clipeste STOP si becul rosu de la temperatura apei ??
Moderator: Echipa Tehnica
xantia
pt. khan ! din pacate meseria mea este electronist si imi place ca un defect sa-l urmaresc si sa-i vad si logica. deci! un calculator de masina citeste erori si le afiseaza in mod corespunzator . un scurt reprezinta cu tot altceva , senzorul are o anumita rezistenta ohmica si-si modifica in functie de alerta defectului . ca sa-mi vad daca logica functioneaza am sa verific si senzorul si revin. o seara buna !
de acord cu tine, dar nu e vorba de un scurt aici. senzorul de temp e doar un contact care in fct de temperatura inchide sau nu circuitul. inchis=temperatura mai mare decit normal=> bec aprins. practic, pe firul ce merge de la senzor la bord pleaca o masa (-) si il aprinde. de aici mai departe, daca masa intra intr-un montaj care are ca rol sa faca becul sa clipeasca cind se inchide circuitul, atunci acesta va clipi, chiar daca masa vine prin sonda sau din alta parte de pe traseu. stiu, o sa spui ca sonda trece si prin computer. dar daca din computer spre bec pleaca tot o masa, atunci e acelasi lucru. acuma, asta poate fi doar o presupozitie, fara doar si poate, dar din ce spui, e singura varianta spre care tind sa inclin. mergi si fa si un test cu lexia sau altceva de genu asta sa vezi daca da vreo eroare la instrumentatia de bord sau la sonda
http://www.fisheyemedia.ro daca ai nevoie de un fotograf
http://www.antim19.ro (still under construction) daca ai nevoie de un service
Lexia available
http://www.antim19.ro (still under construction) daca ai nevoie de un service
Lexia available
Oameni buni , am rezolvat acest defect provocat de un meserias dintr-un service din constanta. am mers la un prieten care are tester pt masini si dupa ce am verificat tot ce poate calculatorul ...si hopa ! apare un defect la sistemul de racire , motorasele de la radiator nu functionau. calcul indica relele defecte , dupa verificari indelungate constat ca totul este bine
, intr-un tarziu ma uit la baterie si vad ca sa schimbat borna de plus
. in acel moment am banuit exact ceea ce a si fost , improvizatie facuta de un meserias , fir desprins din borna , practic am mers fara sistemul de racirte prin ventilatie. deci ? noroc ca tinut vremea cu mine si a fost racorooasa , altfel??? Un singur lucru nu inteleg. daca duci masina in ATS , nu ai voie sa intri in atelier ? Si-i CALITATEA unde o mai gasesti?? O ZI BUNA !

- nicum
- Moderator
- Masina: BX 16 RS
@cit_a: Vad ca esti din Deva. De ce nu vorbesti cu Mugurel? Vilcea e mai aproape decit Bucurestiul. In plus, din cite stiu eu, Mugurel te lasa sa stai linga masina.
Nu ti-ai dat vechitura la Remat? Nu ai postit pentru a plati rata la noul Logan? Ai bagat banii in piese pentru vechitura ta? Daca si anul asta faci la fel, de la Zaraza numai respect!