OMV Carrera 95 sau Petrom Top 99+?

Forum de discutii generale despre Citroen C1. Numai ce nu se incadreaza in categoriile de mai jos.

Moderator: Echipa Tehnica

XENON
pasionat

OMV Carrera 95 sau Petrom Top 99+?

Mesajde XENON » Mie 01-Aug-2007 20:37

Care vi se pare mai buna? Petrom 95 si OMV Carrera 95 sunt acelasi lucru, dar OMV este aditivata si e clar mai buna. Comparatia as vrea sa o facem intre Carrera 95 si TOP Premium 99+ care sunt mai rasarite si apropiate ca pret.

mbc
pasionat
Masina: Citroen C5 2.0 HDI 2004

Mesajde mbc » Mie 01-Aug-2007 22:54

TEORIE:
Top Premium 99+ are, in teorie, cifra octanica 99. OMV Carerra 95, are 95. Deci, petrom e mai bun(in teorie). Practic, OMV carerra e mai aditivata, chiar daca are cifra octanica mai mica, deci alegerea o faci tu. Cu 99 ar trebui sa mearga un pic mai bine si sa consume mai putin. La mine (Cielo 1,5i) s-a simtit destul de mult diferenta intre petrom 95 si petrom 99+.

Motivul pentru care nu as pune de la petrom nici un carburant este ca e "companie romaneasca" samd. La OMV (austriaca cred ca) cunosc un caz clar in care a fost necesara golirea rezervorului pentru calitatea foarte proasta a motorinei. Eu alimtetez de jumatate de an de la petrom cu Top Diesel (BX) si nu am avut nici o problema. Cam de 4 luni alimentez cu Top Premium 99+ si Fara plumb 95 (Cielo) si nu am avut probleme nici cu astea). Decizia iti apartine
"If in doubt, flat out!"

gabi.r
simpatizant

Mesajde gabi.r » Joi 02-Aug-2007 08:43

dupa ce am incercat mai toate tipurile de benzine, m-am oprit la Top Premium 99+.
Stiu din surse sigure ca asta iese pe poarta rafinariei cu CO 99, dar la pompa ajunge cu 98 sau 97, din diferite motive - subiective sau obiective...
Dupa parerea mea cea mai buna este - de departe - OMV 100, dar e mai scumpa. Am pus odata OMV 100 in C1 si am simtit clar ca se accelereaza mai repede.
Dar problema cu benzinariile PETROM este ca te pacalesc la cantitate, mai ales de cind nu mai sunt administrate de PETROM si au fost luate in "locatie de gestiune".

sebastian_moroianu
just curious

Mesajde sebastian_moroianu » Joi 02-Aug-2007 09:53

Cand alimentati de la OMV si mergeti la casa sub tejgheaua unde puneti banii sunt scrise sursele carburantilor. La majoritatea statiilor OMV din Bucuresti benzina 95 si motorina sprint au provenienta Petrom. Doar OMV Carera 100 este OMV pura si in iarna am mai gasit la statia OMV Baneasa Alpine Diesel tot de provenienta OMV.
Am inteles ca este obligatia lor sa afiseze sursele carburantilor daca acesetea nu sunt proprii cum e la Petrom.
Deci practic carburantul ar fi acelasi.

balanel
pasionat

Mesajde balanel » Joi 02-Aug-2007 15:49

De ce nu incerci si alt tip de benzina, de exemplu Lukoil 98?
Unii zic ca ar fi buna: http://www.bmwclub.ro/forums/index.php? ... 11464&st=0
citroen - o pasiune permanenta

XENON
pasionat

Mesajde XENON » Joi 02-Aug-2007 17:55

punem acum mult timp, intr-o Dacie (prima mea dacie din multele Dacii care au urmat :lol: ) si a fost buna un timp dupa care au stricat-o, mergea mai prost si gaseam apa in decantor, la fel si la Agip unde am alimentat de ATENTIE 20 RON, si chiar si asa, ombinat cu rezerva care o mai aveam tot am gasit apa la un drum foarte scurt, deci era multa, zic eu. Prima alimentare am facut-o de la MOL ca era langa ATS Baneasa cu MOL 100 si merge bine, dar deocamdata nu am termen de comparatie, fiind prima alimentare.

madlex456
pasionat

Mesajde madlex456 » Dum 05-Aug-2007 14:33

Fiind pe mod economic, intr-o perioada am bagat numai petrom 95. Motorul a inceput sa fie mai galagios si nu mergea formidabil. Intr-o zi imi zice un prieten cand am plecat din fata portii sale ca imi iese fum pe teava de esapament. Un fum albicios....ma intreba daca i-am dat talpa.....caci n-ar avea voie sa scoata fum la 1 an vechime.
Adevarul ca in perioada aia am cam fortat motorul, mergand cu 160km/h autostrada Buc-Pitesti si invers....poate am obosit-o.Si la sugestia lui am bagat benzina de la MOL 98 ceea mai buna care se gaseste la ei(euro5), si intr-adevar motorul era ceva mai silentios....acum nu stiu daca mai scotea fum sau nu. Fumul fiind albicios ma gandeam ca manaca ulei dar nivelul la ulei pare ok de la ultima revizie de 15.000km,apropo acum am 22.044 km parcursi.
1.0i, 12V, 68cp, DIS (Direct Ignition System) VVT-i (Variable Valve Timing-intelligent) DOHC (Double overhead camshaft)

sorin.
pasionat

Mesajde sorin. » Dum 05-Aug-2007 15:15

Fumul ala albicios era abur.

skynet
pasionat

Mesajde skynet » Dum 05-Aug-2007 16:12

Carrera 100 sau Petrom 95 in functie de bani :) Nu am incercat altceva si nici nu cred ca o sa incerc.

adistefan
pasionat

Mesajde adistefan » Mar 07-Aug-2007 11:59

gabi.r scrie:Dar problema cu benzinariile PETROM este ca te pacalesc la cantitate, mai ales de cind nu mai sunt administrate de PETROM si au fost luate in "locatie de gestiune".

Scandalos!! Nu doar la cantitate !! Vreau sa spun ca eram oarecum client fidel Petrom insa dupa ce am patit weekendul asta, GATA :evil: Am un mic Pertom in fata blocului de un de obisnuiam sa mai alimentez. Am facut la fel vineri si am plecat spre Tulcea dis de dimineata. Cum pe A2 mi-am propus sa merg civilizat, la economie, nu mi-am dat seama, mai ales ca foarte devreme nu a fost nevoie de AC. Dupa Slobozia, am bagat AC ul si vreau sa spun ca abia se taraia. Nu era incarcatura mai mare decat de obicei, 2 pers, cu cateva bagaje.Am bagat si de 1 milion sa-mi ajunga dus-intors, deci asa m-am chinuit tot drumul, unde mai pui ca a consumat si mai mult decat am calculat si am venit cu emotii mari inapoi pe A2 unde se stie cate benzinarii sunt. Incredibil! Ce dracu au bagat in benzina aia, nu stiu. Exact la fel mi s-a intamplat acum 2 ani in Grecia. La fel e treaba la ei cu pompele BP. Deci, atentie pt cei care mergeti in concediu!... bagati de la Aegean sau Eko. Auzisem de treaba cu BP dar era singuta pompa deschisa la ora la care plecasem. Mi-am rugat moartea pana s-a terminat benzina aia. 206 cu motor de 1.4 abia prindea 100 pe autostrada fara clima pt ca era noaptea. Deci, se intampla si la "case mai mari".
Concluzie, GATA cu Pertomul.... ma rog, doar de la Petrom V -uri , poate
- Renault Megane II.2 Luxe Privilege - 1.6 16V 110CP
_________
Foste:
- Citroen C1 Cool Air 1.0 VVT-i 68CP
- Nissan Almera LX 1.4 16V - 90CP
- Dacia 1310 1.4 - CP: cati dadea Al' de Sus

dionescux
pasionat

Mesajde dionescux » Mar 07-Aug-2007 17:00

Si eu fac drumul Bucuresti Tulcea frecvent, si pot sa spun ca ai avut ceva bilute :roll: cand ai mers dus intors fara sa alimentezi.

Sunt cam 600 Km si la un rezervor de 35 l esti cam aproape de limita .

adistefan
pasionat

Mesajde adistefan » Mie 08-Aug-2007 12:20

dionescux scrie:Sunt cam 600 Km si la un rezervor de 35 l esti cam aproape de limita .

Nu stiu ce sa zic, eu fac frecvent Buc-Sibiu, aprox. aceleasi conditii ca si tine, resp aproape aceiasi distanta (270 pana la SB- 280 pana la Tulcea), 110 km de autostrada A1 (cat pana la Drajna pe A2) si niciodata nu am consumat peste 30 l dus intors, adica benzina de 100 ron. Din contra am scos si mai putin de atat. Cam de 1 mil imi ia daca merg constant cu 130 pa A1 cu AC, resp un consum per total de 5.26. Cum ai spus tu un rezervor de 35 chiar si la 600 km nu prea e la limita decat daca te infigi la 150 pe autostrada. 35l/600km= 0.583 .. aproape 6 la suta .. mda.. la mers cu 150 kmh pret de 110 km de autostrada da, per total sigur bate spre valoarea ta. Insa eu am zis ca am mers enervant de economic 110, max 120.

_________

Foste:

Matrixu
pasionat

Mesajde Matrixu » Mie 08-Aug-2007 13:34

adistefan scrie:
gabi.r scrie:unde mai pui ca a consumat si mai mult decat am calculat si am venit cu emotii mari inapoi pe A2 unde se stie cate benzinarii sunt. Incredibil! Ce dracu au bagat in benzina aia, nu stiu.

La iarna tot asa la limita o sa mergi? :lol:

alphie
simpatizant

Mesajde alphie » Mie 08-Aug-2007 14:07

ma bag si eu mai offtopic asa: am bagat pentru prima data in masina alta motorina decat OMV sprint sau premium; am bagat de la un lukoil ca nu prea mai aveam, era aglomeratie, cald, AC, si mi-era sa nu raman cu putina in rezervor (ascult sfatul lui nicum cu cei 5-6 litri tampon mereu in rezervor). Asa...si dupa cum ziceam, am bagat de la lukoil sa vad si cum e...si am bagat de vreo 500 de mii.
Merge mai nasol, se tureaza dar nu trage, ce sa mai e nashpa. Dar acum ajungem la partea care le leaga un pic de topicul asta... Consuma foarte foarte putin masina cu aceasta motorina..si nu e un lucru bun. Poate e doar placebo, dar de cand am vazut ca e proasta, am tot inceput sa fac plimbari cu masina prin oras, chiar daca nu era absolut necesar, ca sa scap de ea cat mai repede. Si uite asa ma invart de 4 zile seara prin oras (nu va ganditi ca dau ture prin fata blocului sau prin centru de dragul de a merge, doar ca imi fac drum sa duc acasa diverse persoane, sau sa ma uit de vreun produs prin magazine etc.)
In concluzie, intrebare...se poate sa consume mai putin dintr-o motorina mai proasta (sau in general dintr-un carburant mai botezat)? Mentionez ca nu am mers eu mai bland , am ramas cu acelasi stil de mers "potrivit" zic eu...

adistefan
pasionat

Mesajde adistefan » Mie 08-Aug-2007 14:17

Matrixu scrie:
adistefan scrie:
gabi.r scrie:unde mai pui ca a consumat si mai mult decat am calculat si am venit cu emotii mari inapoi pe A2 unde se stie cate benzinarii sunt. Incredibil! Ce dracu au bagat in benzina aia, nu stiu.

La iarna tot asa la limita o sa mergi? :lol:

Eheheeee.. la iarna deja va fi plin de benzinarii pe A2.. n-ati vazut ca vor sa concesioneze spatiile de serv din toamna asta :D Asa ca nu-mi fac probleme... (mai mult din cauza ca nu ma duc la mare iarna nu-mi fac probleme :) )

_________

Foste:

Înapoi la “Citroen C1”