xantia scirtiit
Moderator: Echipa Tehnica
- gabi caragea
- pasionat
xantia scirtiit
salutare
am cumparat o xantia din 94 si cred ca are ceva probleme credti ca ma puteti ajuta
1 cind merg incet se aude un sciirtiit cred ca la rotile din spate si este destul de neplacut parca ar fi o caruta
2 cind apas pedala de frina de mai multe ori spatele masini se lasa in jos
daca problema este grava luati-ma usor sa nu fac infarct ca bani sa o repar nu prea mai am ,mai ales ca pentru masina asta am facut credit la banca.
MULTUMESC
PS.DACA NU LUCREZ PE 3 IULIE POT VENI SI EU LA INTILNIRE?
am cumparat o xantia din 94 si cred ca are ceva probleme credti ca ma puteti ajuta
1 cind merg incet se aude un sciirtiit cred ca la rotile din spate si este destul de neplacut parca ar fi o caruta
2 cind apas pedala de frina de mai multe ori spatele masini se lasa in jos
daca problema este grava luati-ma usor sa nu fac infarct ca bani sa o repar nu prea mai am ,mai ales ca pentru masina asta am facut credit la banca.
MULTUMESC
- gabi caragea
- pasionat
Re: xantia scirtiit
gabi caragea scrie:salutare
Evident, ca poti veni. E bine venit oricine, chiar si cu alta masina. Fan Citroen sa fie!

- gabi caragea
- pasionat
Treaba cu problemele la Xantia e mai mult sau mai putin adevarata. Acum depinde foarte mult cum a fost intretinuta masina si ce doresti sa faci pe viitor cu ea.
Ceea ce este cel mai important este functionarea sistemului hidraulic. Cum spuneam eu l-as recomanda pe Cristi. Stiu ca e cam peste mana din cauza distantei dar dpdv al lucrului bine facut eu cred ca merita efortul. La el ar trebui sa faci o diagnosticare completa a masinii dupa care sa tragi o concluzie.
Eu renuntasem la ideea ca masina asta mai poate fi reparata, motiv pt care am fost hotarat sa o vand aproape indiferent de pret. Dar acum lucrurile stau altfel. Deci daca mai vedeti pe net anuntul meu ... sa stiti ca nu mai e de actualitate... NU mai e de vanzare
Ceea ce este cel mai important este functionarea sistemului hidraulic. Cum spuneam eu l-as recomanda pe Cristi. Stiu ca e cam peste mana din cauza distantei dar dpdv al lucrului bine facut eu cred ca merita efortul. La el ar trebui sa faci o diagnosticare completa a masinii dupa care sa tragi o concluzie.
Eu renuntasem la ideea ca masina asta mai poate fi reparata, motiv pt care am fost hotarat sa o vand aproape indiferent de pret. Dar acum lucrurile stau altfel. Deci daca mai vedeti pe net anuntul meu ... sa stiti ca nu mai e de actualitate... NU mai e de vanzare

fost posesor Xantia 2.0 16v
- gabi caragea
- pasionat
- nicum
- Moderator
- Masina: BX 16 RS
@gabi caragea: bineinteles ca poti veni la intilnire, de preferat cu masina.
E absolut normal sa se lase spatele cind pui frina (dar nu sa se prabuseasca cu totul). Sa te ingrijorezi cind se va ridica de spate (asta inseamna ca ai aer in circuitul de frina de pe spate). Comportamentul e normal pentru ca frinarea pe spate se face cu ulei din suspensie. Cu cit spatele e mai incarcat cu atit frineaza mai tare.
E absolut normal sa se lase spatele cind pui frina (dar nu sa se prabuseasca cu totul). Sa te ingrijorezi cind se va ridica de spate (asta inseamna ca ai aer in circuitul de frina de pe spate). Comportamentul e normal pentru ca frinarea pe spate se face cu ulei din suspensie. Cu cit spatele e mai incarcat cu atit frineaza mai tare.
Nu ti-ai dat vechitura la Remat? Nu ai postit pentru a plati rata la noul Logan? Ai bagat banii in piese pentru vechitura ta? Daca si anul asta faci la fel, de la Zaraza numai respect!
- WLD
- Admin CITROclub
- Masina: BX 16v '88 si 89
- 2: XM TurboCT '95, XM V6 '96
- 3: Xsara 2.0hdi stage 1+
gabi caragea scrie:multumesc pentru informatii,ai nr tel al lui cristi stan.
eu am fost cu masina la un tip stefan care sta in spate la bila si s-a uitat la masina,dpdv masina este ok dar mai trebuiesc facute citeva reparatii:sfere,distributie,rulmenti.
tu il sti pe stefan?
nu te mai duce la stefan - nu se merita!
Si eu ti-l recomand cu caldura pe Cristi Stan - lucreaza cu deosebita grija, nici nu se pune problema sa-l compari cu mecanicii din service. Tel. 0744294747
In legatura cu suspensia spate, daca nu sunt bani pentru kitul de reparatie se poate rezolva doar schimband rulmentii ~400.000/buc X 4 pentru tot spatele. Nu e bine sa amani reparatia pt ca se pot strica bratele si atunci sa vezi ce de bani va trebui sa scoti

Te asteptam la intalnire

Sti cum e treaba asta cu rulmentii vs kit de reparatie.
Depinde ce vrei sa faci cu masina. Daca vrei sa o vinzi merge sa schimbi numai cilindrii. Daca vrei sa o tii merita sa-ti iei kitul de reperatie.
La mine cel putin cred ca daca puneam numai rulmentii ii puneam cam degeaba.
Depinde ce vrei sa faci cu masina. Daca vrei sa o vinzi merge sa schimbi numai cilindrii. Daca vrei sa o tii merita sa-ti iei kitul de reperatie.
La mine cel putin cred ca daca puneam numai rulmentii ii puneam cam degeaba.
fost posesor Xantia 2.0 16v
- gabi caragea
- pasionat
- gabi caragea
- pasionat
slutare
am fost la un service din aviatie nu ats,si am schimbat cureaua de distributie si rola,au muncit vre-o 4-5 ore si pretul nu a fost mare 1 mil pentru toata treaba,oricum am inteles ca sunt meseriasi in motoare ,cutii de vit.si alte chesti.dar nu se baga la hidraulica,miine am programare la ciocarlan sa schimb rulm.pe spate si sferele cred ca o sa faca treaba buna,ca au disperato pe sotia mea sciriiturile.toate cele bune si sper sa ne vedem duminica.
am fost la un service din aviatie nu ats,si am schimbat cureaua de distributie si rola,au muncit vre-o 4-5 ore si pretul nu a fost mare 1 mil pentru toata treaba,oricum am inteles ca sunt meseriasi in motoare ,cutii de vit.si alte chesti.dar nu se baga la hidraulica,miine am programare la ciocarlan sa schimb rulm.pe spate si sferele cred ca o sa faca treaba buna,ca au disperato pe sotia mea sciriiturile.toate cele bune si sper sa ne vedem duminica.