pompa hidraulica c5

sfere, dozatoare, pompe, LDS, etc Âşi tren de rulare.

Moderatori: mesersmith, Echipa Tehnica

mesersmith
Moderator - C5
Masina: C5 III
2: C5 II
3: Peugeot 308

pompa hidraulica c5

Mesajde mesersmith » Vin 24-Aug-2007 16:32

mi s-a ars motorul de la pompa hidrulica de ridicare/coborare si se pare ca nu pot gasi decat intreg ansamblul, adica motor, pompa, calculator...
stie cineva vreun loc in care pot gasi piese din dezmembrari pt c5?

mesersmith
Moderator - C5

Mesajde mesersmith » Lun 27-Aug-2007 21:19

se pare ca nu...

nicum
Moderator
Masina: BX 16 RS

Mesajde nicum » Mar 28-Aug-2007 14:40

Esti sigur ca se schimba ansamblul cu totul? Cine ti-a zis asta? E absurd!
Nu ti-ai dat vechitura la Remat? Nu ai postit pentru a plati rata la noul Logan? Ai bagat banii in piese pentru vechitura ta? Daca si anul asta faci la fel, de la Zaraza numai respect!

mesersmith
Moderator - C5

Mesajde mesersmith » Mar 28-Aug-2007 19:05

cei de la citroen cta si mugurel...

mesersmith
Moderator - C5

Mesajde mesersmith » Mie 29-Aug-2007 17:49

azi am montat la loc pompa impreuna cu motorul electric caruia i-am refacut in intregime platanul cu perii si bobinele de antiparazitare...
am completat likidul lds si am "aerisit" instalatia...
merge perfect si ma felicit pt ca am mutat vreo 40 mil din buzunarul din stanga, in cel din dreapta...
daca cineva are nevoie de sfaturi vis-a-vis de aceasta operatiune, ii stau la dispozitie...
cineva posta la un moment dat ceva legat de faptul ca ii ardea siguranta de 40A de la pompa hidraulica...il sfatuiesc sa demonteze urgent motorul de la pompa, pt ca altfel il va pierde....

cit_a
pasionat

Mesajde cit_a » Mie 29-Aug-2007 18:13

te rog dezvolta defectul , pare interesant defectul cu siguranta ??

BauBau
pasionat

Mesajde BauBau » Mie 29-Aug-2007 22:05

Nici nu ma mira mesersmith, profesionist ca de obicei!
Bv, felicitari! =D>

mesersmith
Moderator - C5

Mesajde mesersmith » Mie 29-Aug-2007 23:51

mulltumesc pt aprecieri, dar cred ca valoarea uriasa pe care trebuia sa o suport pt un fleac de motoras, m-a facut sa ma ambitionez....
pt cit_a: era un topic pe c5 pe care nu-l mai gasesc, in care spunea cineva ca i se arde siguranta atunci caand ridica masina....
au avut multi multe pareri, printre care si eu, dar acum dupa ce am demontam motorul, mi-am dat seama ca sigranta aia se ardea doar pt ca in interior, acesta suferise ceva, si cred ca e ceva legat de apa, asta pt ca acest motoras nu e deloc protejat impotriva apei, dimpotriva, are si o gaura in el, in partea de jos pt eliminarea ei....
deasemenea, motorul se demonteaza cu tot cu pompa, se pare ca e un cuplaj elastic din cauciuc, care se rupe daca se incearca separarea celor doua componente...

nicum
Moderator
Masina: BX 16 RS

Mesajde nicum » Joi 30-Aug-2007 09:04

Sincere felicitari... bine ca nu ti-au cerut sa schimbi toata masina...
Crezi ca fiabilitatea redusa a motorului electric se poate ameliora printr-o protectie mai buna a lui?
Nu ti-ai dat vechitura la Remat? Nu ai postit pentru a plati rata la noul Logan? Ai bagat banii in piese pentru vechitura ta? Daca si anul asta faci la fel, de la Zaraza numai respect!

mesersmith
Moderator - C5

Mesajde mesersmith » Joi 30-Aug-2007 09:56

nu stiu daca motorul asta are fiabilitate scazuta, cat cred ca nu e protejat practic deloc impotriva apei....si asta ma mira sincer...
ba mai mult kiar, are o gaura in el in partea de jos prin care sa se scurga apa...
ciudat, nu? nu era mai bine daca-l impermeabilizau?
eu asa as face acum desi e destul de complicat avand in vedere ca trebuie demontata si pompa si asta presupune pierderea lds-ului...

cit_a
pasionat

Mesajde cit_a » Joi 30-Aug-2007 13:36

mersi mult mesersmith , cunosc discutiile vis-a-vis de arederea sigurantei . de aceea am vrut sa aflu defectul . multe felicitari buzunarului :lol:

sorin.
pasionat

Mesajde sorin. » Joi 30-Aug-2007 13:57

azi am montat la loc pompa impreuna cu motorul electric caruia i-am refacut in intregime platanul cu perii si bobinele de antiparazitare

Si de ce nu a mai mers motorul? Explica te rog mai clar care a fost defectul, si daca a aparut brusc.

mesersmith
Moderator - C5

Mesajde mesersmith » Joi 30-Aug-2007 17:29

eram pe autostrada si mi s-a parut ca a crescut apa....:)
am desfacut capacul de la vasul de expansiune sa ii "iau" temperatura cu mana sa-mi dau seama daca circula corect....
zis si facut, numai ca fiind f fierbinte si likidul fiind dilatat, normal ca a dat pe afara cand am desfacut busonul...
a curs in jur de 1/2 l care s-a scurs si pe motrul de la pompa hidraulica si banuiesc, ca datorita temperaturii mari a apei, aceasta a patruns mai usor inlaturand eventualele depuneri care ar fi existat pe la imbinari...
cert e ca a doua zi mi s-a ars siguranta, in timp ce conduceam si masina a devenit din ce in ce mai rigida...
era evident ca o sig de 40A nu se arde aiurea...
am incercat sa verific motorul dar nu se putea pt ca are un montaj electronic de comanda....
nu am avut incotro si am pus o alta siguranta si de data asta nu s-a mai ars, dar nici nu mai mergea pompa...
restul il stiti...:)

MUGUREL PIRSCOVEANU
Pro Motor Rm.Valcea

Mesajde MUGUREL PIRSCOVEANU » Joi 30-Aug-2007 20:50

Intrebarea pe care o primisem era daca am blocul electronuc al BHI-ului.
Am raspuns concret cu poza a ceea ce putem sa aducem.
De asemenea am dat si 1 ex de caz pe care il patisem noi in atelier.
Dadusem si un ex de pret.

Nu are legatura cu cazul prezentat mai sus de colegul nostru mai ales ca nu mi-a spus siguranta care se ardea.

Mugurel

mesersmith
Moderator - C5

Mesajde mesersmith » Joi 30-Aug-2007 20:56

absolut corect...
nici nu intrebasem daca poti aduce componente din interiorul motorului, pt ca e la mintea cocosului ca nu se poate...
eu ma gandisem la ideea de a gasi electromotorul cu totul, dar asa cu mi-ai explicat, se pare ca nu poate fi separat de pompa ca se va rupe cuplajul elastic...
intr-adevar, nu ti-am spus practic nimic, ci doar te-am intrebat daca pot gasi motorul separat si da, vine cu toata pompa, care la mine era ok....
iti multumesc pt ajutor pt ca daca nu vb la telefon si nu imi spuneai ca se va rupe acel cuplaj, eu as fi incercat sa-l scot si astfel kiar ca trebuia sa iau toata pompa :)

inca o data, multumiri...si sper sa am timp sa vin la tine asa cum am vorbit, sa incercam sa-i dam de cap problemei cu aerul conditionat....

Înapoi la “Hidraulica - C5 I-II”