electrica/lumini interioare
Moderatori: mesersmith, Echipa Tehnica
electrica/lumini interioare
Am constatat inca din primele zile, si ulterior mi-au confirmat si pasagerii, ca apar intreruperi la iluminatul butoanelor la interior. Mai exact, a celor de la geamuri si oglinzi. Toata treaba dureaza mai putin de o secunta si se intampla cel putin o data pe zi (adica noapte ca numai at se vede). Aveti cunostinta de aspectul asta?
- mesersmith
- Moderator - C5
- Masina: C5 III
- 2: C5 II
- 3: Peugeot 308
- chisboramircea
- simpatizant
FaRa mAjUsCuLe!!! se poate? e obositor de citit si in plus lumea crede ca strigi !!!
http://www.fisheyemedia.ro daca ai nevoie de un fotograf
http://www.antim19.ro (still under construction) daca ai nevoie de un service
Lexia available
http://www.antim19.ro (still under construction) daca ai nevoie de un service
Lexia available
- picieri
- pasionat
- Masina: C5-I 2002 80KW 2.0HDI
- 2: Corsa D 2007 60KW 1.2
Astazi am desfacut butonul din spate de la geam. Am schimbat ledul verde cu led albastru, problema este dupa cum ma si asteptam, lumineaza foarte slab. Sunt 2 rezistente de 12kile puse in paralel=600omi, leam suntat dar degeaba, lumineaza mult mai rau. Urmeaza sa duc aparatul de masura sa vad exact ce se intimpla. Diseara (daca va merge forumu) sau maine o sa scriu de exeperiment.
-
- RETRAS LA PENSIE
Nu mai sunta rezistentele la LED-uri. LED-ul este alimentat in curent care este stabilit de valoarea rezistentei serie. Daca suntezi rezistenta curentul va creste f mult ducand la arderea LED-ului.
Rezistenta se calculeaza pt ~20mA in functie si de tipul LED-ului. 600ohm e f bine pt 12-14V.
Rezistenta se calculeaza pt ~20mA in functie si de tipul LED-ului. 600ohm e f bine pt 12-14V.
Ultima oară modificat Mie 25-Iul-2007 22:57 de către eugenro2001, modificat 1 dată în total.
Exista pe piata led-uri capabile sa furnizeze o intensitate luminoasa mai mare decat cele obisnuite, care se gasesc cam in toate sculele electronice. Nu stiu cat de usor va fi insa sa gasesti si culoarea pe care o vrei tu.
Nu vei castiga nimic suntand rezistenta de balast a led-ului. LED-ul va da oricum atata lumina cata poate el sa dea. Dupa cum a spus si Eugen, rolul rezistentei este sa limiteze curentul prin led la o valoare de cam 20 mA. LED-ul fiind o dioda va avea in conductie directa o rezistenta mica, iar curentul prin el l-ar putea distruge. Ca sa nu mai zic ca poate sa ti se prajeasca si o siguranta la masina
Nu vei castiga nimic suntand rezistenta de balast a led-ului. LED-ul va da oricum atata lumina cata poate el sa dea. Dupa cum a spus si Eugen, rolul rezistentei este sa limiteze curentul prin led la o valoare de cam 20 mA. LED-ul fiind o dioda va avea in conductie directa o rezistenta mica, iar curentul prin el l-ar putea distruge. Ca sa nu mai zic ca poate sa ti se prajeasca si o siguranta la masina

- picieri
- pasionat
Am rezolvat problema. Prima data nu a functionat corect pentru ca am incercat sal fac cu leduri smd (erau ceva leduri mai deosebit), dar dupa aceea am trecut la leduri normale si merge brici. Am pus lduri normale mari din bricheta albastre fara sa mai fac vreo modificare elctrinica doar mecanica. E super, am facut azi toate usile maine urmind sa ma apuc de bord.
-
- RETRAS LA PENSIE
- picieri
- pasionat
Am cam finalizat schimbatu, a mai ramas ecranul de la calculator, dar la ala ma mai gindesc daca sal schimb sau nu, mie frica sa nu ma derajeze noaptea, mai studiez problema aia. Pe adresa asta veti gasii mai multe poze http://www.ludusnet.ro/fisiere/Masina/ . Pozele nu sunt de foarte buna calitate din cauza luminii, nici nu ma asteptam sa fie grozave dar le-am facut pentru voi sa vdeti ca se poate si cum arata.