REVIZII C 3 - service, pret, pareri
Moderator: Echipa Tehnica
CITROEN C3
Noroc
Dupaca cum ai putut sa vezi sunt nou pe acest forum. Cred ca un sfat de la tine ar fi fost mai potrivit decat un raspuns ca acela primit de la tine. Oricum multumesc pt nimic!
Dupaca cum ai putut sa vezi sunt nou pe acest forum. Cred ca un sfat de la tine ar fi fost mai potrivit decat un raspuns ca acela primit de la tine. Oricum multumesc pt nimic!
intervalele de service sint diferite in functie de tipul motorului. nicum te-ar fi ajutat daca ar fi stiut despre ce motor e vorba. avantajul e ca daca il treci in semnatura nu trebuie sa il comunici de fiecare data. asa ca trece-l in semnatura si vei primi raspuns
http://www.fisheyemedia.ro daca ai nevoie de un fotograf
http://www.antim19.ro (still under construction) daca ai nevoie de un service
Lexia available
http://www.antim19.ro (still under construction) daca ai nevoie de un service
Lexia available
revizie la 1.500 km
Salutare tuturor,
Trebuie sa fac prima revizie , dupa cum scrie in cartea tehnica, la 1.500 de km. As vrea sa stiu daca in afara de ATS si Champion mai exista vreun service autorizat Citroen in Bucuresti ca pe net nu am gasit un altul. Si inca ceva: din moment ce buburuza este in garantie, m-ar putea costa ceva?
Multumesc.
Trebuie sa fac prima revizie , dupa cum scrie in cartea tehnica, la 1.500 de km. As vrea sa stiu daca in afara de ATS si Champion mai exista vreun service autorizat Citroen in Bucuresti ca pe net nu am gasit un altul. Si inca ceva: din moment ce buburuza este in garantie, m-ar putea costa ceva?
Multumesc.
Re: revizie la 1.500 km
micutza scrie:Salutare tuturor,
Multumesc.
Prima revizie este gratuita, si de fapt nu este revizie, ci e doar o verificare mai mult vizuala.
din cate stiam eu Champion nu mai este autorizat sa faca aceste revizii, ceea ce inseamna ca ai doar service-ul ATS in Bucuresti!
Bafta!
- ancadogaru
- simpatizant
Tocmai am fost si eu la prima revizie 15500km
Am platit asa:
Manopera :115.67
Control rampa: 38.56
Ulei total 4l : 122.05
Filtru ulei: 42.85
Garnitura buson: 9.98
Filtru polen:77.2
Agrafa fixare(un cauciuc de la capacul care vine peste portbagaj din hayon): 5.58
TOTAL: 412.71
Singura nelamurire pe care am avut-o a fost cu orele de manopera... si cele de control pe rampa. Pe anexa scrie la unitate de masura UT. Mi s-a explicat ca asta e Unitate tehnologica, echivalentul a 100min or so. Anyway, de-astea erau vreo 180(la manopera) si 60 la control rampa.
Eu credeam ca sunt ore si eram contrariata de ce am 3 ore cand masina a stat la ei 1 ora.
ce e mai ciudat e ca am si eu acel zgomot de metal pe metal sau mai precis cum scartzaie tramvaiul 41 in curbe...Mi-au zis ca-mi verifica placutele si totusi nu le-au schimbat...
Pe de alta parte ii rugasem sa verifice si geometria .. ca mai aveam un scartait ciudat (nefiresc) prin curbe si mi-au zis doar ca a facut mecanicu o tura si nu i s-a parut nimic in neregula...
Acum.. stie cineva daca totusi as putea sa imi verific geormetria la un alt service si sa imi dea un fel de "raport" ceva ... care sa ma convinga ca nu e nimic in neregula? Si daca da.. cam ce pret are o asemenea operatiune? Nu ma refer la reglare ci doar la verificare
Am platit asa:
Manopera :115.67
Control rampa: 38.56
Ulei total 4l : 122.05
Filtru ulei: 42.85
Garnitura buson: 9.98
Filtru polen:77.2
Agrafa fixare(un cauciuc de la capacul care vine peste portbagaj din hayon): 5.58
TOTAL: 412.71
Singura nelamurire pe care am avut-o a fost cu orele de manopera... si cele de control pe rampa. Pe anexa scrie la unitate de masura UT. Mi s-a explicat ca asta e Unitate tehnologica, echivalentul a 100min or so. Anyway, de-astea erau vreo 180(la manopera) si 60 la control rampa.
Eu credeam ca sunt ore si eram contrariata de ce am 3 ore cand masina a stat la ei 1 ora.
ce e mai ciudat e ca am si eu acel zgomot de metal pe metal sau mai precis cum scartzaie tramvaiul 41 in curbe...Mi-au zis ca-mi verifica placutele si totusi nu le-au schimbat...
Pe de alta parte ii rugasem sa verifice si geometria .. ca mai aveam un scartait ciudat (nefiresc) prin curbe si mi-au zis doar ca a facut mecanicu o tura si nu i s-a parut nimic in neregula...
Acum.. stie cineva daca totusi as putea sa imi verific geormetria la un alt service si sa imi dea un fel de "raport" ceva ... care sa ma convinga ca nu e nimic in neregula? Si daca da.. cam ce pret are o asemenea operatiune? Nu ma refer la reglare ci doar la verificare
super ca ti-au dat 4 L de ulei. de fapt ti-au pus 3.2 in carter si ti-au mai lasat 800 ml intr-un bidonas, nu ? Asta e bine. Eu le-am atras atentia, pentru ca inainte puneau cu tupeu doar 3 L si ziceau ca "merge si asa".
Cat despre placute, nu-ti face probleme. eu le-am schimbat tot asa preventiv la 30.000 si mai aveau cam jumatate ferodou pe ele, desi scartaiau destul de tare.
Cat despre raport semnat nu cred ca-si asuma nimeni asta, pentru ca nu sunt profesionisti, or sa te abureasca cu faze gen "noi nu dam de-astea, dar scrie pe factura..." sau "pai, nu vedeti ca merge bine, ce va mai trebuie ?".
Oricum poti incerca si zi-ne si noua daca ai reusit ceva.
Iar tzeapa cu orele tehnologice, mi-am luat-o si eu. Ei iti tin masina jumatate de ora si in factura scrie 3 ore tehnologice... Ia sa le ceri proces verbal cu ora intrarii masinii in service si cu ora iesirii si diferenta de timp sa fie mai mica decat pe factura orelor tehnologice, sa vezi ce poti sa-i dai in judecata ca te fura.
Eu le specific de fiecare data: 3.2 L ulei si fara schimbare becuri, fara completare apa de spalat geamurile, verificare nivel cutie de viteze...+ restul uzuale.
Numai bine,
Cat despre placute, nu-ti face probleme. eu le-am schimbat tot asa preventiv la 30.000 si mai aveau cam jumatate ferodou pe ele, desi scartaiau destul de tare.
Cat despre raport semnat nu cred ca-si asuma nimeni asta, pentru ca nu sunt profesionisti, or sa te abureasca cu faze gen "noi nu dam de-astea, dar scrie pe factura..." sau "pai, nu vedeti ca merge bine, ce va mai trebuie ?".
Oricum poti incerca si zi-ne si noua daca ai reusit ceva.
Iar tzeapa cu orele tehnologice, mi-am luat-o si eu. Ei iti tin masina jumatate de ora si in factura scrie 3 ore tehnologice... Ia sa le ceri proces verbal cu ora intrarii masinii in service si cu ora iesirii si diferenta de timp sa fie mai mica decat pe factura orelor tehnologice, sa vezi ce poti sa-i dai in judecata ca te fura.
Eu le specific de fiecare data: 3.2 L ulei si fara schimbare becuri, fara completare apa de spalat geamurile, verificare nivel cutie de viteze...+ restul uzuale.
Numai bine,
- ancadogaru
- simpatizant
Din pacate nu cred ca mi-au lasat nici un bidonas cu ulei...Am sa verific in porbagaj.
Cat despre treaba cu orele nu cred ca poti face nimic.. chiar si daca ai dovezi ca a intrat la ora x si a iesit la x + 30 min
pot f bine sa iti zica ca au muncit de fapt 6 oameni timp de 30 min la ea...
ce mai faci in cazul asta?
Iar cu placutele .. scartaie ale naibii...Anyway le mai suport o vreme si apoi ii vizitez din nou.
Cat despre treaba cu orele nu cred ca poti face nimic.. chiar si daca ai dovezi ca a intrat la ora x si a iesit la x + 30 min
pot f bine sa iti zica ca au muncit de fapt 6 oameni timp de 30 min la ea...
ce mai faci in cazul asta?
Iar cu placutele .. scartaie ale naibii...Anyway le mai suport o vreme si apoi ii vizitez din nou.
Anca, din cate stiu, unitatile respective sunt minute normate. (*)
(*) = sau ore, depinde cum e pe factura
Asta inseamna teoretic timpul in care orice mecanic beginner, ar putea sa efectueze operatia respectiva.
Reprosul pe care l-as aduce nu este timpul normat in sine, ci faptul ca nu fac toate operatiile ca la carte.
De exemplu, ma indoiesc ca procedura oficiala pt verificarea uzurii placutelor de frana este controlul vizual, fara demontarea rotii.
Oricum, treaba asta cu respectarea "creativa" a procedurilor e quasi-generala in service-urile auto din Romania.
(*) = sau ore, depinde cum e pe factura
Asta inseamna teoretic timpul in care orice mecanic beginner, ar putea sa efectueze operatia respectiva.
Reprosul pe care l-as aduce nu este timpul normat in sine, ci faptul ca nu fac toate operatiile ca la carte.
De exemplu, ma indoiesc ca procedura oficiala pt verificarea uzurii placutelor de frana este controlul vizual, fara demontarea rotii.
Oricum, treaba asta cu respectarea "creativa" a procedurilor e quasi-generala in service-urile auto din Romania.
- ancadogaru
- simpatizant
ancadogaru scrie:Mi-au zis ca-mi verifica placutele si totusi nu le-au schimbat...
Daca placutele scartie, si nu este senzatia de frecare metal pe metal, nu cred ca sunt uzate, mai degraba nefolosite.
Iara Geometria exista multe locuri unde poti sa o faci, dar cel mai simplu verific rotile dupa uzura, daca ai uzura excesiva a unei rotii pe partea exterioara atunci ai o problema cu geometria, daca ai mai multe roti uzate somehow atunci ai o problema cu rotile.
- sorin69
- pasionat
- Masina: Citroen C-Eysee Exclusive 1.6 VTI 115 CP Euro 6
- 2: Fost posesor Citroen C3 Cool Air, an 2006
Am fost azi la revizia de un an ( ATS Baneasa ) dar avand in vedere nr. mic de km. cca.3500 practic nu au avut ce face la masina, totul este in ordine decat foarte putin antigel au completat in rest nivelurile de ulei au spus ca, sunt in ordine, filtrele la fel . Pretul deasemenea a fost mic 65.69 ron. Timpul aproximativ 1 ora. Cum am mai spus si cu alte ocazii eu unul sunt multumit de ATS Baneasa.
YOU"LL NEVER WALK ALONE
- ancadogaru
- simpatizant
Înapoi la “Citroen C3 - Hatchback, Pluriel, Picasso”