senzor "custom" de temperatura
Moderator: Echipa Tehnica
- ancadogaru
- simpatizant
senzor "custom" de temperatura
tocmai am primit un senzor "custom" facut de niste prieteni pt buburuzul meu. Din pacate masina nu e dotata de la natura cu calc de bord care afiseaza temeratura si eu eram cam frustrata din cauza asta...
Anyway senzorul este intr-o cutiuta 12x6x1.5 si nu stiu unde sa il montez ...
(nu are nevoie de alimentare sau alte fire)
Are cineva vreo idee?
vineri ma duc la service si am sa ii rog pe baietii de la ATS sa incerce sa-l ataseze undeva, dar n-as vrea sa ma trezesc ca imi zic ca nu se poate si gata...
Anyway senzorul este intr-o cutiuta 12x6x1.5 si nu stiu unde sa il montez ...
(nu are nevoie de alimentare sau alte fire)
Are cineva vreo idee?
vineri ma duc la service si am sa ii rog pe baietii de la ATS sa incerce sa-l ataseze undeva, dar n-as vrea sa ma trezesc ca imi zic ca nu se poate si gata...
-
- RETRAS LA PENSIE
- ancadogaru
- simpatizant
-
- RETRAS LA PENSIE
- ancadogaru
- simpatizant
Termometrul tau ar trebui sa fie compus din 2 parti: un senzor, respectiv afisajul (partea electronica a termometrului digital, cea care prelucreaza informatia oferita de senzor si o afiseaza).
Senzorul trebuie montat afara, daca vrei ca termometrul sa-ti afiseze temperatura exterioara. Display-ul trebuie montat in interiorul buburuzei, bineinteles.
Dupa parerea mea, montarea in bara e nitel mai complicata. Eu unul as monta senzorul in oglinda laterala dreapta, asa cum procedeaza si Citroen la C3-urile echipate din fabrica cu senzor de temperatura exterioara. Din oglinda laterala dreapta cred ca se poate intra destul de usor cu firul de la senzor in masina, pe acelasi traseu pe care vin si firele de la motorasele oglinzii, in caz ca ai oglinzi electrice. Iar de acolo te duci cu firul de la senzor unde vrei tu sa-ti montezi display-ul: pe montantul lateral dreapta, pe oglinda retrovizoare din interior sau unde iti convine tie mai mult.
Senzorul trebuie montat afara, daca vrei ca termometrul sa-ti afiseze temperatura exterioara. Display-ul trebuie montat in interiorul buburuzei, bineinteles.
Dupa parerea mea, montarea in bara e nitel mai complicata. Eu unul as monta senzorul in oglinda laterala dreapta, asa cum procedeaza si Citroen la C3-urile echipate din fabrica cu senzor de temperatura exterioara. Din oglinda laterala dreapta cred ca se poate intra destul de usor cu firul de la senzor in masina, pe acelasi traseu pe care vin si firele de la motorasele oglinzii, in caz ca ai oglinzi electrice. Iar de acolo te duci cu firul de la senzor unde vrei tu sa-ti montezi display-ul: pe montantul lateral dreapta, pe oglinda retrovizoare din interior sau unde iti convine tie mai mult.
- ancadogaru
- simpatizant
Eu ma refeream la cutiuta cu senzorul care are dimensiunile 12x6x1.5cm
cutiuta nu are nevoie de fire sau alimentare. Este alimentata de la o baterie care am estimat noi ca va tine vreo 5 ani si comunica prin zigbee cu dispay-ul
Problema e ca nu stiu daca incape in oglinda... toata cutiuta :d.
Oare il pot baga eu acolo? fara interventie la service?
cutiuta nu are nevoie de fire sau alimentare. Este alimentata de la o baterie care am estimat noi ca va tine vreo 5 ani si comunica prin zigbee cu dispay-ul
Problema e ca nu stiu daca incape in oglinda... toata cutiuta :d.
Oare il pot baga eu acolo? fara interventie la service?
-
- RETRAS LA PENSIE
- ancadogaru
- simpatizant
haios :P
nu incape in oglinda, ramane bara, cat mai departe de faruri, proiectoare si radiator
pentru fixare iti recomand coliere pentru cablu, cu conditia sa gasesti pe unde sa le petreci.
ps inainte de montaj mai verifica soliditatea montajelor electronice si etanseitatea cutiutei.
nu incape in oglinda, ramane bara, cat mai departe de faruri, proiectoare si radiator
pentru fixare iti recomand coliere pentru cablu, cu conditia sa gasesti pe unde sa le petreci.
ps inainte de montaj mai verifica soliditatea montajelor electronice si etanseitatea cutiutei.
Cosmin
high energy music expression
high energy music expression
-
- RETRAS LA PENSIE
Cred ca nu prea ai ce face cu el atat timp cat senzorul se afla ini aceeasi cutie cu montajul electronic si cu afisajul acestuia. Doar sa iti arate temperatura interioara.
Pentru a putea fi folosit ca termometru de temperatura exterioara trebuie ca senzorul, componenta care transforma temperatura in semnal electric si o trimite montajului electronic, sa fie separata de partea care afiseaza si conectata la aceasta cu niste fire suficient de lungi pentru a putea fi montat intr-un loc convenabil.
Pentru a putea fi folosit ca termometru de temperatura exterioara trebuie ca senzorul, componenta care transforma temperatura in semnal electric si o trimite montajului electronic, sa fie separata de partea care afiseaza si conectata la aceasta cu niste fire suficient de lungi pentru a putea fi montat intr-un loc convenabil.
- MARIAN
- Admin CITROclub
- Masina: Xantia 1.9TD VSX
- 2: C5 2.0 HDI 110CP
Cred ca nu prea ai ce face cu el atat timp cat senzorul se afla ini aceeasi cutie cu montajul electronic si cu afisajul acestuia
A scris mai sus cã În acestã cutiuÞã se aflã doar senzorul, montaj electronic ºi bateria de alimentare. Legãtura cu afiºajul fiind de tip WPAN cu protocol ZigBee.
@ancadogaru - ĂncearcĂŁ montajul senzorului ĂŽn bara faÞã.
- ancadogaru
- simpatizant
pai e mare ca are si montajele inauntru.. daca lasam doar senzorul si trageam niste fire din el si logica o faceam acolo unde e si display-ul iesea mai mic. Dar n-am vrut sa afecteze in vreun mod instalatia electrica a masinii.(e inca in garantie). Pe langa asta ma gandesc la tot felul de chestii pe care as putea sa le mai pun in cutiuta sa mai transmita catre display...e scalabil
si fiabil (daca iau o groapa nu risc sa raman fara el :P)
Anyway solutia cu colierele de cablu imi pare cea mai buna pana acum. Sa vad daca gasesc pe vreunii sa mi-o ridice pe o rampa eventual sa facem si operatiunea... La ATS cred ca se vor uita cam ciudat la mine... daca ma duc.

Anyway solutia cu colierele de cablu imi pare cea mai buna pana acum. Sa vad daca gasesc pe vreunii sa mi-o ridice pe o rampa eventual sa facem si operatiunea... La ATS cred ca se vor uita cam ciudat la mine... daca ma duc.