am c5 de 2 zile
Moderatori: mesersmith, Echipa Tehnica
am c5 de 2 zile
pe 14.08 mi-am cumparat un c5 2,0 hdi din 2001, prima senzatie pe care am avut-o cind am mers cu masina a fost ca ma aflu intr-un avion. inainte de c5 am avut 2 vectre 92 si 2001, 2 passaturi 97 si 2000, 2 cielouri 96 si 2dacii 94, 99 dar nici una nu mi-a dat aceasta senzatie. am dat pe ea 7300 E ce ziceti e bine? imi scirtiie frinele f. tare e normal? cam cit consuma real s-au mai precis cam ce ar trebui sa mai stiu despre masina? masina e de 2 ani in tara dar arata si funct. impecabil. va rog sa aveti rabdare cu mine pt ca sunt nou si nu cunosc f. multe despre citroen.
- nicum
- Moderator
- Masina: BX 16 RS
Salut,
Pretul e bun. Nu ne-ai zis nimic despre km, dotari, etc.
Pentru scirtitul la frine verifica placutele/discurile. E posibil ca placutele sa fie tocite dincolo de limita.
Nu iti bate capul cit consuma. Oricum e putin pentru ce ofera masina, mai ales pe partea de comfort.
Pretul e bun. Nu ne-ai zis nimic despre km, dotari, etc.
Pentru scirtitul la frine verifica placutele/discurile. E posibil ca placutele sa fie tocite dincolo de limita.
Nu iti bate capul cit consuma. Oricum e putin pentru ce ofera masina, mai ales pe partea de comfort.
Nu ti-ai dat vechitura la Remat? Nu ai postit pentru a plati rata la noul Logan? Ai bagat banii in piese pentru vechitura ta? Daca si anul asta faci la fel, de la Zaraza numai respect!
- chisboramircea
- simpatizant
-
- pasionat
- Masina: Citroen C5, benzină 2.0, Hydractive 3+
Bun venit CITRONAUTULE
Bun venit in randul CITRONAUTILOR.....
...
Asta dovedeste inca o data ca e un mare mister acest C5....Multi fug de necunoscut....De altfel C5 este o mare necunoscuta pentru "muritori" de aceea noi, CITRONAUTII suntem precum ARGONAUTII care, in frunte cu Hercule, au navigat pe vestitul ARGO, doar ca noi "navigam"cu un C5 ce realmente se comporta precum un vas, insa pe "valurile inspumate" ale soselelor din tara si nu numai...
Stiu...probabil ca ziceti ca am luat-o razna...insa iubesc acesta masina cum n-am iubit alta pana acum...si cand am citit insiruirea de marci a lui catyon am zis : inca unul care, ca si mine, a dat de "gustul" C5-ului si...inca ce gust... :P .
Referitor la placute...de doua dati in coace am avut norocul sa dau peste o marca de placute ce nu mai scartaie...Pana acum ceva timp parca eram un personal ce frana la sosirea intr-o halta din Baragan...Acum...alta viata...
Asa ca...nu ramane decat ori sa astepti sa se uzeze (asta daca nu sunt deja) ori sa le schimbi dar trebuie sa te asiguri ca cele pe care le montezi in loc sunt din "lotul mut"...
In ca o data...BINE AI VENIT...

Asta dovedeste inca o data ca e un mare mister acest C5....Multi fug de necunoscut....De altfel C5 este o mare necunoscuta pentru "muritori" de aceea noi, CITRONAUTII suntem precum ARGONAUTII care, in frunte cu Hercule, au navigat pe vestitul ARGO, doar ca noi "navigam"cu un C5 ce realmente se comporta precum un vas, insa pe "valurile inspumate" ale soselelor din tara si nu numai...
Stiu...probabil ca ziceti ca am luat-o razna...insa iubesc acesta masina cum n-am iubit alta pana acum...si cand am citit insiruirea de marci a lui catyon am zis : inca unul care, ca si mine, a dat de "gustul" C5-ului si...inca ce gust... :P .
Referitor la placute...de doua dati in coace am avut norocul sa dau peste o marca de placute ce nu mai scartaie...Pana acum ceva timp parca eram un personal ce frana la sosirea intr-o halta din Baragan...Acum...alta viata...
Asa ca...nu ramane decat ori sa astepti sa se uzeze (asta daca nu sunt deja) ori sa le schimbi dar trebuie sa te asiguri ca cele pe care le montezi in loc sunt din "lotul mut"...
In ca o data...BINE AI VENIT...
-
- RETRAS LA PENSIE
-
- pasionat
- Masina: Citroen C5, benzină 2.0, Hydractive 3+
eugenro2001 scrie:P.T. Pe argonauti i-a condus Iason.
Am zis sa nu pronunt numele celui care a condus "barca cu 50 de vasle"...

N-am avut intentia de a "ma da vreun citit" ci doar mi-a venit in minte ca termen de comparatie...
Oricum, scuze ca am fost luat de val...si scuze ca nu am dat toate detaliile ca sa dovedesc (nu stiu pentru ce sau cine) ca stiu cine a fost "seful" argonautilor...raman la parerea mea ca IASON nici pe departe nu e cunoscut asa cum e Heracle (sau Hercule)...
Cu bine...
salut citrogalaxia,
masina este un gri care bate in albastru inchis la soare, are 169000 km din care 35000 in tara, are dublu climatronic, comp de bord, imitatie mahon, 8 airbaguri, senzori lum si ploaie si muuuuuuuuuuuuuullllllllllt spatiu la int, portbagaj etc., abs esp cred ca si asr dar nu sunt sigur.
apropos videosuzy ce marca sint placutele mmmute?
masina este un gri care bate in albastru inchis la soare, are 169000 km din care 35000 in tara, are dublu climatronic, comp de bord, imitatie mahon, 8 airbaguri, senzori lum si ploaie si muuuuuuuuuuuuuullllllllllt spatiu la int, portbagaj etc., abs esp cred ca si asr dar nu sunt sigur.
apropos videosuzy ce marca sint placutele mmmute?
eu am c5 din 2005 de 3 luni si nu m-as mai urca in vw,care face zgomot,consuma ,zdruncina mult si este mai fiabila.singura problema avuta,dupa stat in 44 grade 2 zile,nu mai meergea nicio comanda electronica,nici clima,totul era blocat.am scos borna,resetind calculatoarele si merge ok,doar k nu mai stie de km pina la urmatorul shimb de ulei(a ramas pe 10000km) pe care il voi face zilele astea la Champion.
C5 2 din 2005 1.6hdi 9hz
masina am cumparat-o de la un coleg de servici care la rindul lui si-a cumparat un citroen C5 nou 23000 E.
gestul lui de asi cumpara un C5 nou dupa ce a mers cu actualul meu CITROEN timp de 2 ani m-a facut sa ma hotarasc spre aceasta marca, un om care ar fi avut o problema sau alta cu C5-ul nu si-ar fi cumparat alta la fel cu aceleasi probleme!
si mie mi-a aratat de citeva ori 44 gr dar afara nu pareau sa fie, e posibil sa dea eronat? cred ca nu are importanta, oricum nu m-i s-au resetat calculat. am avut o problema cu clima in sensul ca daca dadeam la sofer de la 16 la 28 si invers raminea blocata pe cald in timp ce la pasager dadea rece, dupa comutari succesive revine la 16 si da rece.
am tras concluzia ca motorasul sau disp. care actioneaza clapetele are un contact imperfect.
apropo de frine - yo3fuu3- iti fluiera? daca nu zi-mi si mie ce placute folosesti?
cum te-ai hotarit sa treci la C5?
gestul lui de asi cumpara un C5 nou dupa ce a mers cu actualul meu CITROEN timp de 2 ani m-a facut sa ma hotarasc spre aceasta marca, un om care ar fi avut o problema sau alta cu C5-ul nu si-ar fi cumparat alta la fel cu aceleasi probleme!
si mie mi-a aratat de citeva ori 44 gr dar afara nu pareau sa fie, e posibil sa dea eronat? cred ca nu are importanta, oricum nu m-i s-au resetat calculat. am avut o problema cu clima in sensul ca daca dadeam la sofer de la 16 la 28 si invers raminea blocata pe cald in timp ce la pasager dadea rece, dupa comutari succesive revine la 16 si da rece.
am tras concluzia ca motorasul sau disp. care actioneaza clapetele are un contact imperfect.
apropo de frine - yo3fuu3- iti fluiera? daca nu zi-mi si mie ce placute folosesti?
cum te-ai hotarit sa treci la C5?
la clima am fost atentionat ca apare o problema cu o rotita de plastic,la care se tocesc dintii.sper peste citiva ani.
Frinele scartaie si la mine,si am discuri noi si placutele au 4000 de km.Pentru ca sint ecologice,nu au azbest care e cancerigen.Sint mai moi,dar se pare ca tin mai mult.E un forum pe aici specializat.Eu am trecut de la Vw Bora ,vezi http://vwforum.vwforum.ro/index.php?sho ... 30&hl=bora la c5 datorita dimensiunilor din interior,mai ales spatiu de la sofer.Eu sint foarte inalt,in masini germane nu prea am incaput,la bora statem cu scaunul la max in spate,si era masina de 3 locuri.M-am simtit confortabil in Ford Mondeo si c5,bineinteles dintr-o gama rezonabila de preturi.Fordul nu are tabla galvanizata,si la dotari extra sarea mult pretul.Asa ca am trecut de la masina germana la franceza si nu regret.Motorul e mult mai silentios,consuma putin,are capota de al,iar suspensia e excelenta.Ramine de vazut fiabilitatea,dar oriciti bani voi baga in ea (bineinteles in niste limite),nu imi va parea rau,si voi fi fan Citroen.

C5 2 din 2005 1.6hdi 9hz
-
- simpatizant
Am si eu C5!!!!!!
Salutare posesori de C-uri.
Am pus si eu mana pe un C5 2.2 HDI de 2 zile si sunt super incantat de tot ce descopar: un buton, o functionalitate, o chichitza, etc.
S-au gandit oamenii astia la toate!
Ma bucur ca am fost "convertit" de un coleg de birou: asculta-ma si povestim dupa. A avut mare dreptate.
Spre sa fie si tehnic in regula pe termen lung, ca in rest motorina si ulei gasim oriunde.
Marius.
Am pus si eu mana pe un C5 2.2 HDI de 2 zile si sunt super incantat de tot ce descopar: un buton, o functionalitate, o chichitza, etc.
S-au gandit oamenii astia la toate!
Ma bucur ca am fost "convertit" de un coleg de birou: asculta-ma si povestim dupa. A avut mare dreptate.
Spre sa fie si tehnic in regula pe termen lung, ca in rest motorina si ulei gasim oriunde.
Marius.
bine ai venit, eu am aproape o luna de cind il am si sunt multumit.
iti recomand sa citesti toate topicurile de pe acest forum deoarece iti poti cunoaste masina intr-un timp relativ scurt sarind peste faza experientelor proprii.
spune-ne mai multe despre masina-an, pret, km, dotari, etc.
din cite am citit eu pe aici ar fi bine sa bagi motorina buna pt. a evita posibilele neplaceri.
numai bine !
iti recomand sa citesti toate topicurile de pe acest forum deoarece iti poti cunoaste masina intr-un timp relativ scurt sarind peste faza experientelor proprii.
spune-ne mai multe despre masina-an, pret, km, dotari, etc.
din cite am citit eu pe aici ar fi bine sa bagi motorina buna pt. a evita posibilele neplaceri.
numai bine !
-
- simpatizant
- chisboramircea
- simpatizant