Luxemburg-garaj Citroen, revizie generala-poveste...

Forum de discutii generale despre Citroen Xantia. Numai ce nu se incadreaza in categoriile de mai jos.

Moderator: Echipa Tehnica

liviuvelisarie
simpatizant

Luxemburg-garaj Citroen, revizie generala-poveste...

Mesajde liviuvelisarie » Mar 28-Aug-2007 13:28

A mea Xantie, 1.8 16v 1996, ma arunca de pe sosea acum o saptamana. Asa ca am dus-o la Citroen Luxemburg. Au mers mecanicii putin cu ea si au zis ca sunt sferele. A stat acolo de marti pana luni. Deci-citesc de pe factura-87 de euro o sfera x4, plus LHM nou, plus curea de distributie, plus manopera---egal 536 euro. Platesc si i-au masina acasa. Nu mi-a venit sa cred! Masina plutea peste drum ca un covor magic. Pe bune. Nu am mai vazut asa ceva. Incredibil. Nu stiam ca poate sa mearga asa. Superb. Dar... La primul semafor, pun frana si se ridica de spate-tangaj. Demarez, se ridica de fata. Ce sa fie? Asa trebuie? E normal? Trebuia si sfera centrala schimbata? Ajung in parcare si observ ca sta mai sus pe roti,suspensia mai inalta decat in mod obisnuit. O apas pe portbagaj, se lasa cam 15 cm! Si fata la fel! Cu exceptia tangajului, balansarea fata-spate mai evidenta decat pana acum, in rest e superb. La 160 poti sa dormi la volan! Ulei nou, placute noi, masina are 111.000 km reali. Ce are??????????????

dj01fad
demolition man
Masina: C5 sedan 2.2 204 - o pereche
2: C5 tourer 2.2 204
3: C5 2.0 163 cu multi km... da multi rau!

Mesajde dj01fad » Mar 28-Aug-2007 14:05

daca suspensia functioneaza impecabil, asa de moale trebuie sa fie. la modul ca daca pleci tare de pe loc, mai mai sa dai cu fundul de pamant :D

nicum
Moderator
Masina: BX 16 RS

Mesajde nicum » Mar 28-Aug-2007 14:12

N-are nimic :!: Norocosule :twisted:
Nu ti-ai dat vechitura la Remat? Nu ai postit pentru a plati rata la noul Logan? Ai bagat banii in piese pentru vechitura ta? Daca si anul asta faci la fel, de la Zaraza numai respect!

eugenro2001
RETRAS LA PENSIE

Mesajde eugenro2001 » Mar 28-Aug-2007 20:59

In ceea ce priveste ridicarea de spate cand franezi, poate nu au aerisit corect franele spate.

De asemenea, s-ar putea sa nu fi pus sferele corecte pentru modelul tau de masina deoarece se pare ca nu amortizeaza bine.

Mai este un aspect de luat in seama, la masinile cu Hydractive, eliberarea presiunii si repunerea instalatiei hidraulice sub presiune se face intr-un anumit mod, altfel se intampla ceva cu valvele pt hydractive. Nu stiu exact cum se face manevra dar imi amintesc ca ma citit ceva despre asta pe Planete Citroen.

cristian_v
pasionat

Mesajde cristian_v » Mie 29-Aug-2007 08:42

aer in circuitul de franare. Necesita aerisire sau rabdare, dupa un timp trece

nicum
Moderator
Masina: BX 16 RS

Mesajde nicum » Mie 29-Aug-2007 13:08

Sau fa-i putina gimnastica inaltime minima - inaltime maxima. Oricum, in timp se aeriseste singura.
Nu ti-ai dat vechitura la Remat? Nu ai postit pentru a plati rata la noul Logan? Ai bagat banii in piese pentru vechitura ta? Daca si anul asta faci la fel, de la Zaraza numai respect!

liviuvelisarie
simpatizant

Suspensie noua

Mesajde liviuvelisarie » Mie 29-Aug-2007 16:28

Nu are Hydractive. Si sferele par exact ca cele vechi. Poate e ceva neaerisit. Sper sa fie asta. Azi am bagat-o pe un drum facut praf-foarte greu de gasit asa ceva, am mers 15 km in spatele aeroportului- si am luat la un momendat 90 la ora. Nu simteam nimic. Adica NIMIC! Nu mi-a venit sa cred. Ce schimbare imensa! Daca nu as fi facut asta, nici acum nu stiam de ce e in stare. Totusi, stie cineva sa-mi zica daca e normal sa se aplece asa de tare in viraje? Parca stiam ca Xantiile isi tin chiar si garda la sol normal chiar si incarcate la maxim. E adevarat?

cristian_v
pasionat

Re: Suspensie noua

Mesajde cristian_v » Mie 29-Aug-2007 16:54

liviuvelisarie scrie:Nu are Hydractive. Si sferele par exact ca cele vechi. Poate e ceva neaerisit. Sper sa fie asta. Azi am bagat-o pe un drum facut praf-foarte greu de gasit asa ceva, am mers 15 km in spatele aeroportului- si am luat la un momendat 90 la ora. Nu simteam nimic. Adica NIMIC! Nu mi-a venit sa cred. Ce schimbare imensa! Daca nu as fi facut asta, nici acum nu stiam de ce e in stare. Totusi, stie cineva sa-mi zica daca e normal sa se aplece asa de tare in viraje? Parca stiam ca Xantiile isi tin chiar si garda la sol normal chiar si incarcate la maxim. E adevarat?

garda la sol e constanta pentru orice sarcina, dar e normal sa se incline in curbe daca nu e echipata cu SC-CAR

gabi caragea
pasionat

Mesajde gabi caragea » Mar 04-Sep-2007 23:56

felicitari
ai grija cu inclinatul in curbe pentru ca sar putea sa sari de pe sosea,la fel se intimpla si la mine dar am rezolvat probleama micsorind gaurile de la sfere ,este un pic mai rigida dar am siguranta in curbe la viteze mai mari de 100km/h,referitor la frinare si ridicatul de spate te sfatuiesc sa o rezolvi cat mai repede daca nu ai rezolvat problema inca(adica sa aerisesti frinele de pe spate) poate fi periculos la o frinare mai brusca se schimba centrul de greutate si poti derapa chiar si cu ABS,sunt lucruri patite nu iti spun din carti sau auzite .,la ceea ce ai spus la inceput despre sfere ele par identice la exterior,dar modificarile apar la gurile din capul sferei,o gaura centrala mai mare (o masina barca)o gaura mai mica ( o masina sport sau mai rigda)
multa bafta

khan
Sef de Atelier

Mesajde khan » Dum 09-Sep-2007 18:52

nu sare xantia asa usor de pe drum!!!
http://www.fisheyemedia.ro daca ai nevoie de un fotograf
http://www.antim19.ro (still under construction) daca ai nevoie de un service
Lexia available

Înapoi la “Citroen Xantia”