scaun auto pentru copil!
Moderatori: mesersmith, Echipa Tehnica
- ce 5-ul meu!
- just curious
scaun auto pentru copil!
salutare tuturor!...sunt proaspat posesor al unui citroen c5,sunt de asemenea nou pe forumul acesta,si am si eu o intrebare>stie cineva daca este indicata folosirea scaunelelor auto,la acest model tinanad cont ca masina e prevazuta cu airbag-uri laterale!,,,sau ce tip de scaun pot sa folosesc pt baietelul meu de 4 ani si cum trebuie montat?!....va multumesc anticipat! 

-
- pasionat
- Masina: C 5 Break 2,0 . hidramata, an 2004
- 2: CX 2,0 Break. an 1989
- 3: Xsara 1,4 i , an 2002
scaun
eu l-am tinut pana a facut junioara 5 ani ,dupa care ea a renuntat. avantajul acestui scaun se vedea in concediu cand copilul dormea fara probleme si fara sa incomodeze pe alcineva.
- ce 5-ul meu!
- just curious
scaun auto copil
multumesc pentru raspunsuri, insa nu m-am lamurit in priviinta airbag-ului tip perdea cu care este dotata masina! Daca atunci cand scaunul este montat pe locul din fata dreapta trebuie dezactivat airbag-ul,ma intreb daca nu .prin extensie ar trebui procedat la fel si cu zona din spate?...sau cum actioneaza,sau influenteaza airbagul lateral cand este activat .asupra copilului?
...nelamurirea mea este vizavi de acest airbag lateral! Multumesc inca o data pt raspunsuri si astept in continuare solutii la aceasta problema!...Cu bine...!
...nelamurirea mea este vizavi de acest airbag lateral! Multumesc inca o data pt raspunsuri si astept in continuare solutii la aceasta problema!...Cu bine...!
- mesersmith
- Moderator - C5
- Masina: C5 III
- 2: C5 II
- 3: Peugeot 308
- ce 5-ul meu!
- just curious
scaun auto copil
sicateva sugestii pt.cei interesati>
o Sa fie usor de instalat. Daca ai gasit un scaun si pentru a-l instala ti se pare ca ai nevoie de o diploma de inginer, mai cauta. Daca nu montezi scaunul corect, s-ar putea ca bebelusul sa nu fie in siguranta atunci cand il asezi in el.
o Legaturile trebuie sa fie de calitate. Daca vrei sa cumperi un scaun pentru un nou nascut, cauta unul care sa aiba 5 curelele de siguranta, cate doua pentru picioare si coapse si una intre picioarele bebelusului. Cauta acest tip de scaune, sunt mai sigure decat cele cele ce au curele in T sau scut de plastic.
o Curele ajustabile. Evita scaunele la care poti ajusta curelele numai din partea din spate. Cele mai bune scaune sunt cele ale caror curele pot fi reglate cat mai usor, preferabil din partea din fata. Exista si modele care se ajusteaza automat.
o Sa aiba si curea de siguranta care sa prinda partea de sus a scaunului direct de canapea. Aceasta curea va aduga mai multa stabilitate scaunului, iar in eventualitatea unui accident bebelusul va fi in siguranta. Acest sistem a fost conceput si pentru a face instalarea scaunului mai usoara, putand fi prins direct de canapea, in loc sa fie fixat cu ajutorul centurii de siguranta.
o Sa fie usor de curatat
Cand ai un bebelus e imposibil ca scaunul sa ramana curat. Totusi, multi producatori ignora acest aspect si multe scaune pentru copii nu au huse ori saltele detasabile care sa poata fi spalate. Ai grija si alege unul cu componente lavabile.
o Sa fie usor de instalat. Daca ai gasit un scaun si pentru a-l instala ti se pare ca ai nevoie de o diploma de inginer, mai cauta. Daca nu montezi scaunul corect, s-ar putea ca bebelusul sa nu fie in siguranta atunci cand il asezi in el.
o Legaturile trebuie sa fie de calitate. Daca vrei sa cumperi un scaun pentru un nou nascut, cauta unul care sa aiba 5 curelele de siguranta, cate doua pentru picioare si coapse si una intre picioarele bebelusului. Cauta acest tip de scaune, sunt mai sigure decat cele cele ce au curele in T sau scut de plastic.
o Curele ajustabile. Evita scaunele la care poti ajusta curelele numai din partea din spate. Cele mai bune scaune sunt cele ale caror curele pot fi reglate cat mai usor, preferabil din partea din fata. Exista si modele care se ajusteaza automat.
o Sa aiba si curea de siguranta care sa prinda partea de sus a scaunului direct de canapea. Aceasta curea va aduga mai multa stabilitate scaunului, iar in eventualitatea unui accident bebelusul va fi in siguranta. Acest sistem a fost conceput si pentru a face instalarea scaunului mai usoara, putand fi prins direct de canapea, in loc sa fie fixat cu ajutorul centurii de siguranta.
o Sa fie usor de curatat
Cand ai un bebelus e imposibil ca scaunul sa ramana curat. Totusi, multi producatori ignora acest aspect si multe scaune pentru copii nu au huse ori saltele detasabile care sa poata fi spalate. Ai grija si alege unul cu componente lavabile.
-
- de-abia inscris
scaun copil Isofix sau nu?!!?
Salut, urmeaza sa imi cumpar si eu un C5 luna viitoare si am acelasi interes pentru scaunul de copil. al meu biat are doar 3 luni
.Pot sa iti spun ce concluzii am tras eu dupa o scurta cercetare de piata. Citroen recomanda scaune cu ISofix ,brandul de scaun recomandat este Britax (http://www.britax.co.uk/). Gasesti la noi cateva modele la Mother Care. Este un scun relativ scump dar este prima firma care a obtinut 4 stele la NCAP pentru copii! Isofix asigura o protectie mai mare fata de celelate scaune datorita imobilizarii mult mai bune. Pentru un copil de 4 ani nu mai poti folosi scaun pe locul din fata pus invers.
Vezi ceva detalii si pe site-ul EUro NCAP.
Succes!

Vezi ceva detalii si pe site-ul EUro NCAP.
Succes!
- ce 5-ul meu!
- just curious
scaun auto pentru copil
Mii de multumuri ,Lucian,pt informatii!...sa stapanesti masina sanatos si fara evenimente negative!