Legare radioCD la alimentare

Forum de discutii generale despre Citroen Xsara. Numai ce nu se incadreaza in categoriile de mai jos.

Moderator: Echipa Tehnica

franciscf1
pasionat

Legare radioCD la alimentare

Mesajde franciscf1 » Mar 08-Mai-2007 13:41

la prima revizie am raportat ca radiocd-ul nu tine minte canalele FM. In clipa in care opresc masina uita tot. In plus daca deschid usa, i-mi arunca CD-ul afara..
Mi s-a spus ca s-a legat gresit si ca nici o problema cauta alte fire ..
Pana unde poate sa mearga neprofesionalismul la noi.
Nu au un manual care sa zica unde se leaga? Trebe cautat un fir?

Masina e in garantie, si radioCD-ul montat ulterior de ei..
Ma gandesc sa ma duc la ei sa rezolve problema sau sa caut pe altcineva..
OfOf

vldst
pasionat

Mesajde vldst » Mar 08-Mai-2007 14:07

Pe mufa de radio CD a masinii, cu care e dotata in mod normal orice masina din fabrica, trebuie sa ai doua plusuri de 12 Volti: un plus permanent si un plus prin cheie. Plusul permanent furnizeaza un curent mic radio CD-ului (cateva zeci de mA) si dupa ce cheia este scoasa din contact. In felul asta, radio CD-ul isi poate pastra datele in memorie.

Ambele plusuri trebuie conectate la radio CD prin mufe ISO. Exista un adaptor care face trecerea de la mufa Citroen la mufe ISO (o mufa cu fire de alimentare, antena si alte semnale, plus o a doua mufa pentru conectarea la difuzoare). Daca nu ai radio CD-ul de fabrica, trebuie sa-ti procuri adaptorul respectiv.

Dar pana una alta bate-i pe ei la cap sa-ti faca montajul corect, nu cu improvizatii.

dj01fad
demolition man
Masina: C5 sedan 2.2 204 - o pereche
2: C5 tourer 2.2 204
3: C5 2.0 163 cu multi km... da multi rau!

Mesajde dj01fad » Mar 08-Mai-2007 14:19

daca reusesti sa dai jos singur aparatul, e relativ simplu;
in cablurile aparatului, merg la mufa iso, partea de alimentare mai multe fire: negru - , galben + permanent si rosu care este + contact (si altele dar cu care nu ai treaba); ca sa nu ti se mai reseteze, trebuie sa inversezi firele galben cu rosu intre ele; vezi ca s-ar putea sa fie chiar pe mufe banane si atunci e foarte simplu; daca nu au, le poti taia si apoi inversa.
faza cu usa deschisa si eject nu stiu de unde s-ar putea sa fie, ca nu am mai auzit asa ceva :shock:

MUGUREL PIRSCOVEANU
Pro Motor Rm.Valcea

Mesajde MUGUREL PIRSCOVEANU » Mar 08-Mai-2007 14:53

Prrr...
Trebuie mutat shuntul in BSI!
in panoul de sigurante de sub volan e chestie gri mai mare decat restul sigurantelor. se muta din pozitia transport in pozitia de utilizator. daca te uiti in carte te edifici imediat.
asta bineinteles daca au montat bine mufele de radio.
telecomanda si plafoniera merg? ceasul tine minte ora?

dj01fad
demolition man
Masina: C5 sedan 2.2 204 - o pereche
2: C5 tourer 2.2 204
3: C5 2.0 163 cu multi km... da multi rau!

Mesajde dj01fad » Mar 08-Mai-2007 17:56

mufele la radio nu cred ca aveau cum sa le monteze invers; de altfel, chiar in cartea aparatelor scrie ca la anumite modele de masini trebuie inversate cele doua fire;
care e faza cu shuntul de la BSI?

franciscf1
pasionat

Mesajde franciscf1 » Mie 09-Mai-2007 11:24

telecomanda nu am, in schimb becurile de la plafonieara se aprind corect..
De cate ori se aprinde becul de la plafoniera arunca CD-ul afara. ca si cum ar fii sincronizate. clar e vorba de acelasi fir de alimentare.
Fara sa am cunostintze in domeniu i-mi dau seama.

Înapoi la “Citroen Xsara I-II - Berlina, Picasso”