andrei_gun scrie:Astazi am cunoscut un posesor de citroen cx.
Dansul mi a spus ca ...este posibil sa fie necesara reincarcarea sferelor cu azot...ca asta ar fi motivul pentru care tacane des...si pentru care nu revine volanul singur cand sta pe loc.
O chestie ciudata.... Masina are pe bord...in dreapta ..3 ceasuri. Unul este pentru benzina, unul pentru apa, iar ultimul ..cel din dreapta are un simbol ciudat..si sta pe 0 (eu ma gandeam ca este stricat...dar nu imi dau seama ce indica) :|
Am vazut topucuri legate de LHM. Este posibil sa fi ramas fara...? Ce face mai exact?
(stiu ca suna stupid rau intrebarile mele..dar chiar nu ma pricep)

.
Posesorul acela de CX nu stie f multe despre XM dupa cum se vede.
Pentru ca volanul sa revina la pozitia de "drept inainte" trebuie ca masina sa aiba DIRAVI (un tip special de servodirectie). XM-ul a fost echipat cu DIRAVI doar pe versiuna V6 de 3000cmc.
XM-ul tau are servo clasic, doar ca foloseste tot sistemul hidraulic pt asta dar nu aduce volanul la centru automat.
Daca pierdeai LHM-ul masina nu se mai ridica, nu mai aveai frane, megea f greu directia. Plus ca aveau un pom de craciun pe bord.
Pe bord exista o lampa de avertizare "STOP" daca nu aveai LHM aceasta ar fi ramas aprinsa impreuna cu lampa care indica nivel LHM scazut si presiune hidraulica scazuta.
Nu ai manual de utilizare?
Daca nu ai, caut si iti trimit eu in format electronic.
Mai bine da-mi un telefon - 0721 250 133 - sa discutam sau ma gasesti pe mess cu acelasi ID ca si aici pe forum.