Din nefericire, nu am turometru. Va rog sa ma ajutati. In manual scrie ca la 6000 rpm trebuie sa schimbi viteza. Presupun ca e vorba de valoarea maxima. Pentru a economisi carburant ar trebui sa schimb treapta de viteza viteza pe la 3000 rpm. Rugamintea mea e urmatoarea : care este relatia intre indicatorul vitezometrului si si valoarea de 3000 rpm in cele cinci trepte de viteza ? Asa voi putea folosi vitezometrul la schimbarea vitezelor si sper, economie de carburant.
PS Am citit ca in treapta a patra viteza de 70 kmh este economica (numai 4 litri )
Corespondenta turatie-viteza
Moderator: Echipa Tehnica
- dindamaroaia
- just curious
Fiecare sofer are alt stil de condus...
eu le-am cam incercat pe toate ca sa consum cat mai putin si iti pot da niste indicatii
: in viteza intai nu cred ca am prea multe sa zic... plec si imediat schimb dar am dus-o si pana in 5000 ture unde mi-a taiat pur si simplu alimentarea...
Treapta 2: intre 30-40 km/h
Treapta 3: eu de obicei am obs ca la 2000 de ture in treapta a 3 -a am 50 km/h iar daca ii dau a 4- a scade pe la 1700- 1800, deci poti sa mergi linistit cu a 3 -a cu vreo 55 - 60 km/h
treapta a 4- a o folosesc de obicei pana pe la 80 km/h. Si la fel ca la a -3 a la 70 km/h am 2100 - 2200 ture!
Treapta 5 : de la 80 km/h in sus!
Treaba cu schimbatu la 6000 e o prostie! Pt ca in primele 2 viteze la 5000 ture taie alimentarea! Si plus ca devine prea turat motoru! De mic copil stiu ca se schimba intre 2000 si 3000 max! ( in cazul in care conduci normal si nu sportiv)!
sper sa-ti fiu de ajutor, dar ti-am mai spus fiecare conduce in stilul sau propriu! Si sunetul motorului ai trebuii sa te ajute pt ca fiind in 3 cilindri e destul de zgomotos... iar cand devine turat e deja un pic asurzitor! Bafta!
eu le-am cam incercat pe toate ca sa consum cat mai putin si iti pot da niste indicatii
: in viteza intai nu cred ca am prea multe sa zic... plec si imediat schimb dar am dus-o si pana in 5000 ture unde mi-a taiat pur si simplu alimentarea...
Treapta 2: intre 30-40 km/h
Treapta 3: eu de obicei am obs ca la 2000 de ture in treapta a 3 -a am 50 km/h iar daca ii dau a 4- a scade pe la 1700- 1800, deci poti sa mergi linistit cu a 3 -a cu vreo 55 - 60 km/h
treapta a 4- a o folosesc de obicei pana pe la 80 km/h. Si la fel ca la a -3 a la 70 km/h am 2100 - 2200 ture!
Treapta 5 : de la 80 km/h in sus!
Treaba cu schimbatu la 6000 e o prostie! Pt ca in primele 2 viteze la 5000 ture taie alimentarea! Si plus ca devine prea turat motoru! De mic copil stiu ca se schimba intre 2000 si 3000 max! ( in cazul in care conduci normal si nu sportiv)!
sper sa-ti fiu de ajutor, dar ti-am mai spus fiecare conduce in stilul sau propriu! Si sunetul motorului ai trebuii sa te ajute pt ca fiind in 3 cilindri e destul de zgomotos... iar cand devine turat e deja un pic asurzitor! Bafta!
- DanT
- Moderator
- Masina: Xsara Picasso 1.6 Hdi 2008
- 2: Citroen C5 2.0 HDi 2004
- 3: Saxo S1 16V VTS, Xantia X1 Activa
eu am VVT-i de 1 litru pe un yaris .. trage decent la 4000 rpm .. fara chinuiala ... oricum undeva intre 3 si 4000 de rpm mi se pare ca masina se comporta excelent .. fara sa consider consumul o chestie care sa te deranjeze - ramane sub 5 litri /100 km
Dan
Dreptul de exprimare este liber, dreptul de a fi ascultat trebuie castigat!
Always aim for the Moon! Even if you miss, you'll land among the stars! - W. Clement Stone
Dreptul de exprimare este liber, dreptul de a fi ascultat trebuie castigat!
Always aim for the Moon! Even if you miss, you'll land among the stars! - W. Clement Stone
Salut
http://www.clubcitroen.ro/forum/viewtop ... ght=#52329
Si de cand am calculator de bord pot sa-ti spun ca nu este nici o diferenta la consum intre mersul cu 70 km/h intr-a III-a sau a IV-a.
Ceea ce conteaza cel mai mult este cat de mult apesi pedala de acceleratie.
http://www.clubcitroen.ro/forum/viewtop ... ght=#52329
Si de cand am calculator de bord pot sa-ti spun ca nu este nici o diferenta la consum intre mersul cu 70 km/h intr-a III-a sau a IV-a.
Ceea ce conteaza cel mai mult este cat de mult apesi pedala de acceleratie.