Masina noua pentru Balanel

Tot ce nu se incadreaza in celelalte subiecte.

Moderator: Echipa Tehnica

jgr1001
pasionat

Mesajde jgr1001 » Vin 27-Iul-2007 08:28

Consumul mai mare la Logan decat la alte modele cu motoare echivalente este dat de dimensiunile masinii, mai exact de sectiunea transversala mare.
Loganul este lat si inalt prin asta rezultand o sectiune transversala mai mare decat media clasei.

Coeficientul aerodinamic "cx", reprezinta nr de procente din sectiunea transversala maxima, care se iau in considerare la calculul rezistentei la inaintare.
Adica dintre doua masini cu cx identic, cea care va consuma mai mult va fi cea cu suprafata transversala mai mare.

Acestea fiind zise (scrise), io tot logan as alege :wink:

balanel
pasionat

Mesajde balanel » Vin 27-Iul-2007 11:11

@alexd: pretul ala e ddp. Ti-as fi aratat un print, dar nu stiu cum sa atasez poze aici pe forum.
Loganul mi-ar fi placut, dar am inteles ca termenul de livrare e de-abia in septembrie.
Astazi, pana la sfarsitul zilei, aflu sigur daca dau masina sau nu.
citroen - o pasiune permanenta

DanT
Moderator
Masina: Xsara Picasso 1.6 Hdi 2008
2: Citroen C5 2.0 HDi 2004
3: Saxo S1 16V VTS, Xantia X1 Activa

Mesajde DanT » Vin 27-Iul-2007 11:26

mai cauta si la alti dealeri de dacia .. chiar sa nu aiba nimeni pe stoc un diesel .. ?!?!?
Dan
Dreptul de exprimare este liber, dreptul de a fi ascultat trebuie castigat!
Always aim for the Moon! Even if you miss, you'll land among the stars! - W. Clement Stone

balanel
pasionat

Mesajde balanel » Vin 27-Iul-2007 11:57

Am crezut ca stocurile sunt comune...

DanT
Moderator
Masina: Xsara Picasso 1.6 Hdi 2008
2: Citroen C5 2.0 HDi 2004
3: Saxo S1 16V VTS, Xantia X1 Activa

Mesajde DanT » Vin 27-Iul-2007 12:00

din cate stiu nu sunt ..
ca dealeri mari .. meridian , ipso si care or mai fi au stocuri proprii ..
daca nu comanda la pitesti ..
si, si asa, conteaza cum sunt pozitionati si cat de repede le vin masinile ..

depinde de multe ..:) nu strica sa intrebi
Dan

Dreptul de exprimare este liber, dreptul de a fi ascultat trebuie castigat!

Always aim for the Moon! Even if you miss, you'll land among the stars! - W. Clement Stone

WLD
Admin CITROclub
Masina: BX 16v '88 si 89
2: XM TurboCT '95, XM V6 '96
3: Xsara 2.0hdi stage 1+

Mesajde WLD » Vin 27-Iul-2007 12:13

E o oferta la Peugeot acum. 206 1.4 HDI cu AC, 2 geamuri electrice si servodirectie la ~10800. ABS-ul mai e vre-o 400 suplimentari.
Eu am un 206 in familie si e foarte OK la toate capitolele, mai putin spatiu in spate si portbagaj. La banii astia chiar merita!

206 mai are un avantaj. Costurile de intretinere sunt mai mici decat la Logan. O revizie normala e ~350-400RON, placutele de frana seamana cu cele de Bx si deja se gasesc afermarket, filtrele de aer si polen sunt 30-40 ron/bucata, distributia cica s-ar schimba la cel putin 120.000km. A noastra are 30.000km si nu s-a schimbat nimic la ea. Consumul real e 7-7.5% in oras si max 5.5 afara.

balanel
pasionat

Mesajde balanel » Vin 27-Iul-2007 12:32

Pai din ce s-a discutat pana acum, cam la asta m-as opri. Nu stiu insa cum sta cu termenul de livrare, dar ma astept sa fie destul de rapid, pentru ca o voi lua standard.
Acum, sunt cu sufletul la gura sa vad daca reusesc sa dau Chevroletul. Am facut urmatorii pasi:
- clientul a vazut masina, i-a placut, a zis ca o cumpara;
- am fost la bcr leasing, a luat formulare (dupa ce s-a calculat ca la salariul lui se incadreaza cu rata);
- a ramas ca le completeaza si le depune a doua zi;
- acum asteapta raspuns oficial de la ei, moment in care a ramas ca ma suna si ne intalnim sa imi dea banii si sa facem actele. Dar mi se pare ca dureaza cam mult, pentru ca in mod normal trebuia sa depuna actele miercuri. Sa zic ca nu au fost gata si le-a depus joi, dar cat dureaza pana dau un raspuns? Mie mi-au aprobat dosarul intr-o zi.

alexd
Moderator

Mesajde alexd » Vin 27-Iul-2007 14:19

depinde peste ce functionar a dat la depunere, ca daca este unul cu mult "chef" nici nu a inaintat actele.

balanel
pasionat

Mesajde balanel » Vin 27-Iul-2007 15:15

Catalin, oare cat rezista la Pejo suspensia? Si mai ales cat costa inlocuirea pieselor defecte?

NOS_feratu
pasionat
Masina: Citroen C5 X7 exclusive 2.2 HDI 125Kw
2: now gone: Citroen C5 2001 2.0 hdi

Mesajde NOS_feratu » Mar 31-Iul-2007 21:22

cu siguranta 206 este un pic mai altfel (in sensul frumos) dar daca as avea banii de care spui, eu as opta pentru CLIO symbol fidji, masina pe care un amic de-al meu a comandat-o cu ceva putin peste 10000 (toate taxele platite)... si are de toate ca e nu stiu ce oferta
sau o fiesta 1.4 TDCI 8490 CIP deci tot ceva peste 10000 si tot asa cu o groza de accesorii "gratis". Spor la cumparaturi!

cat despre suspensii... exista doua tipuri care sa reziste la noi pe drumuri: paralelogram deformabil (ford granada) sau punte cu arcuri cu foi...in rest sunt facute pentru eleganta si comfort nu pentru off road (cum sunt marea majoritate a drumurilor de la noi)
'78 Ford Granada 2.0 V6 (in reparatie capitala)
... you can run all for a long long time, sooner or later God'll come to cut you down...

balanel
pasionat

Mesajde balanel » Mie 01-Aug-2007 18:05

Esti sigur de pretul Fiestei? Mie pe site, dupa configurare, mi-a ajuns la aproape 10000 euro cip.
Cred ca pana la urma ma voi opri la un Logan, ori Ambition, ori viitorul Prestige dci 85. In functie de cand dau masina. Pana acum nu a luat-o nimeni, dar in ultimul timp a inceput sa fie cautata (cam 3 clienti pe saptamana, dintre care unul vede si masina).
Pentru moment, fac o pauza, pentru ca plec in concediu, si nu are cine sa se ocupe de vanzare.
Cat despre suspensii, se mai fac azi masini cu tipul acela de suspensii "paralelogram deformabil"? Logan ce fel de suspensie are, ca banuiesc ca este conceputa pentru srumuri dificile?
Am revenit asupra deciziei de a lua 206 pentru ca nu vreau masina fara ABS. Am avut azi in trafic o faza nasoala, terminata totusi cu bine, si asta m-a facut sa ma razgandesc. Stiu ca si 206 are optional, dar nu vreau sa stau mult dupa masina. De aceea voi lua o masina care are standard tot ce-i trebuie, ca sa nu mai ma apuc sa configurez la ea.

mbc
pasionat
Masina: Citroen C5 2.0 HDI 2004

Mesajde mbc » Mie 01-Aug-2007 18:43

Nimeni nu are "vocea ratiunii" pe aici? Mi se pare exagerat sa renunti la 206 pentru o dacie, fie ea si logan. La scurt timp incep sa sune nasol toate pe ea, scaune fara confort, tabla aiurea, motor slab (diesel de 70cp). Eu conduc ocazional la serviciu un logan mcv 1.5 dci de 70 cp si mi se pare.... nu vreau sa vorbesc urat, dar e de rau. Daca sunt 5 persoane in masina (fara bagaje prea multe) abia urca. turbina aia se rasufla repede, in depasiri transpiri ca nu stii daca treci cu bine, etc.
In schimb, cand vine vorba de 206... tot ce am condus a fost 1.6 16v. Stiu ca motorul e logic sa fie mai sprinten, performant, etc. dar si senzatia la volan si confortul a fost altul. Sincer, 206 e o masina pe care sa o iubesti. ABS e intr-adevar important in situatiile limita, dar nu uita ca tu cumperi o masina pe care o sa o pastrezi cativa ani. Sa treci de la chevrolet kalos, aveo, etc la dacia logan, nu mi se pare ceva bun. Eu zic daca esti hotarat sa iei logan sa faci un drive test prima data si sa te gandesti bine. In legatura cu garda la sol, nu e neaparat un lucru bun. de ce? masina inalta=stabilitate mai mica. Personal, cred ca nici o masina noua din zilele noastre (la pret rezonabil) nu isi merita banii in totalitate, dar daca vrei sa iti iei masina noua, ia ce poti mai bun. Daca tot e vorba de siguranta, nu uita ca din orice punct ai privi lucrurile 206 e mai sigur decat logan (exceptie ABS).

In rest... Spor la cumparaturi... si sa te bucuri de noua ta masina, oricare ar fi alegerea ta
"If in doubt, flat out!"

NOS_feratu
pasionat
Masina: Citroen C5 X7 exclusive 2.2 HDI 125Kw
2: now gone: Citroen C5 2001 2.0 hdi

Mesajde NOS_feratu » Mie 01-Aug-2007 20:25

@balanel este o reclama pe radio cu Fiesta de acolo stiu... nu pot sa bag mana in foc pentru pretul final... dar pentru Clio Symbol fidgi nu am nici un dubiu si este un pic mai spatioasa decat 206...(dar nu mai frumoasa)

nu loganul nu are suspensii pentru drumuri (G)rele. dimpotriva...
'78 Ford Granada 2.0 V6 (in reparatie capitala)

... you can run all for a long long time, sooner or later God'll come to cut you down...

khan
Sef de Atelier

Mesajde khan » Mie 01-Aug-2007 21:49

206! am zis!
http://www.fisheyemedia.ro daca ai nevoie de un fotograf
http://www.antim19.ro (still under construction) daca ai nevoie de un service
Lexia available

balanel
pasionat

Mesajde balanel » Joi 02-Aug-2007 13:15

@nos_feratu: poti te rog sa imi recomanzi o masina cu suspensii rezistente?

@alin.banc: am facut test cu Logan, si imi place ca e confortabil. Intr-adevar break-ul se misca greu cu motorul ala, dar eu as lua berlina. Poate chiar modelul de 85 de cai, care va aparea in curand. Cat despre siguranta, Logan are ABS si arbag-uri laterale.

Initial ma tenta un Opel Astra Classic, care are ABS, si un pret bun, si nici nu ma deranjeaza ca e invechita (nu sunt genul sa schimb des masinile - cu conditia sa imi placa si sa fie o masina buna; cred ca pot tine o masina peste 10 ani), dar termenul de livrare e de 4 luni. Nu stiu ce e cu astia de la Opel: Corsa 8 luni, Astra 4 luni, oare o cumpara cineva masini de la ei? Adica nu pot sa-mi inchipui cum un om care nu-si permite mai mult de o masina, sa astepte atata dupa ei.

Înapoi la “Diverse”