Tremur ambreaj C4

probleme de natura tehnica, precum si cele rezultate in urma diverselor incidente

Moderator: Echipa Tehnica

Matrixu
pasionat

Mesajde Matrixu » Mar 24-Apr-2007 12:14

Pai daca mai ai masina in garantie, si ai o problema cu ambreiajul, cum de accepti sa ti se dea cu flit?
Fara suparare, dar o mare parte din vina o aveti si voi.... Stiti ca aveti o problema, stiti ca nu merge ceva, si stati cu mainile in san, cand vi se zice de la service ca masina n-are nimic.. :!:

mituc
pasionat

Mesajde mituc » Mar 24-Apr-2007 15:24

Matrixu scrie:Pai daca mai ai masina in garantie, si ai o problema cu ambreiajul, cum de accepti sa ti se dea cu flit?

Pai nu mi s-a dat cu flit... doar astept sa vad ce si cum. Am fost la ei, le-am aratat, au confirmat problema, urmeaza sa apeleze la know-how-ul celor de la ATS (sper s anu trebuiasca sa fac un drum pina in bucuresti sa intru cu 90Kmph in halele alora de la ATS).

mituc
pasionat

Mesajde mituc » Mar 24-Apr-2007 15:55

Verdictul: se va schimba kitul de ambreaj. Ajunge cam in 2 saptamini, ca momentan e indisponibil. E bun si asa, ideal era sa nu se schimbe nimic

DanCld
pasionat

Mesajde DanCld » Mar 24-Apr-2007 16:22

Auziti, voi stiti de vreo lege care sa spuna ca daca obiectul cumparat are de 3 ori acelasi defect in perioada de garantie vanzatorul e obligat sa ti-l inlocuiasca? Ca daca e cum presimt eu, voi acumula 2 defecte la acelasi subansamblu cu 10 luni inainte de expirarea garantiei :-({|=

mituc
pasionat

Mesajde mituc » Mar 24-Apr-2007 16:47

Pai cred ca ar trebui sa-ti dea si garantie la lucrare + subansamblul vindut/montat. In cazul de fata nu ti l-au vindut pentru ca (inca) e acoperit de garantie, insa dupa ce-ti expira garantia la toata masina intra in efect garantia aia de minim 2 ani (parca, sau 1 an?) pe care orice prestator de servicii sau vinzator/revinzator de subansamble tre' sa ti-o dea.

Deci data viitoare cind iti crapa aceeasi chestie, daca nu mai ai masina in garantie, la acea lucrare ar trebui inca sa mai ai garantie. Si dupa inlocuire garantie din nou, si inc-odata, etc.
Eu asa stiu...

DanCld
pasionat

Mesajde DanCld » Mar 24-Apr-2007 19:13

Latest news: am reprodus tremuratul Âşi ĂŽn marche-arriere ](*,)

danalarm
pasionat

Mesajde danalarm » Mar 24-Apr-2007 19:32

sa stiti ca si mie mi-ai dat cu flit ce de la ats pipera. la baneasa a fost altceva.
a mers mecanicul cu mine in masina. si-a dat seama de problema ambreajului la plecarea foarte lina de pe loc. la mine scapa un pic, iar daca este cald motorul scaparea aceea se transforma in tremurat.

Matrixu
pasionat

Mesajde Matrixu » Mar 24-Apr-2007 21:51

mituc scrie:
Matrixu scrie:Pai daca mai ai masina in garantie, si ai o problema cu ambreiajul, cum de accepti sa ti se dea cu flit?

Pai nu mi s-a dat cu flit... doar astept sa vad ce si cum. Am fost la ei, le-am aratat, au confirmat problema, urmeaza sa apeleze la know-how-ul celor de la ATS (sper s anu trebuiasca sa fac un drum pina in bucuresti sa intru cu 90Kmph in halele alora de la ATS).

Era pentru DanCld mesajul :

DanCld
pasionat

Mesajde DanCld » Mie 25-Apr-2007 10:21

Bun, am obtinut si eu confirmarea oficiala a faptului ca ambreiajul e pe duca si trebuie inlocuit. Da' experienta in sine s-a dovedit un pic cam... ATS-ista. In sensul oarecum rau ](*,)

danalarm
pasionat

Mesajde danalarm » Joi 03-Mai-2007 01:01

si-a schimbat ambreajul cineva de curand la ats baneasa? eu inca astept telefonul cu sosirea kitului de ambreaj :(

sunt deja in a 2-a saptamana de asteptare

mituc
pasionat

Mesajde mituc » Joi 03-Mai-2007 07:15

Si eu (Fetcom Suceava).
Dar nu-i bai, am inteles ca nu aveau asa ceva pe stoc deci e de inteles...

DanCld
pasionat

Mesajde DanCld » Joi 03-Mai-2007 09:54

La mine piesa era pe stoc, a fost deja rezervata; a mai aparut insa o duda - o problema la circuitul de declansare a airbagurilor care presupune inlocuirea unei alte piese care trebuie comandata (probabil defectul a fost expus de la vibratiile transmise in bord). Asa ca si eu sunt in asteptare deocamdata.

DanCld
pasionat

Mesajde DanCld » Lun 14-Mai-2007 18:34

Pe scurt: azi C3-ul din semnĂŁturĂŁ a stat toatĂŁ ziua la ATS, am plecat cu ambreiajul nou Âşi cu 1100 ron ĂŽn minus pe cardul de credit :?

Mi-au dat Âşi piesa veche, ĂŽn mare cam aÂşa se prezintĂŁ situaĂžia:

* discul nu prezintã uzurã majorã, are doar 2 arcuri slãbite (par sã aibã un oarece joc, se aude un zgomot când agiÞi piesa)
* câÞiva dinÞiºori de la placã par un pic forjaÞi, albãstriÞi, decãliÞi, se vãd clar urmele rulmentului, o uzurã chiar urâtã
* rulmentul l-am primit ĂŽn 2 bucĂŁĂži :shock:

Nu ºtiu ce concluzie sã trag; o cunoºtinÞã specula cã mi-au montat pe garanÞie În decembrie 2005 un ambreiaj gata uzat pentru a mã forÞa sã revin sã le mai dau niºte bani. Parcã nu aº crede asta.

Oricum cu ambreiajul nou zic cã am schimbat maºina, pedala se apasã la fel de uºor ca la maºinile din showroom (pânã azi dimineaÞã fãceam sport, la propriu), cupleazã imediat, demareazã la fel. Vedem peste 15,000km cum se mai prezintã situaÞia!

Later edit: Þinând cont de uzura neuniformã (ºi mai ales localizatã) a plãcii de presiune, cumulatã cu uzura mai accentuatã a zonei de contact cu rulmentul tot la acei dinÞiºori - ºi lipsa de uzurã a discului (!), tind sã cred cã "meseriaºul" care m-a lucrat În decembrie 2005 nu a fixat bine placa de presiune de volantã ºi a cauzat o uzurã prematurã. Asta s-a vãzut probabil la demontare, Însã deh, te pui cu meseriaºii de la ATS?!

danalarm
pasionat

Mesajde danalarm » Sâm 19-Mai-2007 18:37

gata. am luat si eu masinuta.

am lasat-o in service de miercuri 16.05. de la receptie mi-au spus ca imi vor demonta ambreiajul se vor face poze si vor trimite in franta pozele sa- si dea cu parere daca face sau nu obiectul garantiei!!!! cu tot cu aprobari mi-au spus ca vineri am masina.
cu mentiunea ca in cazul in care nu face obiectul garantiei il voi plati (800ron)!!!!!

am sunat vineri dimineata la service: masina era gata!!!

la ridicarea masinii din service mi s-a spus ca nu a mai asteptat acceptul frantei pentru schimbare si l-a schimbat.

acum masina merge ok. pleaca lin de pe loc. nici nu mai agata in viteza a 1-a. sa speram ca au pus piesa noua....

mituc
pasionat

Mesajde mituc » Sâm 02-Iun-2007 20:21

Am schimbat si eu placa de presiune si discul de ambreaj azi. In drum spre service am implinit 29k km. Nu l-am schimbat pe garantie pentru ca oamenii de acolo au spus ca nu se risca sa-l trimita la garantie pentru ca placa de presiune era albastrita pe alocuri. Discul de ambreaj arata aproape ca cel nou cu mentiunea ca arcurile cam zdranganeau, in rest nu erau urme de uzura excesiva sau ceva. In paralel au facut actele pentru garantie si urmeaza sa-l trimita la ATS pentru investigari, si anume au spus ca vor trimite discul si placa de presiune sa le verifice, mai ales placa de presiune s-o verifice pentru planeitate. Mi se pare o timpenie ca placa de presiune sa fie albastrita (semn ca s-a incalzit excesiv poate) iar discul de ambreaj sa arate ca nou. Faptul ca joaca arcurile in el nu ar trebui decit sa-i dea un plus de joc in sensul de rotatie, nu perpendicular pe acesta (si sa produca astfel tremurul).

In rest... am scos din buzunar vreo 840RON + benzina iasi-suceava-iasi. Baietii de la Fetcom s-ar purtat exemplar, sa vad acum ce reusesc sa faca cu ATS-ul avind in vedere ca au mai existat asemenea probleme cu mai multe kituri de ambreaj. Rabla e cu totul altfel dupa ce mi-au facut pedala de ambreaj sa se apese mai usor si s-a schimbat discul + placa de presiune. E o placere, aproape uitasem ca am masina noua.

Înapoi la “Probleme C4”