Alte probleme la C4
Moderator: Echipa Tehnica
-
- just curious
plastic geam spate
am o mica problema...unul din suruburile cu care e prins plasticul ala din spate dintre geamuri (la coupe) ce tzine pe post de eleron , nu are pulitza, prin urmare plasticu' ala sta cam aiurea(e putin ridicat intr-o parte).atzi avut careva probleme de genu asta ? stiti cum se poate dezmembra plasticul din interiorul portbagajului ca sa ajung la surubelu fara piulitza...ca pentru atata nu as face un drum pana la service sa traga aia ca magarii de ea
-
- just curious
da..mi-am gasil piulitza lipsa..era cazuta..initial am crezut ca o uitat aia de la fabrica sa o puna.oricum, nu-i normal sa se dezfileteze la 5000 km, cu ocazia asta mi-am dat seama si de ce trancane in spate...e plasticu ala dintre geamuri din interior in care a cazut piulitza..sistemul de prindese e de tot cacatu
da mnoah..poate putina poxilina o sa mai atenueze din zdranga -zdranga ala..ceterasul din portbagaj 

Re: plastic geam spate
Tudor-Paul scrie:am o mica problema...unul din suruburile cu care e prins plasticul ala din spate dintre geamuri (la coupe) ce tzine pe post de eleron , nu are pulitza, prin urmare plasticu' ala sta cam aiurea(e putin ridicat intr-o parte).atzi avut careva probleme de genu asta ? stiti cum se poate dezmembra plasticul din interiorul portbagajului ca sa ajung la surubelu fara piulitza...ca pentru atata nu as face un drum pana la service sa traga aia ca magarii de ea
Trebuie sa scoĂži toatĂŁ rama, de la uÂşa portbagajului. Numai aÂşa ajungi la surub. Te sfĂŁtuiesc sĂŁ apelezi la un maseriaÂş pentru cĂŁ ramele sunt destul de fragile. Ramele sunt prinse ĂŽn niÂşte cleme, motiv pentru care trebuie sĂŁ lucrezi cu mare atenĂžie.
-
- just curious
... am fost finutz cu rama aia cand am tras-o afara de acolo, am indoit-o putin si a iesit.clemele alea intr-adevar sunt fragile,cred ca o sa pun putin prenandez pe cleme.totusi nu stiu cum s-a putut desfileta surubu ala..nu am scos toata rama de la usa portbagajului, am rez.pb. in fatza blocului, oricum merci de sfat 

-
- just curious
dap
ai dreptate...asa o sa fac..e mai ok asa, in caz ca trebuie desfacut din nou.multumesc pentru idee
..sper ca peste 2-3 ani sa nu am o mashina lipita cu banda adeziva is legata cu sarma..deja m-am obisnuit cu greierasii din usi, mi-am lipit mansoanele de protectie de la amortizoare cu poxilina si de atunci nu au mai cazut..chestii uzuale, probleme grave nu am avut 

-
- just curious
heh
imi cumpar spume poliuretanica din ambient shi-mi umplu usile
) ... poate mai adaug o stelutza la impactu lateral

probleme, probleme
Salutare, poate ma ajutati cu un sfat.
Am trei probleme nasoale:
1. Franele scartaie ingrozitor la fiecare atingere a pedalei. Nu suna tot timpul, ci la mijlocul perioadei de franare, dar suna al naibii de tare si urat. Cei de la service (Cluj) mi-au spus ca placutele sunt de vina.
2. La viteze mici (viteza I sau a doua) masina face un zgomot urat, de fier frecat pe fier, sau cam asa ceva, cand iau piciorul de pe aceleratie, si cand incep sa apas acceleratia. Probabil suna si la viteze mai mari, dar atunci nu aud. As asocia sunetul cu frana de motor, m-am gandit ca ar fi ceva la ambreiaj, dar nu ma pricep, asa ca poate imi dati voi vreo sugestie.
3. La schimbarea vitezelor se aud niste zgomote din cutie de parca as inchide vreo poarta de biserica cu incuietori de la 1200. Se aud acolo tot felul de fiare cum trosnesc.
Nu vreau sa par vreun fitzos dar ma simt prost cand intoarce lumea capul dupa mine din cauza zgomotelor de mai sus. Cei din service imi spun ca lor nu li se pare nimic ciudat, dar mie deja mi-e rusine cand aud cum suna masina asta.
Si lor ar trebui sa le fie, ca de fapt e antireclama Citroen.
Citronelul meu are 8 luni si 28k. E destul de mult, dar mai mult de jumatate au fost drumuri bune pe afara, in plus as putea spune ca l-am ingrijit destul de bine.
Aveti careva idee ce ar putea fi, poate ma indrumati si spre un service?
Mersi
Am trei probleme nasoale:
1. Franele scartaie ingrozitor la fiecare atingere a pedalei. Nu suna tot timpul, ci la mijlocul perioadei de franare, dar suna al naibii de tare si urat. Cei de la service (Cluj) mi-au spus ca placutele sunt de vina.
2. La viteze mici (viteza I sau a doua) masina face un zgomot urat, de fier frecat pe fier, sau cam asa ceva, cand iau piciorul de pe aceleratie, si cand incep sa apas acceleratia. Probabil suna si la viteze mai mari, dar atunci nu aud. As asocia sunetul cu frana de motor, m-am gandit ca ar fi ceva la ambreiaj, dar nu ma pricep, asa ca poate imi dati voi vreo sugestie.
3. La schimbarea vitezelor se aud niste zgomote din cutie de parca as inchide vreo poarta de biserica cu incuietori de la 1200. Se aud acolo tot felul de fiare cum trosnesc.
Nu vreau sa par vreun fitzos dar ma simt prost cand intoarce lumea capul dupa mine din cauza zgomotelor de mai sus. Cei din service imi spun ca lor nu li se pare nimic ciudat, dar mie deja mi-e rusine cand aud cum suna masina asta.
Si lor ar trebui sa le fie, ca de fapt e antireclama Citroen.
Citronelul meu are 8 luni si 28k. E destul de mult, dar mai mult de jumatate au fost drumuri bune pe afara, in plus as putea spune ca l-am ingrijit destul de bine.
Aveti careva idee ce ar putea fi, poate ma indrumati si spre un service?
Mersi
1. du-o si tu pina pe la 100Kmph si de acolo apasa frina usor, doar cit sa ai contact intre placute si discuri, ceva de genul de sa te opresti complet in vreo 250-300m. Eventual coboara un deal mai abrupt si tine pedala de frina apasata usor vreo 300-400-500m (nu mai mult pentru ca dupa aia se incing si daca iei o balta te pisi pe ele discuri).
2. Verifica uleiul. Verifica cureaua de la alternator sa nu fie belita. Acelasi zgomot l-am sesizat si eu insa doar de 2 ori si doar in frina de motor din treapta 2 in 1 pe la 35Kmph (total nerecomandat, btw).
3. mergi in service. eu am 30k si nu se aude nimic, nu agata, intra in viteza cind vreau eu si fara probleme. Ori ai pocnit-o ori daca te stii ca mergi ok sa nu aiba ceva.
2. Verifica uleiul. Verifica cureaua de la alternator sa nu fie belita. Acelasi zgomot l-am sesizat si eu insa doar de 2 ori si doar in frina de motor din treapta 2 in 1 pe la 35Kmph (total nerecomandat, btw).
3. mergi in service. eu am 30k si nu se aude nimic, nu agata, intra in viteza cind vreau eu si fara probleme. Ori ai pocnit-o ori daca te stii ca mergi ok sa nu aiba ceva.
Mersi fain, dar am cateva intrebari:
1. ce rezolv cu asta? crezi ca nu va ma suna dupa aia?
2. uleiul e ok, la curea cred ca ar trebui sa se uite un mester. Ar putea sa sune din cauza curelei?
3. nici a mea nu agata (cutia, de masina nu comentez ...
), intra in viteze fara probleme, dar suna urat, mai ales cand intra in marsarier. Parca se impletesc niste fiere pe acolo. Nu stiu daca e normal sau nu, mi-e sa nu fiu eu disperat cu sunetele astea si sa bag in seama toate nimicurile. Cum e service-ul de la Suceava, ai fost multumit de ei?
1. ce rezolv cu asta? crezi ca nu va ma suna dupa aia?
2. uleiul e ok, la curea cred ca ar trebui sa se uite un mester. Ar putea sa sune din cauza curelei?
3. nici a mea nu agata (cutia, de masina nu comentez ...

eu personal m-as duce in service, masina cred ca e inca pe garantie. il pui pe nenea mecanicu cu tine in masina si dati o tura. Daca face tot tipul aceleasi probleme, ar trebui sa le faca si atunci. E treaba lor, ca doar de aia ai garantie, si de aia ai data atatia bani pe ea.
Am avut solenza inainte, si de fiecare data cand am avut o problema m-am dus cu ea in service. De fiecare data s-a rezolvat problema. Ei stiu, noi doar ne dam cu parerea...
Am avut solenza inainte, si de fiecare data cand am avut o problema m-am dus cu ea in service. De fiecare data s-a rezolvat problema. Ei stiu, noi doar ne dam cu parerea...