Schimbat bord
Moderator: Echipa Tehnica
Schimbat bord
Salut,daca se poate si nu deranjez pe nimeni as vrea sa pun o intrebare.am un bx 19 diesel din 86', i-am schimbat motorul acum 2ani,care merge impecabil.asta am facut si bordul care era pe masina. asta "nou"are ceva in plus si anume:turometru,indicatoare la apa,ulei,(ceasuri), pe cand cel vechi indica numai prin leduri.cum as putea sa-l fac functionabil ?si inca ceva:kilometrajul nu merge.am schimbat si cablul,am verificat si pinionul de la cutie dar degeaba,nu vrea sa se miste.daca poate sa ma ajute cineva.
- nicum
- Moderator
- Masina: BX 16 RS
Daca vrei sa iti mearga indicatoarele respective, atunci probabil iti trebuie si sondele asociate lor.
Daca zici ca de la cutie pina in bord cablul e ok, atunci inseamna ca buba e la bord. Treaba asta se poate verifica usor: cu o bormasina actionezi "mufa" in care se infige cablul. Ar trebui sa iti indice o viteza zi sa numere km. Daca nu, inseamna ca e stricat mecanismul din bord, pe care il poti eventual recupera de la vechiul bord.
Daca zici ca de la cutie pina in bord cablul e ok, atunci inseamna ca buba e la bord. Treaba asta se poate verifica usor: cu o bormasina actionezi "mufa" in care se infige cablul. Ar trebui sa iti indice o viteza zi sa numere km. Daca nu, inseamna ca e stricat mecanismul din bord, pe care il poti eventual recupera de la vechiul bord.
Nu ti-ai dat vechitura la Remat? Nu ai postit pentru a plati rata la noul Logan? Ai bagat banii in piese pentru vechitura ta? Daca si anul asta faci la fel, de la Zaraza numai respect!
-
- RETRAS LA PENSIE
Inainte de a pune bormasina la treaba, incearca cu o surubelnita subtire pentru a stabili sensul in care trebuie sa invarti.
In principiu nu are ce sa nu functioneze in bord, la masinile de varsta celor ale nostre, se foloseste un sistem mecanic-magnetic, singura problema poate apare la partea mecanica.
In principiu nu are ce sa nu functioneze in bord, la masinile de varsta celor ale nostre, se foloseste un sistem mecanic-magnetic, singura problema poate apare la partea mecanica.
difera cablul, pune si sectiunea de sus a cablului de la masina de pe care ai luat bordul. cu restul e mai complicat, eu am facut chestia asta in sensul ca am pus bordul de la GTI la un TRD Turbo si a trebuit sa plantez si senzorii pe motor, sa trag firele la bord si apoi sa le caut loc in mufele care alimenteaza bordul cu curent si cu informatii. cel mai important insa e sa faci rost de un teu pe care sa montezi senzorul de presiune al uleiului pentru bec si pentru ceas, numai blocul de benzina are o gaura speciala pentru asta (daca ai bordul de GTI). daca nu, e de ajuns sa gasesti firele care vin de la senzori si sa le pui unde trebuie. daca aveai si inainte turometru, nu trebuie nici o alta modificare, senzorul e la fel, cauta firele. daca nu aveai ceas de temperatura apa, e de ajuns sa schimbi senzorul de pe corpul chiulasei care aprindea becul de avertizare de temperatura ridicata cu unul pentru ceas, si sa conectezi firele ca atare la bord. daca pot sa te mai ajut cu ceva nu ezita
bafta
bafta
http://www.fisheyemedia.ro daca ai nevoie de un fotograf
http://www.antim19.ro (still under construction) daca ai nevoie de un service
Lexia available
http://www.antim19.ro (still under construction) daca ai nevoie de un service
Lexia available