buton SPORT

sfere, dozatoare, pompe, LDS, etc Âşi tren de rulare.

Moderatori: mesersmith, Echipa Tehnica

tyyy84
pasionat

buton SPORT

Mesajde tyyy84 » Mie 25-Apr-2007 20:57

am si eu o nelamurire...in dreptul manetei de viteza(cutie tiptronic)sunt 2 butoane...fulgul acela care am inteles ca este modul de iarna...si un S care ???nu stiu care e faza...eu intre butoanele de ridicare si coborare a masiini am un buton SPORT...care credeam eu ca este butonul care face cutia sa schimbe la 4000 de ture(modul sport)dar acum....cred ca S acela de langa modul de iarna este modul sport al cutiei si....butonul SPROT....?????ce mai face???

vasy
pasionat

Mesajde vasy » Joi 26-Apr-2007 18:29

este butonul de setare al suspensiei pe modul sport

nicum
Moderator
Masina: BX 16 RS

Mesajde nicum » Vin 27-Apr-2007 11:34

S-ar putea sa fie modul sport al suspensiei, dar cel mai bine pui o poza.
Nu ti-ai dat vechitura la Remat? Nu ai postit pentru a plati rata la noul Logan? Ai bagat banii in piese pentru vechitura ta? Daca si anul asta faci la fel, de la Zaraza numai respect!

tyyy84
pasionat

Mesajde tyyy84 » Vin 27-Apr-2007 14:58

la asta m-am gandit si eu....dar....ce face...ce ar treb sa faca...

????????? :shock: :shock:

eugenro2001
RETRAS LA PENSIE

Mesajde eugenro2001 » Vin 27-Apr-2007 15:16

In modul sport suspensia este mai tare.

tyyy84
pasionat

Mesajde tyyy84 » Vin 27-Apr-2007 15:19

probabil ca se si uzeaza mai repede???

stiam ca peste viteza de 110 km/h masina se lasa automat mai in jos...este adevarat???

B-01-DRC
pasionat

Mesajde B-01-DRC » Vin 27-Apr-2007 15:56

N'are nicio treaba cu uzura.
Uite aici detalii despre "cursa" suspensiei:
Designed to increase comfort and safety in all circumstances, this innovation adapts the vehicle height as required. Three levels exist:

* In towns and on well surfaced roads at speeds of up to 110 km/h, the vehicle remains at the reference height.

* On well surfaced roads at speeds of above 100 km/h the built-in hydroelectronic unit lowers the vehicle by 15 mm. In this way, it improves stability by lowering the centre of gravity and cuts fuel consumption by reducing the CdA of the projected frontal area and so lessening sensitivity to side winds. The vehicle returns to its reference height once the speed drops below 70 km/h.

* When the road surface is uneven, the built-in hydroelectronic unit raises the vehicle in order to increase clearance while continuing to optimise roadholding and comfort. On badly damaged road surfaces, vehicle height is increased by 20 mm provided that it is travelling at a speed of less than 60 km/h.

To determine the most suitable vehicle height, the built-in hydroelectronic unit uses information on speed, height and movement. The car is raised or lowered by adding or withdrawing hydraulic fluid in the suspension system. Vehicle height can also be controlled manually by the driver. An electronic push button offers four positions:

H: high position to change a wheel
P: a position to clear obstacles at low speed. In this case, clearance is increased by 40 mm.
N: reference position
B: low position for loading or hooking up caravans or trailers.

The selector switch automatically returns to position N as soon as the car reaches a speed of 1O km/h.

nicum
Moderator

Mesajde nicum » Vin 27-Apr-2007 16:13

B-01-DRC scrie:N'are nicio treaba cu uzura.
Uite aici detalii despre "cursa" suspensiei:

Nu paria foarte tare pe chestia asta. In modul sport amortizarea se face in 2 sfere in loc de 3. Ghici cine incaseaza mai multe socuri: bucsaraia, rulmentii de la bratele de suspensie spate (care by the way sint foarte asemanatori cu aia de BX, desi masina e mai grea). Nu se strica in Franta, dar in RO, fii sigur ca suspensia va fi afectata.
Nu ti-ai dat vechitura la Remat? Nu ai postit pentru a plati rata la noul Logan? Ai bagat banii in piese pentru vechitura ta? Daca si anul asta faci la fel, de la Zaraza numai respect!

B-01-DRC
pasionat

Mesajde B-01-DRC » Vin 27-Apr-2007 16:27

nicum scrie:Nu paria foarte tare pe chestia asta. In modul sport amortizarea se face in 2 sfere in loc de 3. Ghici cine incaseaza mai multe socuri: bucsaraia, rulmentii de la bratele de suspensie spate (care by the way sint foarte asemanatori cu aia de BX, desi masina e mai grea). Nu se strica in Franta, dar in RO, fii sigur ca suspensia va fi afectata.

Pe Sport, nu cred ca se merge pe gropi, peste sine de tramvai, etc. Se merge pe drumuri gen DN1, deci, nu mi-as face probleme.

tyyy84
pasionat

Mesajde tyyy84 » Vin 27-Apr-2007 19:47

foarte explicita explicatia...mersi...intrebarea...toate spuse mai sus au loc in momentul in care butonul suspensiei este pe sport???adica coborarea masinii peste 100km/h etc????sau ea face chestia asta oricum...

B-01-DRC
pasionat

Mesajde B-01-DRC » Vin 27-Apr-2007 20:46

tyyy84 scrie:foarte explicita explicatia...mersi...intrebarea...toate spuse mai sus au loc in momentul in care butonul suspensiei este pe sport???adica coborarea masinii peste 100km/h etc????sau ea face chestia asta oricum...

"Sport" doar intareste suspensia + micsoreaza cursa (adica, asta se traduce la mers prin ruliu mai mic), indiferent de viteza, sau pozitie. Desi, cred ca in treapta 1 (adica cea mai inalat), oricum suspensia e tare.

nicum
Moderator

Mesajde nicum » Dum 29-Apr-2007 11:29

Pe treapta cea mai inalta suspensia e lemn. Din cauza asta si apare mesajul ala sa nu depasiti 10 km/h.

mesersmith
Moderator - C5
Masina: C5 III
2: C5 II
3: Peugeot 308

Mesajde mesersmith » Dum 29-Apr-2007 22:07

nu numai ca apare mesajul, dar calculatorul comanda si coborarea masinii la treapta de inaltime imediat urmatoare odata cu cresterea vitezei.
coborarea garzii la peste 100km/h se face automat indiferent daca esti pe sport sau nu.inclin sa cred ca pe sport coboara kiar si la viteze mai mici, dar e doar o banuiala.

Înapoi la “Hidraulica - C5 I-II”