Conducte aer pentru locurile din spate.
Moderator: Echipa Tehnica
Conducte aer pentru locurile din spate.
Ok, dupa cate vad in manualul de service se pot monta conducte pentru aer cald /ac pentru locurile din spate. Un lucru foarte bun zic eu pentru ca in spate se incalzeste /raceste intotdeauna mai greu.
http://techdoc.toyota-europe.com/xcvrty ... 402e01.png
O sa incerc sa gasesc part numberul si le pun si eu.
http://techdoc.toyota-europe.com/xcvrty ... 402e01.png
O sa incerc sa gasesc part numberul si le pun si eu.
-
- just curious
OFFTOPIC: 150 W ?... oops
eu de la bricheta alimentez un woofer pe care scrie 400W... e mult de cand am pus pe foc caietele de fizica deci nu ma aventurez in calcule... cert e ca mi-a topit 2 mufe de plastic si ars o siguranta ... am luat masuri.. am pus o mufa (priza) de ebonita acum
Oare e bine ce fac? 

- Renault Megane II.2 Luxe Privilege - 1.6 16V 110CP
_________
Foste:
- Citroen C1 Cool Air 1.0 VVT-i 68CP
- Nissan Almera LX 1.4 16V - 90CP
- Dacia 1310 1.4 - CP: cati dadea Al' de Sus
_________
Foste:
- dj01fad
- demolition man
- Masina: C5 sedan 2.2 204 - o pereche
- 2: C5 tourer 2.2 204
- 3: C5 2.0 163 cu multi km... da multi rau!
400W de la sub nu sunt 400W consum ai amplificatorului acestuia...asta ar insemna sa mearga la maxim tot timpul si sa si aibe 400W.
in fine, va recomand sa nu va mai jucati pe la mufele de bricheta. siguranta brichetei este de 15 Ah de regula, dar nu este singura pe acea siguranta, in cele mai multe cazuri. daca ne luam dupa formula P=U*I, rezulta ca puterea maxima a brichetei este de 180W maxim, si asta in conditii ideale. oricum, nu e indicat sa se faca abuz. poti sa incarci un telefon, sa pui un detector, sa aprinzi o tigara, dar cam atat... mai bine se trage un fir direct de la baterie, ceva mai gros si cu siguranta, pentru aeroterma, frigider sau mai stiu eu ce.
in fine, va recomand sa nu va mai jucati pe la mufele de bricheta. siguranta brichetei este de 15 Ah de regula, dar nu este singura pe acea siguranta, in cele mai multe cazuri. daca ne luam dupa formula P=U*I, rezulta ca puterea maxima a brichetei este de 180W maxim, si asta in conditii ideale. oricum, nu e indicat sa se faca abuz. poti sa incarci un telefon, sa pui un detector, sa aprinzi o tigara, dar cam atat... mai bine se trage un fir direct de la baterie, ceva mai gros si cu siguranta, pentru aeroterma, frigider sau mai stiu eu ce.
- nicum
- Moderator
- Masina: BX 16 RS
dj01fad scrie:pai e cam la limita 150W... eu m-as gandi d emai multe ori inainte sa o folosesc.
Pina acum nu a crapat si o am de anul trecut, insa tin minte ca siguranta de la bricheta are 25A, deci ar trebui sa duca 300W fara probleme. Oricum nu o folosesc decit la dezaburit parbrizul atunci cind motorul nu e cald inca sa faca treaba asta.
Nu ti-ai dat vechitura la Remat? Nu ai postit pentru a plati rata la noul Logan? Ai bagat banii in piese pentru vechitura ta? Daca si anul asta faci la fel, de la Zaraza numai respect!
dj01fad scrie:400W de la sub nu sunt 400W consum ai amplificatorului acestuia...asta ar insemna sa mearga la maxim tot timpul si sa si aibe 400W.
asta e 1 la mana
2. nu inteleg neincrederea in dimensionarea corecta a conductorilor/sigurantelor de pe instalatie. Chiar atat de imbecili sa fie constructorii de masini incat sa-ti puna o siguranta prea puternica,care sa permita sa se topeasca si sa ia foc izolatia de pe conductori sau mai stiu ce alte plastice ? eu nu prea cred... Eu cred totusi ca de la punctul in care sigranta cade si pana la momentul in care supresolicitarea instalatiei poate deveni periculoasa este o plaja suficient de mare (asta in cazul in care nu esti chiar idiot si iti pui sigurante mai puternice)
Va rog sa ma contraziceti daca gresesc... insa la cate improvizatii am facut pe saracutza Dacie.. am fundul tabacit.. nu ma mai sperie nimic...

_________
Foste:
_________
Foste:
- nicum
- Moderator
- Masina: BX 16 RS
Am schimbat zilele astea niste beculete prin bord, printre care si cel care lumineaza bricheta noaptea. Cablurile aratau ok. Asa cum am zis, folosesc aeroterma respectiva doar pt scurt timp. Mi se pare si mie lipsit de sens sa pui o siguranta mai mare decit suporta insasi cablaraia. De aceea cred ca daca siguranta are 25A si eu folosesc pina in 15A nu e nici o problema.
Ultima oară modificat Mar 16-Oct-2007 14:54 de către nicum, modificat 1 dată în total.
Nu ti-ai dat vechitura la Remat? Nu ai postit pentru a plati rata la noul Logan? Ai bagat banii in piese pentru vechitura ta? Daca si anul asta faci la fel, de la Zaraza numai respect!
Cablurile se pot incinge si topi, daca prin cablu trece un curent suficient de mare in raport cu sectiunea cablului, pentru o anumita perioada de timp, fara ca siguranta sa se arda ea prima. Nu te baza pe siguranta din tabloul masinii, pe grija constructorului sau pe norocul personal.
Ai vazut vreodata cum arata cablurile de alimentare pentru amplificatoarele audio de putere instalalate in masini? Ma indoiesc ca exista asemenea cabluri montate pe conectorul de bricheta, iar o aeroterma are nevoie de un curent mare de alimentare.
Sfatul meu e sa te lasi de sportul asta extrem daca zici ca ti s-a topit deja o mufa de bricheta. Conectorul de bricheta poate fi folosit in conditii de siguranta pentru alimentarea unor consumatori cu un consum decent (maxim cativa amperi).
Ai vazut vreodata cum arata cablurile de alimentare pentru amplificatoarele audio de putere instalalate in masini? Ma indoiesc ca exista asemenea cabluri montate pe conectorul de bricheta, iar o aeroterma are nevoie de un curent mare de alimentare.
Sfatul meu e sa te lasi de sportul asta extrem daca zici ca ti s-a topit deja o mufa de bricheta. Conectorul de bricheta poate fi folosit in conditii de siguranta pentru alimentarea unor consumatori cu un consum decent (maxim cativa amperi).
vldst scrie:Cablurile se pot incinge si topi, daca prin cablu trece un curent suficient de mare in raport cu sectiunea cablului, pentru o anumita perioada de timp, fara ca siguranta sa se arda ea prima.
mda... intr-adevar o explicatie foarte pertinenta.. TIMPUL... bata-l vina de timp... oricum woofer la bricheta a fost din start considerata o solutie temporara, si iata cum ne lovim din nou de ... exect, ati ghicit.. timp.
Totusi, 16 ore de mers aproape non stop cu wooferul laniveul la care ascult de obicei, timp in care nu s-a intamplat nimic, eu zic ca e ok.. Restul, extremele.. perioade scurte de timp ... 3-5 minute, cat se consuma o piesa... cam cat foloseste si nicum aeroterma

_________
Foste:
_________
Foste: