Frane la Xsara

Forum de discutii generale despre Citroen Xsara. Numai ce nu se incadreaza in categoriile de mai jos.

Moderator: Echipa Tehnica

adytzu
RETRAS LA PENSIE

Mesajde adytzu » Mar 07-Iun-2005 10:34

Depinde, probabil conteaza si stilul de condus. Eu le-am schimbat la 30k, dar mai tineau vreo 5000km cu siguranta. Le-am schimbat pentru ca urma sa plec in concediu in EU si nu am vrut sa am probleme pe acolo.

lali
pasionat

Mesajde lali » Mar 07-Iun-2005 12:32

Apropo de placute .
Toata lumea stie cum scartaie Oltcitul ..... 8)
La Bx pe spate se potrivesc placheti de Oltcit.(putin mai mici)
Ca sa nu mai fac comanda de placheti de Bx am pus de Oltcit si :cry:
Niste scartaieli si chiraieli de la primele frane asta din cauza materialului
din ele :evil:
Parca nu stiam ca o sa intample asa :x
Acu de cand s-au mai format pe disc urla mai putin

scozmin
pasionat

Mesajde scozmin » Joi 09-Iun-2005 04:46

eu am schimbat placutele cu toate ca cele vechi se pare ca mai mergeau
si mi se pare ca frana nu mai este asa impresionanta cum era cu placutele vechi :shock: ; e ca si cum astea ar aluneca pe discuri
cele noi le-am luat de la augsburg ,ferodo pe fata si nu mai tin minte ce pe spate
astept sa vad daca se mai lasa materialu si daca nu trec inapoi la cele vechi cat or mai tine
ah si inca ceva : astea noi scartaie de la primu km ;cele vechi n-au scartait niciodata ;dar nu prea ma deranjeaza, chiar imi place la stop sa franez in asa fel incat sa scartaie cat mai tare :lol:

nicum
Moderator
Masina: BX 16 RS

Mesajde nicum » Joi 09-Iun-2005 08:21

Mai ai si tu rabdare sa se aseze placutele pe discuri. Si eu mi-am luat anul trecut niste placute pentru fata, dar la cum conduc eu, inca nu e cazul sa le schimb. Eu am luat Bendix si le-am atras atentia ca placutele pe care mi le vind sa nu scirtie. Sa vedem...
Nu ti-ai dat vechitura la Remat? Nu ai postit pentru a plati rata la noul Logan? Ai bagat banii in piese pentru vechitura ta? Daca si anul asta faci la fel, de la Zaraza numai respect!

Arial
pasionat

Mesajde Arial » Joi 09-Iun-2005 08:26

S-ar putea sa scirtiie din cauza faptului ca sunt asa zise "placute ecologice", care fac asa pe orice masina, din cauza compozitiei materialului; de obicei dupa citeva sute de km nu se mai aud....

Cristian
simpatizant

Mesajde Cristian » Joi 09-Iun-2005 08:51

Cam dupa citi km se poate spune ca placutele noi s-au "asezat"?

Am si eu senzatia ca frina nu mai e la fel de eficienta ca si cu placutele originale....

Placutele noi le-au pus cei de la service ATS, banuiesc ca totusi nu sint de calitate proasta....

eugenro2001
RETRAS LA PENSIE

Mesajde eugenro2001 » Joi 09-Iun-2005 09:10

In timp discul de frana se uzeaza si el iar suprafata nu mai este perfect plana.
Placutele noi au suprafata plana asa ca, pana se vor uza si ele, suprafata de franare este redusa doar la zonele in care discul este mai gros. Dupa ce si placutele se vor uza putin si vor copia profilul discului franand astfel pe toata suprafata, frana va redeveni la fel de eficienta ca inainte.

scozmin
pasionat

Mesajde scozmin » Joi 09-Iun-2005 14:52

foarte corecta explicatia lui Eugen; la asta nu ma gandisem
in concluzie o sa bag frane cat mai multe ca sa se modeleze placutele dupa discuri :)

khan
Sef de Atelier

Mesajde khan » Joi 09-Iun-2005 20:50

gresit! le vei incinge inutil, frineaza normal, in max 100 km se aseaza, ai grija doar sa nu te bazezi pe frina ca si inainte si sa te ia prin surprindere faptul ca nu tine bine
http://www.fisheyemedia.ro daca ai nevoie de un fotograf
http://www.antim19.ro (still under construction) daca ai nevoie de un service
Lexia available

scozmin
pasionat

Mesajde scozmin » Vin 10-Iun-2005 14:28

:) deja am facut vreo 800km cu noile placute si franele tot nu sunt ca cele vechi ; de fapt in 800km nu se observa nici o imbunatatire :roll:
eu am glumit putin cand am zis frane cat mai multe;nu am zis ca o sa merg cu picioru pe frana ca sa le modelez; stilu meu e cu cat mai putine frane asa ca slabe sanse sa le incing poate doar daca cobor pe serpentine; si oricum discurile fata sunt ventilate
ii mai trag vreo 400km in we asta si daca tot nu se aseaza asta e; culmea e ca discurile nu prea par a avea riduri de aceea tind sa dau vina pe materialul din care sunt facute

adytzu
RETRAS LA PENSIE

Mesajde adytzu » Vin 10-Iun-2005 14:37

Cati KM are masina, in total? Poate e cazul sa schimbi si lichidul de frana. Eu l-am schimbat la 30.000, ca asa scria in cartea tehnica.

scozmin
pasionat

Mesajde scozmin » Vin 10-Iun-2005 15:17

masina are 160k km si lichidu de frana a fost schimbat acu vreo cateva mii de km (cam toate lichidele /uleiurile au fost schimbate-"noroc" cu accidentu )
avand in vedere ca diferenta de frane a aparut brusc nu se poate da vina pe uzuri care apar in timp
acum nu vreau sa credeti ca nu mai tin franele dar nu sunt ca inainte de schimbarea placutelor( sau poate e doar o impresie a mea....)
o sa urmaresc evolutia si va tin la curent

lali
pasionat

Mesajde lali » Vin 10-Iun-2005 15:17

Da te-ai gandit ca poate trebuiesc aerisite franele ???? :?:
E o sugestie ca totusi vad ca ai facut ceva km si cu cele noi. :wink:

scozmin
pasionat

Mesajde scozmin » Vin 10-Iun-2005 15:21

slabe sanse sa fie de la aer in circ de franare
asa cum spuneam si mai sus diferenta a aparut brusc imediat dupa ce am schimbat placutele
in plus de asta pedala se simte tare si nu cred sa fie nevoie de aerisire

lali
pasionat

Mesajde lali » Vin 10-Iun-2005 15:35

La un tip de langa mine cand a schimbat placutele nu a blocat pistonasele si s-a scurs lichid de frana pe la piston (erau scoase prea in afara)
A trebuit sa aerisim neaparat da noroc ca am fost doi :roll:
Oricum aia a fost o greseala asa ca nu se pune :oops:

Înapoi la “Citroen Xsara I-II - Berlina, Picasso”