Am facut o greseala ?!

Forum de discutii generale despre Citroen C3 (2002-2009). Numai ce nu se incadreaza in categoriile de mai jos.

Moderator: Echipa Tehnica

alphie
simpatizant

Am facut o greseala ?!

Mesajde alphie » Lun 18-Iun-2007 20:03

Situatia este simpla.
Ieri, dupa aproximativ 800 de km pe meleaguri "severinene", ajuns in locul de bastina Pitesti ma gandesc sa ii dau ceva de mancare buburuzei.
Si hop! la OMV. Aici, coada mare si mintea mea creatza se gandeste ca as putea foarte bine sa bag motorina de la pompa de camioane (era SPRINT Diesel, euro4 - nu bag oricum euro5 ca motorul meu e euro 3). Si am bagat, vreo 15 litri asa...toate bune si frumoase.
Am ajuns aseara in Bucuresti si nimic nu parea deosebit.
In schimb azi am facut cativa km cu ea si MI se pare ca nu mai trage asa frumos, parca e un pic mai moale, nu mai are acelasi suflu. Sunt obisnuit sa trag un pic de motor, se profit si eu de surplusul de 22 de ponei fata de fratiorul mai sarac :twisted:, numai ca in seara asta calutzii mei cred ca erau plecati.
Concluzia...oare motorina de camioane e mai subtiata cu apa? sau ceva de genul asta? sau e posibil doar sa mi se para (mentionez ca erau cam 4-5 masini la coada la fiecare pompa, numai la camioane nimeni..poate stiu oamenii ceva?!?!

Voi ce ziceti? Vi s-a intamplat?

radu

dj01fad
demolition man
Masina: C5 sedan 2.2 204 - o pereche
2: C5 tourer 2.2 204
3: C5 2.0 163 cu multi km... da multi rau!

Mesajde dj01fad » Lun 18-Iun-2007 22:20

eu si cu prietenii mei, bagam numai de la pompele de camioana de la mai toate pecourile pentru ca merge mult mai repede; pana acum, nu au fost probleme; in schimb, de ceva vreme am constatat ca motorina OMV nu mai e cum era inainte la mai multe statii din tara (craiova, severin si pitesti)

cit_a
pasionat

Mesajde cit_a » Mar 19-Iun-2007 08:25

un motor hdi este cu mult mai pretentios la motorina , cele clasice nu sunt chiar asa gingashe la calitatea combustilului , mai acum cateva zile am avut probleme cu motorina din petrom (topdiesel) a aparut pe bord indicatorul antipolution , binenteles am alimentat din omv (nu pompa pt. tir :wink: )si nu mai am nici o atentionare la bord.

nicum
Moderator
Masina: BX 16 RS

Mesajde nicum » Mar 19-Iun-2007 08:27

Da, dar pompele de injectie sint total diferite. CX-ul e mult mai tolerant cu motorina proasta.
Astea noi sint mult mai sensibile, cum le dau motorina mai proasta, cum incep sa sughite.
Nu ti-ai dat vechitura la Remat? Nu ai postit pentru a plati rata la noul Logan? Ai bagat banii in piese pentru vechitura ta? Daca si anul asta faci la fel, de la Zaraza numai respect!

alphie
simpatizant

Mesajde alphie » Mar 19-Iun-2007 09:50

deci evit teava mai groasa :lol:
sau evit sa mai bag motorina in ea din tara pentru ca peste tot e proasta mai nou?

... iar motorul meu nici macar nu se mai fabrica :cry:

bezz
pasionat

Mesajde bezz » Mie 20-Iun-2007 00:03

cred ca au inceput sa boteze omv-ul, nici eu nu sunt multumit, si bag euro 5 ... azi era sa ma faca un matiz :twisted: neaaaaaah
Cosmin
high energy music expression

Înapoi la “Citroen C3 - Hatchback, Pluriel, Picasso”