SCARTAIT FRANE !!!

Forum de discutii generale despre Citroen C5 I-II (2001-2008). Numai ce nu se incadreaza in categoriile de mai jos.

Moderatori: mesersmith, Echipa Tehnica

tyyy84
pasionat

Mesajde tyyy84 » Lun 04-Iun-2007 10:49

ce sa se rupa???e vb de scartait...care este deranjant...roata nu se incalzeste

Onacus
simpatizant

Mesajde Onacus » Lun 04-Iun-2007 10:56

tyyy84 scrie:ce sa se rupa???e vb de scartait...care este deranjant...roata nu se incalzeste
era o gluma. Alege varianta 1, chiar daca roata nu se incalzeste... banuiesc ca ai esp, altfel situatia nu ar fi fost prea roza la franare in curbe sau pe ploaie. Parerea mea...

nicum
Moderator
Masina: BX 16 RS

Mesajde nicum » Lun 04-Iun-2007 21:04

tyyy84 scrie:ce sa se rupa???e vb de scartait...care este deranjant...roata nu se incalzeste

Daca scirtie, inseamna ca se freaca, deci se va incalzi...
Fa urmatorul test: iesi cu masina pe drum drept si dai cam 100 - 120 km/h. Dupa care, fara sa apesi pe frina nici un pic, o scoti din viteza si o lasi sa ruleze pina se opreste ea. Te dai jos din masina si vezi cam ce temoeratura e in zona discului.
Cind masina era suspendata si miscat si tu de roata stinga-dreapta si sus-jos? La etrieri are joc?
Nu ti-ai dat vechitura la Remat? Nu ai postit pentru a plati rata la noul Logan? Ai bagat banii in piese pentru vechitura ta? Daca si anul asta faci la fel, de la Zaraza numai respect!

tyyy84
pasionat

Mesajde tyyy84 » Lun 04-Iun-2007 21:19

este vb de roata stanga spate!!!nu cred ca exista etrier...sau poate ma insel eu...am mentionat mai sus ca mi-am dat seama ca este roata spate stanga...

totusi facea foarte tare...asa ca m-am enervat si am luat un spray degripant si am dat pe etrierul in cauza,placute si ce mai este pe acolo....si surpriza...mai face foarte foarte putin...chiar foarte rar si subtire si doar cand apas frana,in rest merge merfect...sper sa nu revina ca dau tot tubul pe el!!! :lol: :lol:

nicum
Moderator

Mesajde nicum » Lun 04-Iun-2007 21:28

tyyy84 scrie:este vb de roata stanga spate!!!nu cred ca exista etrier...sau poate ma insel eu...am mentionat mai sus ca mi-am dat seama ca este roata spate stanga...

Daca ai C5, sigur ai etrier. Daca nu poti deosebi un tambur de un etrier e nasol.
Exista un spray special pentru curatat frinele. Ai grija cu spray-urile astea (inclusiv degripant) ca sint inflamabile, sa nu te vedem pe la stiri.
Nu ti-ai dat vechitura la Remat? Nu ai postit pentru a plati rata la noul Logan? Ai bagat banii in piese pentru vechitura ta? Daca si anul asta faci la fel, de la Zaraza numai respect!

tyyy84
pasionat

Mesajde tyyy84 » Lun 04-Iun-2007 21:33

initial am incercat cu ce-l de frana special dar acela este pe baza de alcol si mai rau a facut...in principiu nu s-ar putea intampla nimik nu???

si inca o intrebare care ma framanta....

cum imi dau seama pt a nu afla prea tarziu daca rulmentii spate sunt uzati...am citit ceva despre masina mea cum ca daca se uzeaza rulmentii spate ,ea avand punte independenta ,aceasta din urma se va strica si ca ar costa o groaza de bani...adica ma refer la un semn mai finut nu la zgomot sau joc mare cand se misca de roata (cu mana)

sper ca m-am exprimat cat de cat bine :)

nicum
Moderator

Mesajde nicum » Mar 05-Iun-2007 09:03

La care rulmenti te referi?
Rulmentii de brat de suspensie (2 la numar pe fiecare parte) sint uzati cind rotile spate stau asa / \ Nu se schimba puntea spate si nici nu o sa o dai pe iaurt ca sa faci reparatia asta, atit timp cit ii schimbi la timp. Ce ai spus tu sint legende.
Rulmentii de la roata se testeaza asa: se suspenda roata respectiva si se misca roata sus-jos si stinga dreapta. Roata nu trebuie sa aiba joc deloc. Daca are, rulmentii sint uzati.
Pentru ca nu te pricepi e bine sa ceri mai multe pareri, inainte sa te jefuiasca mecanicii :wink:

tyyy84
pasionat

Mesajde tyyy84 » Mar 05-Iun-2007 09:07

rotile mele nu sunt in nici un caz / \....dar ma gandesc ca daca ajung sa fie asa deja e treaba urata rau...

deci chestia cu stricatul puntii din cauza rulmentilor e f greu de realizat sa intele...in sensul ca imi dau seama clar ca rulmentii trebuiesc schimbati inainte de a se strica puntea nu???

multumesc de raspunsuri..

nicum
Moderator

Mesajde nicum » Mar 05-Iun-2007 09:19

Rotile nu ajung peste noapte sa stea cracanate, deci ai timp destul sa remediezi o eventuala problema :wink:

tyyy84
pasionat

Mesajde tyyy84 » Joi 07-Iun-2007 21:09

am descoperit problema(cred)...eu stiam ca am placute noi pe spate si azi cand imi stergeam frumos jantele...am vazut ca sunt pe jumatate ca si cele din fata ca si grosime
1.ori asa trebuie...ceea ce nu cred
2.ori sunt tocite groaznic...si scartiie la fel de groaznic...

va rog sa ma lamurit despre grosimea placutelo(adika ar fi trebuit sa fie de aceleasi dimensiuni nu?ma refer la ele cand sunt noi ...nu cele de pe spate sa fie mai putin groase)

si de unde pot sa cumpar un set de placute pt spate ieftine...nu de la ATS ca....

poate si-a mai schimbat cineva pe aici placute si imi poate spune niste preturi si poate chiar adresa magazinului...multumesc

nicum
Moderator

Mesajde nicum » Joi 07-Iun-2007 21:33

Si crezi ca daca postezi de 2 ori vei primi ajutor mai repede? :twisted:

mariuss
pasionat

Mesajde mariuss » Joi 07-Iun-2007 21:33

Placutele pe spate au carne mult mai putina decat cele de pe fata.Ca idee la xsara pe spate partea de contact cu discul e egala cu partea metalica a placutei.Foarte probabil si la c5 e aceeasi chestie,nu cred ca e cazul sa schimbi inca placutele.
^
^

tyyy84
pasionat

Mesajde tyyy84 » Joi 07-Iun-2007 21:39

:D omul spera cat traieste...

pe spate stanga dreapta sunt tocite egal...stiu ca nu are nici o treaba fata cu spatele dar....ma gandesc ca sunt destul de tocite cele de pe spate daca sunt jumatate din grosimea celor de pe fata(si spun asta doar ca o comparatie nu ca ar treb sa fie la fel)

pe fata de exemplu distanta intre disc si placute este ffff mica ...aproape inexistenta...pe spate in schimb distanta este de jumatate de centimetru daca nu chiar mai mult...si cand franez scartaie de nu sta nimeni pe langa mine...e normal???sa existe distanta asta??eu zic ca sunt tocite si de asta si scartaie..

deci de unde pot cumpara????ieftin si ceva preturiii multumesc

tyyy84
pasionat

Mesajde tyyy84 » Joi 07-Iun-2007 21:40

asta ma interesa ...sa stiu daca grosimea placutelor treb sa fie diferita la cele de pe fata si cele de pe spate (cand sunt noi amandoua)

mesersmith
Moderator - C5
Masina: C5 III
2: C5 II
3: Peugeot 308

Mesajde mesersmith » Joi 07-Iun-2007 21:46

eu le-am skimbat acum o jumatate de an si nu mai tin minte...
maine ma voi uita ca mai am un set si iti spun...
ce stiu eu cu siguranta, e faptul ca nu trebuie sa existe distanta intre placuta de frana si disc...trebuie sa fie ca pe fata...
din amintiri iti spun ca placutele pe spate sunt mai mici ca si suprafata a elementului activ, a suprafetei de contact, dar au aceeasi grosime...

Înapoi la “Citroen C5 I-II”