consum c3
Moderator: Echipa Tehnica
- nicum
- Moderator
- Masina: BX 16 RS
Unele injectii au retur, altele nu au. Indiferent de asta computerul de bord trebuie sa faca corectia cu ce e pe retur (if any), altfel ar arata niste consumuri astronomice.
Nu ti-ai dat vechitura la Remat? Nu ai postit pentru a plati rata la noul Logan? Ai bagat banii in piese pentru vechitura ta? Daca si anul asta faci la fel, de la Zaraza numai respect!
B25BUY scrie:C3 ul meu de 1.4 benzina 8 valve, 75 cai... nu coboara sub 10.5% in oras in timpul saptamanii, iar la drum, pana la Predeal dus-intors, mi-a luat o medie de 6.3%...
Cu precizare ca in oras eu nu schimb vitezele sub 3200 rot/min.
Dar vreau sa va spun despre o curiozitate pe care am observat-o de curand... in week-end, am resetat calculatorul ala de bord...si mi-a aratat 8.4% medie... in Bucuresti !!
Astept si parerile altora cu motoare pe benzina, ca vad numai dieselari pe aici...
Numai bine,
Andrei
Salut eu schimb pe la 2500 in medie si consum tot atat in Bucuresti.
Rar schimb peste 3000.
Asta in conditiile in care sunt incepator si inca reusesc sa opresc motorul gratios

asasin scrie:B25BUY scrie:C3 ul meu de 1.4 benzina 8 valve, 75 cai... nu coboara sub 10.5% in oras in timpul saptamanii, iar la drum, pana la Predeal dus-intors, mi-a luat o medie de 6.3%...
Cu precizare ca in oras eu nu schimb vitezele sub 3200 rot/min.
Dar vreau sa va spun despre o curiozitate pe care am observat-o de curand... in week-end, am resetat calculatorul ala de bord...si mi-a aratat 8.4% medie... in Bucuresti !!
Astept si parerile altora cu motoare pe benzina, ca vad numai dieselari pe aici...
Numai bine,
Andrei
Salut eu schimb pe la 2500 in medie si consum tot atat in Bucuresti.
Rar schimb peste 3000.
Asta in conditiile in care sunt incepator si inca reusesc sa opresc motorul gratios
Permite-mi sa-ti dau un sfat offtopic, incearca sa tii motorul apropiat de turatia de cuplu maxim.
Cam mare consum. Vara aceasta am fost pe litoralul romanesc . Traseu Hunedoara-Sibiu-Transfagarasan-Bucuresti-Constanta-Mangalia si retur.In total 1500 km si un consum mediu aratat de computerul de bord de 6.2 l/100km in situatia in care eram 4 adulti si 1 copil + bagaje cat incape.Benzina folosita la dus OMV Carrera 100 iar la intors Petrom 99+.
Am reusit un consum aproape ca la carte
(adica 4 %)
Am facut 500 km si am consumat 20 l de motorina.
Mers destul de calm (-100 km/h in general) nu s-a putut mai mult deoarece a fost f. aglomerat. Cauciucuri de vara, motorina de la Lukoil (euro L Diesel) 2 persoane +bagaje cat incape prin masina si portbagaj.

Am facut 500 km si am consumat 20 l de motorina.
Mers destul de calm (-100 km/h in general) nu s-a putut mai mult deoarece a fost f. aglomerat. Cauciucuri de vara, motorina de la Lukoil (euro L Diesel) 2 persoane +bagaje cat incape prin masina si portbagaj.
skoda 1.9tdi 90cp consuma la 160Kmph undeva in jur de 9-10 pe drum drept (8.5-8.8 la 150). La 180 cind deja motorul ala e in flacari si aproape sa-si dea duhul e posibil sa ia mult mai mult.
Bineinteles, nu are deloc sens sa compari o masina de 1.5t diesel cu una de 1000kg benzina (si 2 clase mai jos), dar sa zicem...
Daca nu-ti trebuia skoda ca era prea mare/scumpa iar c3-ul e suficient gindeste-te cit tre' sa mergi cu c3-ul ca sa acoperi diferenta de pret din diferenta (infima) de consum 
Bineinteles, nu are deloc sens sa compari o masina de 1.5t diesel cu una de 1000kg benzina (si 2 clase mai jos), dar sa zicem...

Jupiter - Bucuresti aseara, pe autostrada+drum normal+trafic in CT :
consum mediu pe 250 Km, 6.9 l / 100 Km, fara aer conditionat, viteza medie 98 km/h.
Pe autostrada am mers cu 140 - 150 Km/h super ok, benzina RON98 Rompetrol. La 140 Km/h cam 4250 rot/min.
Cam asa sta treaba la 1.4i, 75 CP, Citroen C3, nov 2005. ;)
consum mediu pe 250 Km, 6.9 l / 100 Km, fara aer conditionat, viteza medie 98 km/h.
Pe autostrada am mers cu 140 - 150 Km/h super ok, benzina RON98 Rompetrol. La 140 Km/h cam 4250 rot/min.
Cam asa sta treaba la 1.4i, 75 CP, Citroen C3, nov 2005. ;)
mituc scrie:skoda 1.9tdi 90cp consuma la 160Kmph undeva in jur de 9-10 pe drum drept (8.5-8.8 la 150). La 180 cind deja motorul ala e in flacari si aproape sa-si dea duhul e posibil sa ia mult mai mult.
Cred ca ai observat ca detin o Skoda, am condus C3, conduc un 1.9TDI/90Cp. Te rog sa ma crezi ca stiu ce vorbesc, nu din dat cu presupusul, ci punctual. Este motor T D I.
Salut,
I-a spuneti-mi , in care din situatiile de mai jos consumul total de motorina/benz e mai mare:
A. Mers timp de 40 minute distanta 35 km viteza medie:46 km/ora cu varfuri de 110 km/ora in circulatie semi si extra urbana
B. Mers timp de 40 minute distanta de 10 Km , viteza medie: 13 Km/ora
in circulatie urbana
Eu as spune ca litri de combustibili sunt aproximativ egali, uzura masinii fiind mai mare in cazul B.
Merci,
Grigore
I-a spuneti-mi , in care din situatiile de mai jos consumul total de motorina/benz e mai mare:
A. Mers timp de 40 minute distanta 35 km viteza medie:46 km/ora cu varfuri de 110 km/ora in circulatie semi si extra urbana
B. Mers timp de 40 minute distanta de 10 Km , viteza medie: 13 Km/ora
in circulatie urbana
Eu as spune ca litri de combustibili sunt aproximativ egali, uzura masinii fiind mai mare in cazul B.
Merci,
Grigore
Înapoi la “Citroen C3 - Hatchback, Pluriel, Picasso”