C5-urile din Ro au km reali sau sunt modificate ?
Moderatori: mesersmith, Echipa Tehnica
- C i t r o n e l
- pasionat
C5-urile din Ro au km reali sau sunt modificate ?
Buna,
Caut sa achizitionez un C5 - II si as vrea sa stiu:
-daca si la acest model se practica modificarea kilometrajului inapoi sau este ceva mai dificil de realizat si nu prea sunt date inapoi. In caz ca se modifica lejer se poate cumva vedea modificare pe tester la o reprezentanta Citroen ?
- are cineva o lista cu intervalurile de service-revizie si operatiile necesare a fi facute la km respectivi, ptr benzina si diesel ?
Sa stiu la ce sa ma astept.
multumesc
L.
Caut sa achizitionez un C5 - II si as vrea sa stiu:
-daca si la acest model se practica modificarea kilometrajului inapoi sau este ceva mai dificil de realizat si nu prea sunt date inapoi. In caz ca se modifica lejer se poate cumva vedea modificare pe tester la o reprezentanta Citroen ?
- are cineva o lista cu intervalurile de service-revizie si operatiile necesare a fi facute la km respectivi, ptr benzina si diesel ?
Sa stiu la ce sa ma astept.
multumesc
L.
-
- pasionat
- Masina: Citroen C5 X7 exclusive 2.2 HDI 125Kw
- 2: now gone: Citroen C5 2001 2.0 hdi
xsara mea a fost modificata din 2 seater in 5 seater in RO. tarziu am aflat cand mi-a explicat un amic diferentele dintre clasele de inmatriculare N1 si M1... posibil sa aiba si "parul dat pe spate" vreo 40-50k... who knows
daca achizitionezi sh poti sa ai in vedere cate ceva:
evita culoarea alba si albastra (posibil sa fie masini de firma cu sute de k in cauciucuri), culoarea galbena si bej (taxiuri), cele care au urme pe cupola (masini cu firma expusa - scoala, taxi etc), cele cu car kituri premontate sau cu antene suplimentare, cele cu zgaraieturi sau semne nefiresti pe plansele bordului sau a volanului (airbag-uri sarite, incercari de umbla la BSI etc) ... verifica cu atentie seriile de pe caroserie si motor ... in rest ... foarte multa bafta si sa nu te grabesti in alegere deloc
desigur sunt si alte chestii specifice de verificat la C5 ... eu m-am referit la masini in general... take care
din cate stiu un program de diagnoza poate identifica modificarile din contorul pentru kilometri ... dar nici cei care fac chestia asta nu bat pasul pe loc...
daca achizitionezi sh poti sa ai in vedere cate ceva:
evita culoarea alba si albastra (posibil sa fie masini de firma cu sute de k in cauciucuri), culoarea galbena si bej (taxiuri), cele care au urme pe cupola (masini cu firma expusa - scoala, taxi etc), cele cu car kituri premontate sau cu antene suplimentare, cele cu zgaraieturi sau semne nefiresti pe plansele bordului sau a volanului (airbag-uri sarite, incercari de umbla la BSI etc) ... verifica cu atentie seriile de pe caroserie si motor ... in rest ... foarte multa bafta si sa nu te grabesti in alegere deloc
desigur sunt si alte chestii specifice de verificat la C5 ... eu m-am referit la masini in general... take care
din cate stiu un program de diagnoza poate identifica modificarile din contorul pentru kilometri ... dar nici cei care fac chestia asta nu bat pasul pe loc...
'78 Ford Granada 2.0 V6 (in reparatie capitala)
... you can run all for a long long time, sooner or later God'll come to cut you down...
... you can run all for a long long time, sooner or later God'll come to cut you down...
-
- pasionat
- Masina: C5 III 2011 Tourer Exclusive HDi163 Mativoire
- 2: EX: C5 II 2.0 hdi138 BVA Fap Exclusive 2006
- 3: First: C5 I 2.0 HDi 110 SX 2002
eu am achizitionat un c5 care a fost taxi in italia cu 194000 km la bord...bineinteles ca in sinea mea eram ferm convins ca nu se poate sa aiba doar atatia km si m-am gandit ca daca are vro 300000 reali sa fiu fericit...zis si facut am venit in tara, am inamtriculat-o si m-am dus ata la reprezentanta sa o puna pe tester sa vada ce probleme are...spre surpriza mea masina nu avea probleme grave in afara de un senzor de la clima pe care l-am schimbat...si daca tot am fost acolo il intreb pe omu care manuia testeru "dom-le km sunt reali sau au fost umblat?"....se uita acolo in program si zice "nu mi se pare sa se fi umblat la kilometrii deoarece tote erorile inregistrate pe parcursul folosirii masinii au o ordine fireasca fara intreruperi si neconcordante" si spun asta pentru ca un amic are si el un c5 luat de la un parc auto din romania ,dar masina a fost adusa de dincolo si cand a mers la reprezentanta si a bagat-o pe tester, i-au spus ca s-a umblat la kilometraj la 190 si ceva de mii de km...el luand masina din parc la 160000 pe bord 

- C i t r o n e l
- pasionat
Ok, am inteles.
Concluzia e ca se poate, si cel mai bine ar fi adusa de dincolo.
O sa astept sa vad cand si cum se modifica taxa de 1 inmatriculare, pana atunci studiez piata si masina.
Ramane sa vad daca gasesc pe undeva informatiile privind km si reviziile ca sa vad limita de KM unde se schimba distributia, etc, in principiu intervalul de km unde este cea mai scumpa revizie.
multumesc
L.
Concluzia e ca se poate, si cel mai bine ar fi adusa de dincolo.
O sa astept sa vad cand si cum se modifica taxa de 1 inmatriculare, pana atunci studiez piata si masina.
Ramane sa vad daca gasesc pe undeva informatiile privind km si reviziile ca sa vad limita de KM unde se schimba distributia, etc, in principiu intervalul de km unde este cea mai scumpa revizie.
multumesc
L.
Car Kitul este destinat pentru folosirea telefonului mobil in masina, cu ajutorul comenzilor de la bord (hands free). Daca ai telefon cu bluetooth, atunci poti face o conexiune cu ajutorul acestuia, iar sonorul il vei auzi in boxe, in timpul convorbirii, nemaifiind obligat sa tii telefonul in mana, la ureche!
Passion pour C5
- C i t r o n e l
- pasionat
Mie mi se pare normal ca fiecare sa vrea sa aiba cat mai multe dotari pe masina sa
Daca nu au intrat intr-un pachet de optiuni standard, atunci poti sa optezi pentru ele pe parcurs... iar daca ai bluetooth la masina, inseamna ca ai un avantaj (cel putin nu vei putea lua amenda pentru ca vorbesti la celular in timp ce conduci)
Toata lumea vorbeste la mobil... Chiar daca mergi putin cu masina, ce te faci daca tocmai atunci trebuie sa vorbesti la telefon? Nu e mai comod sa ai handsfree 

Passion pour C5
-
- pasionat
- Masina: Citroen C5, benzină 2.0, Hydractive 3+
Beemer scrie:aberatii....
Gresit....eu am instalat Parrot 3200 LS Color, am DVD player si TV Digital....si am doar 3 km pana la servici...asta inseamna ca fac pe zi maxim 10km...
Dar ca timp, cei 3 km ii parcurg si in 50 minute din pricina aglomeratiei, fapt ce :
1.ma avantajeaza sistemul DVD-Tv digital, pentru ca trece timpul mai usor;
2.am 4 intersectii pana acasa , intersectii in care, de regula, la orele de varf sunt agenti de circulatie....ce ar fi sa-mi sune telefonul in timp ce agentul de circulatie imi face semn sa ma deplasez???
Am C5-ul din octombrie 2003 (deci de fix 4 ani) si doar 81.000 km (si acestia gratie drumurilor lungi efectuate in concediu sau recuperari la vecinii bulgari, la turci sau la greci)...
Deci recapitulez...nu am nici km multi si nici nu conduc masina mai mult de 10km/zi...
Asa ca e eronata sintagma: bluetooth=km muuuulti...
Cu respect,
Cata
Eu am cumparat masina de la o persoana care a adus-o din Franta. Era inca cu numere frantuzesti ,deci nu avea inca o luna de rulaj la noi in tara. La cumparare mi-a predat talonul original (proprietar - persoana fizica) si cartea de service. Ultima revizie facuta la un atelier cu stampila
data cu patru luni inainte de vanzare si cam 9500 de km mai putin decat indica la bord. Rezonabil (zic eu) daca scadem drumul pana in RO. Oricum una cu alta sunt multumit de masina.
Si Parrotul e montat estetic, e usor de folosit si imi e util. Ca voce suna OK dar la muzica e slabut

Si Parrotul e montat estetic, e usor de folosit si imi e util. Ca voce suna OK dar la muzica e slabut