la cat ar trebui skimbat uleiul?????

Probleme ce tin de motor si cutia de viteze.

Moderatori: mesersmith, Echipa Tehnica

Bear
pasionat

Mesajde Bear » Mar 18-Sep-2007 00:34

Adica eu schimb la 20.000 asa cum recomanda Citroen pentru uleiul Total in Romania! :P Daca scade nivelul de cerculete inseamna ca trebuie sa competezi cu ulei, nu sa faci schimbul :!: Dar la o masina rodata corespunzator nu ar trebui sa scada prea mult uleiul! :?
Passion pour C5

nicum
Moderator
Masina: BX 16 RS

Mesajde nicum » Mar 18-Sep-2007 10:01

20.000 de km inseamna mult pt Romania si pentru un motor turbo-diesel. Arunca o privire in filtrul de aer si ai sa te lamuresti. E Mult chiar si pt un benzinar aspirat. Cred ca 10.000 maxim e o cifra mai realista. Asta desigur daca nu vrei sa tii masina doar 2-3 ani.
Nu ti-ai dat vechitura la Remat? Nu ai postit pentru a plati rata la noul Logan? Ai bagat banii in piese pentru vechitura ta? Daca si anul asta faci la fel, de la Zaraza numai respect!

XENON
pasionat

Mesajde XENON » Mar 18-Sep-2007 12:13

putin offtopic: citroen recomanda total pt ca are un contract cu total, nu pt ca total e cel mai bun pt citroen.

Bear
pasionat

Mesajde Bear » Mar 18-Sep-2007 12:21

Da, e posibil sa nu fie cel mai bun, dar e agreat de Citroen si poti beneficia de garantie!
Passion pour C5

Virgil
just curious

Mesajde Virgil » Mar 18-Sep-2007 14:08

Eu il schimb la 10000 Km. Indiferent ca uleiul vine cu garantie de la producator sau ca cei de la Citroen recomanda la 12000 sau 15000.
Pana la urma si dealerii cu cat il schimbi mai des au de castigat si sugereaza cu cat mai des..... Cu cat il schimbi tu mai tarziu ai de pierdut .....trebuie sa fii undeva la mijloc

Bear
pasionat

Mesajde Bear » Mar 18-Sep-2007 21:33

Atunci de ce in vest acelasi ulei se schimba la 20.000, chiar la 30.000? Sa fie oare o politica globala?
Passion pour C5

XENON
pasionat

Mesajde XENON » Mie 19-Sep-2007 15:51

cred ca este vorba si e conditiile e trafic. acolo au retea klumea de autostrazi, sosele, etc. si conditiile de trafic sunt altele. Gandeste-te in ce conditii merge neamtul dimnmunchen in hamburg, numai cu pedala la podea si in ce conditii parcurgem noi un drum ca DN1. nu mai vorbim de Bucuresti, sau alte orase superaglomerate, fata de orasele lor civilizate in adevaratul sns al cuvantului, cu semafoare sincronizate etc.

nicum
Moderator

Mesajde nicum » Mie 19-Sep-2007 16:18

Bear scrie:Atunci de ce in vest acelasi ulei se schimba la 20.000, chiar la 30.000? Sa fie oare o politica globala?

Pentru ca in vest sint alte conditii: mult mai putin praf, sosele mai bune, combustibili mai buni, etc. Am mers in Germania mai mult de o saptamina si nu a fost nevoie sa sterg macar pantofii. Aici dupa 100 de metri sint deja plini de praf.
Nu ti-ai dat vechitura la Remat? Nu ai postit pentru a plati rata la noul Logan? Ai bagat banii in piese pentru vechitura ta? Daca si anul asta faci la fel, de la Zaraza numai respect!

Bear
pasionat

Mesajde Bear » Vin 21-Sep-2007 14:17

Asta cam asa e! Am fost si eu la ei. Dar daca la noi ar fi numai praf, ar fi bine! Dar e pamant! E mai rau ca la ei "la tara"!
Passion pour C5

roberto
simpatizant

Mesajde roberto » Mie 14-Noi-2007 14:51

Uleiul la un disel HDI se schimba la 20 000 km insa nu mai mult de 1 an. SIGUR. Conditia este sa folosesti Total.

nicum
Moderator

Mesajde nicum » Mie 14-Noi-2007 18:15

Asta e valabil in Spania. Nu insa si in Romania.

XENON
pasionat

Mesajde XENON » Mie 14-Noi-2007 18:50

si de ce ar trebui sa folosesti Total? recomandarile lor nu au nici o valoare reala, ci strict comerciala. de exemplu Castrol, Mobil, Aral nu sunt uleiuri bune? de ce Mercedes recomanda Mobil de exemplu ? (tot ratiuni strict comerciale...) Or fi nemtii de la VW idioti de recomanda Castrol ?? nici pomeneala. cam astea 4 (castrol, mobil, aral, total sunt printre cele mai bune uleiuri, primele doua considerate de top :idea: de fapt se cam vede si dupa pret, ele facand parte cam toate 4 din aceeasi categorie de preturi)

Bear
pasionat

Mesajde Bear » Joi 15-Noi-2007 00:56

Uneori mai conteaza si tipul de motor, la care este recomandat un tip de ulei. Am vazut ulei Aral, cel mai bun, care s-a facut cocoloase intr-un motor de BMW, dupa numai cativa km. :!:
Passion pour C5

XENON
pasionat

Mesajde XENON » Joi 15-Noi-2007 11:13

dar stii de ce?? :lol: chestia asta mi-a povestit-o un tip cu un subaru forester acum mai multi ani... Era plina piata romaneasca de ulei Aral FALS!!! :lol:(sau mai corect spus contrafacut). crede-ma pe cuvant chestii dintr-astea nu se intampla. (asta in cazul in care uleiul aral folosit avea acelasi cod cu cel recomandat de bmw)uleiurile sunt conforme cu anumite standarde Api,SAE etc. cand codurile sunt identice NICIODATA nu vei avea probleme imediate, oricat de prost ar fi uleiul (daca este bineinteles ulei original) diferenta intre marcile de ulei se cunoaste in timp, dupa zeci, daca nu chiar sute de mii de km. cand motorul care a mers cu Catrol (doar un exemplu) merge bine la 200.000km si cel care a mers cu Lubrifin e deja segmentat. acumpoti sa stai linistit, ca daca iei uleiul din supermarket sau un dealer auto mai mare nu prea ai sanse sa nimeresti tzepe la ulei. :wink:

nicum
Moderator

Mesajde nicum » Joi 15-Noi-2007 11:41

Pot sa va confirm si eu ca la un moment dat era piata plina ulei ARAL falsificat. Eu am vazut la cineva care schimba uleiul din cutie, iar pe fundul bidonului era numai mil. :shock:

Înapoi la “Mecanica - C5 I-II”