Consum C5
Moderatori: mesersmith, Echipa Tehnica
consum C5
Sunt proaspat posesor de C5 2.0 HDI si consumul este unul din lucrurile care ma ingrijoreaza. In regim mixt si asta in provincie, fara aglomeratii si stat la semafoare si fara viteze de peste 110km/h in afara localitatii, consumul mediu este de 8,5 l/100. In acelasi regim de utilizare, cu cealalta masina din semnatura, Renault megane 1.9 dci break, consumul mediu este de doar 6 l/100. Diferenta de 2,5 l/100 km nu mi se pare justificata de diferenta de cilindree si diferenta de greutate dintre masini.
Comparatia de consum cu Laguna este oricum mai aprooape de adevar decat cu Megane-ul. Nu vreau sa ma hazardez in a face o afirmatie in necunostiinta de cauza insa consumul de combustibil marit poate avea diferite cauze insa la C5, consumul ceva mai mare poate fi pus pe seama suspensiei hidraulice (functionarea pompei hidraulice), inseamna dupa parerea mea un consum suplimentar de energie tradus in final printr-un consum ceva mai mare de combustibil fata de o masina fara hidraulica.
PSA car forever/Passion pour Peugeot et Citroen
- nicum
- Moderator
- Masina: BX 16 RS
La C5 pompa hidraulica e antrenata electric, asa ca nu cred poate influneta consumul. Asa cum zicea cineva inainte comparatia ar trebui sa se faca intre un C5 si o Laguna, nu Megane.
Greutate Megane break 1.5 dCi, 100CP: 1235 din pacate versiunea de 1.9 nu mai apare pe site, dar sigur motorul e mai greu.
Greutate Laguna berlina, 1.9 dCi, 120CP: 1350 kg
Greutate C5 berlina, 2.0 HDi, 138CP: 1486 kg
Concluzia: Citroen e cea mai grea dintre toate, dar are si motorul cel mai puternic. Diferenta de consum poate veni de aici in parte. Pe de alta parte stilul de condus poate influenta mult consumul. Stiu pe cineva care are o Octavia I, 1.9 TDI, 105 CP, care ii ia in Bucuresti si peste 9l, asa ca eu zic ca nu sint motive reale de ingrijoare, oricum ce dau producatorii in fisa tehnica nu o sa gasiti in realitate.
Lasati prostiile, bucurati-va de viata si de faptul ca aveti masini noi si supercomfortabile
Greutate Megane break 1.5 dCi, 100CP: 1235 din pacate versiunea de 1.9 nu mai apare pe site, dar sigur motorul e mai greu.
Greutate Laguna berlina, 1.9 dCi, 120CP: 1350 kg
Greutate C5 berlina, 2.0 HDi, 138CP: 1486 kg
Concluzia: Citroen e cea mai grea dintre toate, dar are si motorul cel mai puternic. Diferenta de consum poate veni de aici in parte. Pe de alta parte stilul de condus poate influenta mult consumul. Stiu pe cineva care are o Octavia I, 1.9 TDI, 105 CP, care ii ia in Bucuresti si peste 9l, asa ca eu zic ca nu sint motive reale de ingrijoare, oricum ce dau producatorii in fisa tehnica nu o sa gasiti in realitate.
Lasati prostiile, bucurati-va de viata si de faptul ca aveti masini noi si supercomfortabile

Nu ti-ai dat vechitura la Remat? Nu ai postit pentru a plati rata la noul Logan? Ai bagat banii in piese pentru vechitura ta? Daca si anul asta faci la fel, de la Zaraza numai respect!
-
- simpatizant
Sunt din PiteÂşti Âşi ĂŽn oraÂş ĂŽmi indicĂŁ un consum de max 8 % (vit medie indicatĂŁ este de 34km/k), iar ĂŽn afarĂŁ de exemplu pe autostradĂŁ am scos consum Âşi de 6-6.5 %, la vit de 150 - 170 km / h
P.S.: de fapt consumul de 8 % menĂžionat mai sus e obĂžinut astfel: mers prin PiteÂşti, prin afara oraÂşului Âşi prin Mioveni (aici lucrez Âşi merg la serviciu ĂŽntre 15 Âşi 17 zile pe lunĂŁ!!)
P.S.: de fapt consumul de 8 % menĂžionat mai sus e obĂžinut astfel: mers prin PiteÂşti, prin afara oraÂşului Âşi prin Mioveni (aici lucrez Âşi merg la serviciu ĂŽntre 15 Âşi 17 zile pe lunĂŁ!!)
@BBV redimensioneaza-ti avatarul! si repede!!! ai instructiuni pe pagina in care il atasezi (150px lat mare parca)
http://www.fisheyemedia.ro daca ai nevoie de un fotograf
http://www.antim19.ro (still under construction) daca ai nevoie de un service
Lexia available
http://www.antim19.ro (still under construction) daca ai nevoie de un service
Lexia available
Ma bag si eu chiar daca nu am C5 dar vreau unul. XM-ul meu consuma in jur de 10% in IASI si 5.5-6 afara mers 100-120 km/h . Are 1460Kg deci tot cat un C5. Am prieteni si colegi de servici care au : Renault Megane 1.5DCI modelul scurt de 80Cp(consum mediu 6.5-7 exclusiv oras) , Citroen Xsara 2.0HDI de 90Cp (mediu 8 exclusiv oras) ,Peugeot 607 2.2HDI cu CIP 165CP cutie manuala in 5(mediu 11,5 exclusiv oras) ,Peugeot 307 2.0HDI 110cp (mediu 9 exclusiv oras) ,Passat 1.9TDI 131 Cp (mediu 9.5 exclusiv oras) , Logan 1.5DCI 65Cp (mediu 6,5 exclusiv oras) , etc
Cei care spun ca consuma 7-8% in oras cu o hardughie de 1,5 tone si motor de 2L cred ca ......... mai bine ma abtin.
Consumul unui C5 2.0 HDI de 110 CP intr-un oras nu prea aglomerat e undeva la 9% iar afara mers linistit 5-5.5%. Media e undeva in jur de 7%. Dar mers linistit ,fara talpa si viteze mai mari de 110 km/h in exterior .
Un benzinar consuma cu 25-30% mai mult la aceeasi capacitate cilindrica.
C5 II 2.0HDI 138 CP oras 9-9.5%
C5 2.0 16V 135CP 9.5+30%=9.5+2.8=12.3%
Acceptabil nu? Alegerea in privinta consumului e dieselul categoric.
Cei care spun ca consuma 7-8% in oras cu o hardughie de 1,5 tone si motor de 2L cred ca ......... mai bine ma abtin.
Consumul unui C5 2.0 HDI de 110 CP intr-un oras nu prea aglomerat e undeva la 9% iar afara mers linistit 5-5.5%. Media e undeva in jur de 7%. Dar mers linistit ,fara talpa si viteze mai mari de 110 km/h in exterior .
Un benzinar consuma cu 25-30% mai mult la aceeasi capacitate cilindrica.
C5 II 2.0HDI 138 CP oras 9-9.5%
C5 2.0 16V 135CP 9.5+30%=9.5+2.8=12.3%
Acceptabil nu? Alegerea in privinta consumului e dieselul categoric.
Iubesc confortul si puterea...... C5 III Hydractive 3+ vs Volvo S70 T5.... 300Cp
Înapoi la “Mecanica - C5 I-II”