Capac torpedou

Forum de discutii generale despre Citroen C1. Numai ce nu se incadreaza in categoriile de mai jos.

Moderator: Echipa Tehnica

XENON
pasionat

Capac torpedou

Mesajde XENON » Sâm 23-Iun-2007 15:00

Se gaseste si pe la noi asa ceva? Cat ar costa? E cam urat sa lasi totul la vedere in masina deci il consider folositor, chiar necesar.

adistefan
pasionat

Mesajde adistefan » Lun 25-Iun-2007 09:27

http://www.peugeotclubromania.ro/forum/ ... php?t=2876

Vezi ca zice aici pe undeva, si daca iti faci cont o sa vezi si niste poze. In principiu ar trebui sa aiba si la orice ATS sau dealer Citroen, dar daca nu, ti-l pune fara probleme si la Eurial (Peugeot)...
- Renault Megane II.2 Luxe Privilege - 1.6 16V 110CP
_________
Foste:
- Citroen C1 Cool Air 1.0 VVT-i 68CP
- Nissan Almera LX 1.4 16V - 90CP
- Dacia 1310 1.4 - CP: cati dadea Al' de Sus

XENON
pasionat

Mesajde XENON » Lun 25-Iun-2007 16:10

Am sunat la Eurial, este 200 RON si trebuie facuta comanda , iar cu montajul este extrem de simplu, am gasit instructiunile de montaj de la aygo, si nu trebuie decat strans un surub si o mufa de plastic :wink: .
Cam scumpicel oricum dar trebuie...

nicum
Moderator
Masina: BX 16 RS

Mesajde nicum » Lun 25-Iun-2007 16:57

200 de RON un capac de torpedou? :shock:
Nu ti-ai dat vechitura la Remat? Nu ai postit pentru a plati rata la noul Logan? Ai bagat banii in piese pentru vechitura ta? Daca si anul asta faci la fel, de la Zaraza numai respect!

adistefan
pasionat

Mesajde adistefan » Lun 25-Iun-2007 17:27

Hai ca sa nu mai deschid alt topic... referitor la "micile" lipsuri ale lui C1, si-a pus cineva manerele acelea de deasupra usii de care sa te prinzi astfel incat intr-o curba si sa nu ajungi in bratele soferului? (va place ce denumire stiintifica le-am gasit :D ) .... dintre toate aceste mici lipsuri, asta mi se pare chiar de neacceptat... da-o'n colo de treaba, eu inteleg low cost la gadgeturi in favoarea sigurantei, ca sa poata pune 2 airbag ABS si EBD pe standard, dar cat Doamne iarta-ma ii costa sa puna 3 manere din alea...inca 20 euro.. ?nu cred.. e prea mult... si Dacia are din 1980 incoace. Exista de pus originale?, si-a pus cineva vre-un fel anume si cum?
Mersi.
Bafta.

_________

Foste:

XENON
pasionat

Mesajde XENON » Mar 26-Iun-2007 01:30

am auzit si eu ca nu le are dar nu am crezut (la asta chiar nu m-am uitat la showroom). chestia e ca m-am uitat pe un site de accesorii din u.k. de la peugeot parca, oricum sunt aceleasi si n-am vazut asa ceva. oricum daca pe locurile unde trebuiau sa fie manerele nu ai un fel de dopuri (ca la clio symbol varianta cea mai ieftina) atunci nu prea cred sa existe. la torpedou spre exemplu toate orificiile de montaj exista pe masina, este ca sa zic asa "preechipata pt. capac de torpedou" si se pune f. usor.
iar despre pretul capacului... e mai mult decat exagerat. adica e masina straina dar interiorul desi o sa o conduc f curand e clar sub logan la calitatea materialelor. spun chestia asta cu toata siguranta. ma apuca si rasul cand citesc pe situri din afara ca tripletii au la interior materiale de calitate :lol: . ori occidentalii astia au condus la viata lor doar dacii (lucru de care ma indoiesc) ori se dau bani grei pt. publicitate. Oricum nu o iau pt finisaje. macar sa mearga bine si sa fie fiabila. si apropo,poate mergeau si niste oglinzi daca nu electrice, macar incalzite.

madlex456
pasionat

Mesajde madlex456 » Mar 26-Iun-2007 01:52

Lipsa manerelor de sustinere a pasagerilor.....a fost prima observatie a celor care au trecut pragul buburuzei mele inca din prima zi. Intradevar dezamagitor ca au renuntat la manerele acestea.......am simtit-o pe propria piele cand am stat in dreapta soferului.....au fost momente cand vroiam sa ma agat de ele dar.....lipsa.
Asta este......poate ca fiind o masina mai mult de oras au considerat ca nu este necesar aceasta echipare....ce stii.
1.0i, 12V, 68cp, DIS (Direct Ignition System) VVT-i (Variable Valve Timing-intelligent) DOHC (Double overhead camshaft)

adistefan
pasionat

Mesajde adistefan » Mar 26-Iun-2007 09:45

XENON, te contrazic referitor la calitatea materialelor... in afara de faptul ca la usi este in mare parte tabla goala, ca nu are torpedou, manere, inca 2 guri de ventilatie pe fata (soferul si pasagerul din fata dupa mai mult timp vor anchiloza in felul urmator: soferul pe stanga si pasagerul pe dreapta, pt ca jetul de aer vine spre ei doar dintr-o singura sursa), .. continuam, mocheta de pe jos sub orice critica de subtire (parca e carton) si pusa direct pe tabla (primul lucru pe care il schimb cand iese din garantie), scaune si bancheta foarte tari tinand cont ca si suspensia e rigida ... deci, daca eliminam toate astea, in rest materialele si accesoriile sunt ok (au mai ramas ceva? ) :mrgreen: Hai sa nu fim rai, materialul de pe bord e chiar super OK, eu mai am un 206 si chiar mi se pare plastic de kk bordul acolo fata de C1.
C1 e o masina care o cumperi in forma bruta si o tot imbunatatesti cu astfel de mici accesorii care in mod normal pe orice masina ar trebui sa existe.... dar noi o iubim oricum si cu atat mai mult, cand va deveni "full options" ne va fi si mai draga... si o vom vinde pt ca ne plictisim de ea :)

_________

Foste:

XENON
pasionat

Mesajde XENON » Mar 26-Iun-2007 14:09

deci piesele care pe mine m-au ingrozit :lol: (bine, nu chiar asa de tare ca altfel nu mai dadeam banii pe ea): fetele de usi, clantele din interior 9parca stau sa se rupa), rotitzele pt temperatura si directionarea fluxului de aer (cele simetrice) si maneta pt recircularea aerului. a, sa nu uit, sper sa nu lovesc din greseala turometrul si sa il rup :oops: .imi place oricum , mini cooper-style. si ultima chestie, decat sa merg cu frigiderul pe strada (dacia logan) si sa cobor din masina sa vad cat mai e pana in spate in parcare, ma multumesc cu gandacul meu.

XENON
pasionat

Mesajde XENON » Mar 26-Iun-2007 14:21

Spuneti-mi va rog un lucru: cumva. Am vazut niste scheme de instalare si daca am inteles bine a doua boxa din bord este chiar in torpedou? Ca daca este asa treaba cu usa de la torpedou e cam naspa...

adistefan
pasionat

Mesajde adistefan » Mie 27-Iun-2007 09:32

bravoo, that's the spirit cu gandaceii :D O sa te obisnuiesti cu manetele de la sistemul de aer... pe bune, sunt 100% Citroen style - sa ne amintim de Oltcit sau de Citroenurile vechi, si cat de (aparent) anapoda erau amplasate toate comenzile, dar intreaba pe orice posesor de astfel de masina si o sa vezi ca pana le urma nu ca doar te obisnuiesti asa, chiar ajungi sa crezi ca altfel nu e bine. Cand merg cu 206-le, ma enerveaza faptul ca trebuie sa imi cobor privirea sa vad de care rotita invart, de aia de la ventilator, cea de directionare, sau cea de temperatura, pe cand la C1 stiu clar nene unde sunt... si nu am cu m sa gresesc... Deci, o chestie care la inceput o gasesti cel putin ciudata, se dovedeste a fi chiar super OK.
Nu stiu la ce te referai cu difuzorul dreapta... la faptul ca daca inchizi torpedoul cu capac nu mai are rezonanta la fel ca cea de pe stanga :?: sau ce anume?

_________

Foste:

XENON
pasionat

Mesajde XENON » Mie 27-Iun-2007 11:42

pai daca am inteles bine este pozitionat jos, in dreapta, in "gaura" ce tine loc de torpedou. Si ma gandesc ca daca montez usa aceea la torpedou o sa il acopar si ca sa se auda bine muzichia tre sa merg respactiva usa deschisa :oops:

XENON
pasionat

Mesajde XENON » Mie 27-Iun-2007 11:44

e ca si cand vrei sa asculti muzica din curte cu toate geamurile si usile casei inchise

adistefan
pasionat

Mesajde adistefan » Mie 27-Iun-2007 15:10

nici vorba de asa ceva. Difozoarele sunt ambele sub parbriz, cu fata in sus, evident, spre parbriz. Faptul ca se inchide torpedoul din contra, zic eu, va forma o incinta inchisa pt boxa stanga, ceea ce clar va contribui la imbunatatirea sunetului pe stanga (probabil putin extra bass), deci, numai de bine.. pana la urma cred ca chiar merita 200 ron o bucata de plastic
:) ... ia sa fac si eu o comanda

_________

Foste:

adistefan
pasionat

Mesajde adistefan » Mie 27-Iun-2007 15:11

pardon, dreapta :D