Xsara 1,6 16v de afara si rulez de vreo 5000 km cu uleiul lui. As vrea totusi sa-i schimb uleiul si toate filtrele. (aer, benzina, etc)
Nu am nici o idee cat ma costa toate ci doar ca imi intra 3,25l de ulei.
Daca aveti ceva informatii sau sugestii, va rog sa nu ezitati sa-mi dati un semn! Poate chiar imi recomandati un ulei bun. Stiu ca Citroen recomanda Total...
Va multumesc anticipat!
acum o luna pentru ulei total, filtru ulei, filtru aer, filtru benzina, placute frina fata si spate, piese si manopera plus revizie (cit de cit gidilata daca zdrangane ceva) parca vreo 9 milioane plus o spaga la baiatu ala ca a mai pus cite un deget pe ici pe colo. ar mai fi filtrul de polen la inca un baston si ceva. adica cu 10 bastoane zici ca te-ai aranjat pentru urmatorii 20 000 km. acum depinde citi km are masina. te mai costa vreo 10 milioane daca schimbi cureaua de distributie cu tot tacimul, chestie care se face la 80 000 pentru utilizare dura si 120 000 daca nu, dar tu n-ai de unde sa stii...
apropo, ce an e si cit te-a costat pina ai vazut-o inmatriculata?
poate 5 litri, nu 3,25. doar cu astia nu ajungi f departe. incearca la Ciocarlan 0744634200
http://www.fisheyemedia.ro daca ai nevoie de un fotograf
http://www.antim19.ro (still under construction) daca ai nevoie de un service
Lexia available
Lexia available
scuze, am gresit eu 

http://www.fisheyemedia.ro daca ai nevoie de un fotograf
Lexia available
Lexia available
nenea cosmos, ca sa-ti raspund la intrebare ta: "apropo, ce an e si cit te-a costat pina ai vazut-o inmatriculata?"
am luat-o de la un prieten spaniol care a cumparat-o de noua. Este noiembrie 2003. Stiu cum a fost masina intretinuta si cum a circulat cu ea. Adica, nu prea a circulat pt ca avea si masina de serviciu...
Mi-a dat-o in urma unei intrebari puse in gluma si a vorbit serios! Stii cum e romanul...si nu mi-o dai mie?
Am luat-o la 35.000 km si am ajuns in tara cu ea la 40.000.
Este euro 4 si m-a costat 12 milioane ROL taxa de prima inmatriculare (fosta vama). Daca intram pana in 1 ian 2007, as fi platit vama cca 1500 euro.
Iar pretul de achizitie a fost preferential.
Acum vreau sa-i fac schimbul de ulei si filtre. La bord imi arata litera "b" si spune ca mai am 3700km pana la service, dar conditiile de drum in RO sunt altele decat afara...
Cel de la care am luat-o a spus ca a facut doar 2 revizii, asa cum i-au cerut aia de la service-ul Citroen, de aceea este acea litera b la bord.
O data uleiul schimbat se detecteaza automat si va fi litera C la bord sau trebuie umblat la calculator?
mersi tuturor!
am luat-o de la un prieten spaniol care a cumparat-o de noua. Este noiembrie 2003. Stiu cum a fost masina intretinuta si cum a circulat cu ea. Adica, nu prea a circulat pt ca avea si masina de serviciu...
Mi-a dat-o in urma unei intrebari puse in gluma si a vorbit serios! Stii cum e romanul...si nu mi-o dai mie?

Am luat-o la 35.000 km si am ajuns in tara cu ea la 40.000.
Este euro 4 si m-a costat 12 milioane ROL taxa de prima inmatriculare (fosta vama). Daca intram pana in 1 ian 2007, as fi platit vama cca 1500 euro.
Iar pretul de achizitie a fost preferential.

Acum vreau sa-i fac schimbul de ulei si filtre. La bord imi arata litera "b" si spune ca mai am 3700km pana la service, dar conditiile de drum in RO sunt altele decat afara...
Cel de la care am luat-o a spus ca a facut doar 2 revizii, asa cum i-au cerut aia de la service-ul Citroen, de aceea este acea litera b la bord.
O data uleiul schimbat se detecteaza automat si va fi litera C la bord sau trebuie umblat la calculator?
mersi tuturor!
- nenea cosmos
- simpatizant
-
- simpatizant
daca intervalul intre revizii e setat la 20k km (atentie, se poate seta si alta valoare), e bine sa te duci la revizie acum.
- nenea cosmos
- simpatizant
-
- just curious
Am cumparat filtrele aseara de la MANN.
4 buc. aer+polen+ulei+motorina= 240 ron
Ulei iau astazi Total Quartz Diesel 7000 (10w 40) 5 l = 86 ron, 1 l = 19 ron.
Mana de lucru pt schimbat o sa ma coste 65 ron (probabil maine dimineata).
Cam astea sunt preturile... la 2.0 HDI
Probabil la benzina sunt apropiate.
Daca te intereseaza iti dau si nr de tel de unde cumpar eu, dar pe PM ca nu stiu daca am voie sa le trec aici (eu sunt mai nou).
4 buc. aer+polen+ulei+motorina= 240 ron
Ulei iau astazi Total Quartz Diesel 7000 (10w 40) 5 l = 86 ron, 1 l = 19 ron.
Mana de lucru pt schimbat o sa ma coste 65 ron (probabil maine dimineata).
Cam astea sunt preturile... la 2.0 HDI
Probabil la benzina sunt apropiate.
Daca te intereseaza iti dau si nr de tel de unde cumpar eu, dar pe PM ca nu stiu daca am voie sa le trec aici (eu sunt mai nou).
Înapoi la “Citroen Xsara I-II - Berlina, Picasso”