Far dreapta (demontare)?

Bord, becuri, ECU, computere de bord, cabluri, contacte, etc.

Moderator: Echipa Tehnica

pr_ovidiu
pasionat

Far dreapta (demontare)?

Mesajde pr_ovidiu » Sâm 22-Sep-2007 16:55

Salutare lume!
Am revenit la voi cu o intrebare daca ma poate ajuta cineva.
Vreau sa stiu daca e complicat sa demontezi farul din dreapta al masinii? Pe deasupra se vede doar un surub, dar sunt convins ca mai sunt altele. Ce implica demontarea acestui far? Trebuie data jos aripa? Se poate face acasa?
Motivul pentru care pun aceste intrebari este ca imi abureste farul in special cand ploua sau spal masina, iar reglajul farului este defect (bate in sus la maxim).
Raspunsurile de genu: du-te la un service sau schimba-l nu sunt bune pt. mine.
Multumesc, astept parerile voastre, daca voi reusi pun si poze (mi-am luat un aparat Panasonic DMC-TZ2) :D

AngelTero
pasionat

Re: Far dreapta (demontare)?

Mesajde AngelTero » Sâm 22-Sep-2007 22:30

pr_ovidiu scrie:Salutare lume!
Am revenit la voi cu o intrebare daca ma poate ajuta cineva.
Vreau sa stiu daca e complicat sa demontezi farul din dreapta al masinii? Pe deasupra se vede doar un surub, dar sunt convins ca mai sunt altele. Ce implica demontarea acestui far? Trebuie data jos aripa? Se poate face acasa?
Motivul pentru care pun aceste intrebari este ca imi abureste farul in special cand ploua sau spal masina, iar reglajul farului este defect (bate in sus la maxim).
Raspunsurile de genu: du-te la un service sau schimba-l nu sunt bune pt. mine.
Multumesc, astept parerile voastre, daca voi reusi pun si poze (mi-am luat un aparat Panasonic DMC-TZ2) :D

aici te pot ajuta cu ceea mai mare placere :) acum 2saptamanii am demontat si eu farurile acestea fiind inlocuite cu unele mai speciale la aceasta marca : acum ce implica aceasta operatiune
1) dai grila din fata jos e prinsa in 2 suruburi parca si jos are 2 cleme
2) te duci la roata de pe partea cu farul si vezi ca spoileru este prins in 2 suruburii unu sus si unu jos il desfaci prima data pe cel de sus si vezi daca se poate lasa daca nu desfaci si jos
3) sub grila se mai gases cateva suruburi 2 parca care sustin spoilerul le desfaci !
4) farul este prins in 3 suruburi 1 este sus odata cu masca si 2 sub pe care le poti desface dupa demontarea spoilerului

succes.

pr_ovidiu
pasionat

Mesajde pr_ovidiu » Dum 23-Sep-2007 19:57

Multumesc pt. raspuns.
Mai am o nelamurire! dai jos tot spoileru sau desfac doar in partea cu farul?
Daca ti-ai schimbat farurile ala vechi de dreapta nu il vinzi? daca da cat ceri pe el?

AngelTero
pasionat

Mesajde AngelTero » Dum 23-Sep-2007 21:30

pr_ovidiu scrie:Multumesc pt. raspuns.
Mai am o nelamurire! dai jos tot spoileru sau desfac doar in partea cu farul?
Daca ti-ai schimbat farurile ala vechi de dreapta nu il vinzi? daca da cat ceri pe el?

nu e nevoie sa dai tot spoileru jos desfaci doar pe partea cu pricina + suruburile de pe mijloc uite niste poze poate iti sunt de folos
faruruile originale nu le vand sorry .
Imagine
Imagine
dupa ce il desfaci controleaza farul atent vezi sa nu existe vreo fisura ceva sau in spate are un capac cu o garnitura unde se ascund becurile si firele vezi sa nu fie miscata cumva sa traga aer ca din cauza aia tii se poate aburii oricum cauta sa nu fie spart sau crapat farul

pr_ovidiu
pasionat

Mesajde pr_ovidiu » Dum 23-Sep-2007 22:09

Pozele sunt de mare ajutor ---- mersi.
Abureste din cauza ca e undeva e fisurat. Capacul este inchis bine, garnitura la locul ei. Eu mai vreau in schimb si sa vad ce pot face cu partea meacanica care este sticata, iar farul bate un sus. NU ma deranjeaza pe mine ci pe cei care vin din fata.
Mai o intrebare scurta daca se poate. intreg farul (becurile) sunt alimentate printr-o singura mufa undeva un partea superioara?
Mersi mult!

AngelTero
pasionat

Mesajde AngelTero » Lun 24-Sep-2007 14:03

pr_ovidiu scrie:Pozele sunt de mare ajutor ---- mersi.
Abureste din cauza ca e undeva e fisurat. Capacul este inchis bine, garnitura la locul ei. Eu mai vreau in schimb si sa vad ce pot face cu partea meacanica care este sticata, iar farul bate un sus. NU ma deranjeaza pe mine ci pe cei care vin din fata.
Mai o intrebare scurta daca se poate. intreg farul (becurile) sunt alimentate printr-o singura mufa undeva un partea superioara?
Mersi mult!

da este o singura mufa are o siguranta ROSIE tragi de ea si dupa tragi de mufa si iese la fel cand bsagi mufa ai grija la siguranta aia rosie

B25BUY
pasionat

Mesajde B25BUY » Mie 26-Sep-2007 11:55

si eu am avut aceeasi problema cu farul care abureste...
si pana la urma era de la garnitura aia care nu inchidea bine...
am fixat-o calumea si nu mai abureste...

Tu ai cumparat singur farul ?? cat a costat ??

christistanciu
pasionat

Mesajde christistanciu » Mie 26-Sep-2007 16:18

Si mie imi abureste farul din stanga, si nu se observa vizibil nici o fisura. Intrebare pt B25BUY, ai dat pe garnitura cu ceva pentru etansare? gen silicon sau alte materiale speciale care nu lasa sa intre apa? Cum ai scos umezeala din far ? inainte sa repari garnitura.
Multumesc.
Visez la un C4 WRC...Imagine

B25BUY
pasionat

Mesajde B25BUY » Mie 26-Sep-2007 17:02

Am scos-o si am mers fara ea 2 zile, pe caldurile alea asta vara si cu faza scurta aprinsa...
da, am dat cu o vaselina siliconica...

pr_ovidiu
pasionat

Mesajde pr_ovidiu » Sâm 29-Sep-2007 20:21

Multumesc tuturor pt. ajutor. am rezolvat problema.
Farul era un pic fisurat, l-am demontat apoi am pus un pic de silicon.
Problema rezolvata - nu mai abureste. :D

bugscata
just curious

Mesajde bugscata » Mie 26-Dec-2012 14:08

Salut,
Am si eu un C3 cu urmatoarea problema : Cand aprind farurile , dupa un timp farul de pe partea dreapta, pe faza scurta isi reduce intensitatea, si cand actionez semnalul palpaie ca si cum as avea unul din becuri arse.
Daca sting farurile, semnalul functioneaza corect, am inteles ca ar fi o problema la masa, unde trebuie verificata masa? la mufa de la far sau unde?

Multumesc!

Înapoi la “Electrica - C3”