Diagrama de consum?

Forum de discutii generale despre Citroen C3 (2002-2009). Numai ce nu se incadreaza in categoriile de mai jos.

Moderator: Echipa Tehnica

pr_ovidiu
pasionat

Diagrama de consum?

Mesajde pr_ovidiu » Dum 20-Mai-2007 21:57

Exista asa ceva? :shock:
Am auzi vorbindu-se pe alte forumuri de o astfel de diagrama.
A mai auzit cineva de asa ceva?
Daca da sa imi dea si mie cineva diagrama pt C3 1,4 HDi
Adica cat consuma la 90 km/h, 100, 110, 120, etc bineinteles in viteza 5.
Multumesc!

pr_ovidiu
pasionat

Mesajde pr_ovidiu » Joi 24-Mai-2007 19:35

Anyone? Anything?

mituc
pasionat

Mesajde mituc » Vin 25-Mai-2007 09:36

Pai nu cred ca e prea usor de facut asa ceva, pentru ca toate astea ar trebui luate ca snapshot-uri la anumite viteze, in anumite conditii de vint, temperatura, inclinatie a drumului, granularitate a asfaltului, presiune in pneuri, tip de gaz din pneuri (aer sau azot), grad umplere rezervor, grad incarcare masina (cite kile are soferul, daca are sau nu are roata de rezerva cu el, etc).

Dupa cum vezi sint o tona, poate chiar o tona si vreo 200 de kile de parametri care pot influenta consumul, mai ales in treptele superioare sau in accelerare "blana".

pr_ovidiu
pasionat

Mesajde pr_ovidiu » Vin 25-Mai-2007 10:32

Eu am auzit de niste date de fabricant (dar nu la Citroen) care spunea de consum. :shock:
Am fost mirat pt. ca nu am auzit asa ceva.

pr_ovidiu
pasionat

Mesajde pr_ovidiu » Mie 05-Sep-2007 10:03

Rugaminte.
Eu nu am computer de bord, asa ca as ruga pe cineva care are daca poate sa imi spuna ce valori de consum ii arata computerul de bord la:
90 km/h, 100 km/h, 110 km/h, 120 km/h, 130 km/h.

Chestia asta ma intereseaza din doua motive.
1. Cutiozitate personala.
2. Vreau si eu sa ma laud cu masina mea deoarece un prieten a laudat f. mult o Scoda Octavia diesel pt. ca la 100 km/h avea cum consum de 3l/100 km.

Multumesc!

nicum
Moderator
Masina: BX 16 RS

Mesajde nicum » Mie 05-Sep-2007 10:37

pr_ovidiu scrie:Rugaminte.
2. Vreau si eu sa ma laud cu masina mea deoarece un prieten a laudat f. mult o Scoda Octavia diesel pt. ca la 100 km/h avea cum consum de 3l/100 km.
Multumesc!

Pai daca Skoda aia consuma 3l, ceea ce ma indoiesc, inseamna ca a ta consuma si mai putin pentru ca motorul e mai mic si tehnologia mai noua. Pun pariu ca Skoda aia e pumpe-duse :wink:
Acum serios, ce relevanta are pentru tine ca masina altuia merge cu 2 picaturi de motorina la suta? E primul pe care il intilnesti care se lauda cu consumuri sub cele declarate de constructor?
Nu ti-ai dat vechitura la Remat? Nu ai postit pentru a plati rata la noul Logan? Ai bagat banii in piese pentru vechitura ta? Daca si anul asta faci la fel, de la Zaraza numai respect!

prafuit
pasionat

Mesajde prafuit » Mie 05-Sep-2007 10:38

Iti mai trebuie sa pui acolo si in ce treapta de viteza te afli la acea viteza, inclinatia drumului, etc

Si tu vrei sa faci comparatie intre o masina cu motor de 1,9 cmc si una cu un motor de 1,4 cmc???

mars2k
pasionat

Mesajde mars2k » Mie 05-Sep-2007 11:30

pr_ovidiu scrie:[...]deoarece un prieten a laudat f. mult o Scoda Octavia diesel pt. ca la 100 km/h avea cum consum de 3l/100 km.
Multumesc!

Legende urbane...
Povesti aparute din citirea consumului instantaneu in usoara deceleratie (cand evident consumul afisat este [mult] mai mic decat cel la mers constant).

Pe langa aceasta eroare de masurare evidenta, mai sunt 2 mici probleme:
- din cate stiu, nici un constructor nu si-a declarat computerul de bord ca fiind un aparat de masura, cu o clasa de precizie garantata.
Nu stiu sa existe vreo norma UE care sa spuna care sunt limitele de eroare acceptabile pentru consumul mediu - si cu atat mai putin pt cel instantaneu...

- iar despre vitezometru, normele UE prevad ca diferenta de viteza dintre cea afisata si cea reala trebuie sa se incadreze intre (0) si (10% + 4 km/h)
Deci o marja de eroare relativ mare.

Acestea fiind zise, mai jos sunt niste consumuri reale masurate de Quattroruote, la diferite viteze.
Precizez ca astia folosesc dispozitive specializate pt masurarea vitezei si comsumului, deci nu se bazeaza pe instrumentele de bord!

C4 1.6 HDI ~110 CP--Focus 1.6 TDCI ~110 CP---VW Passat 2.0 TDI ~140 CP:
Imagine Imagine Imagine

LE: cat despre respectiva Octavia, (1.9 TDI 90 CP probabil),
chiar presupunand ca la 100 km/h ar consuma cat un Passat 2.0 TDI la 80 km/h,
tot ar fi cu 50% mai mult decat declarase "zmeul" :twisted:

pr_ovidiu
pasionat

Mesajde pr_ovidiu » Mie 05-Sep-2007 14:55

[quote="nicum"][quote="pr_ovidiu"]Rugaminte.
Multumesc![/quote]

Pai daca Skoda aia consuma 3l, ceea ce ma indoiesc, inseamna ca a ta consuma si mai putin pentru ca motorul e mai mic si tehnologia mai noua. Pun pariu ca Skoda aia e pumpe-duse :wink:
Acum serios, ce relevanta are pentru tine ca masina altuia merge cu 2 picaturi de motorina la suta? E primul pe care il intilnesti care se lauda cu consumuri sub cele declarate de constructor?[/quote]

NU are absolut nici o releventa consumul altuia. Eu sunt multumit de masina mea, dar totusi sti cateodata te sacaie cu se lauda altii cu niste prostii si o tin tot pe a lor chiar daca le explici ca este ceva relativ.

pr_ovidiu
pasionat

Mesajde pr_ovidiu » Mie 05-Sep-2007 14:56

pt. prafuit
Multumesc pt. poze!

B25BUY
pasionat

Mesajde B25BUY » Vin 07-Sep-2007 13:41

Am venit in duminica de la Constanta. am resetat calculatorul de consum, viteza medie,etc...la intrarea pe autostrada si la intrarea in Bucuresti imi arata viteza medie 144 Km/h, consum mediu 8.4 L/100 Km.
In conditii de vant lateral cu viteze aprox. de pana la 30-40 Km/h.
Benzina RON 98 de la Rompetrol.
Altadata, la 90-110 Km/h in linie aproape dreapta, cald , frumos, fara vant, consumul mediu l-am avut la 5.6 L / 100Km.

pr_ovidiu
pasionat

Mesajde pr_ovidiu » Vin 07-Sep-2007 16:48

Multumesc pt. raspuns.
Vroiam sa stiu pt. Diesel (HDi) :(

keos
pasionat

Mesajde keos » Dum 09-Sep-2007 09:44

Eu am HDI, dar sa sti ca realitatea e ca nu m-a interesat niciodata consumul exact... pentru mine e suficient sa vad ca am un consum mediu mic. Si ca am fost facut Bucuresti - Medias - Transfagarasan - Bucuresti cu un rezervor (de fapt mai putin ca nu era inca pe avertizare).

Oricum calculatorul de bord nu spune exact, de exemplu la coborarea in frana de motor imi spune consum 0% :).

Apropo, pe Focusuri nici nu mai spune consumul instantaneu, datorita diferentei mari de ce afisa si consumul mediu (eu cand am mers pe un focus 1 si am accelarat imi arata consum de 20% :)).

AndreiOniceanu
simpatizant

Computer de bord C3

Mesajde AndreiOniceanu » Mar 11-Sep-2007 16:36

Cum resetez consumul mediu si viteza medie la un C3 1.1i? Am incercat cu apasare lunga ca la kilometraj, dar nu merge. Multumesc anticipat pentru ajutor!

Gurau Alexandru
pasionat

Mesajde Gurau Alexandru » Mar 11-Sep-2007 17:30

Pentru consum mediu si viteza medie apesi lung pe alt buton, pe cel din capatul manetei pt stergatoare, pe mijlocul butonului unde scrie 0. O sa iti reseteze consumul mediu daca acest lucru iti afisaza calculatorul atunci cand apesi...te descurci tu :wink:

Înapoi la “Citroen C3 - Hatchback, Pluriel, Picasso”