Mesajde danpopa » Vin 28-Oct-2005 15:16
chiar daca mai sunt cateva zile pana cand eu si prietena mea vom primi masina de la dealer, imi permit sa particip din nou la discutii.
1. am inteles din mai multe discutii cu diferite persoane pasionate sau dealeri de piese de schimb (dar inca nu am gasit nicaieri scris asa ceva - poate ca m-a interesat mai putin acest aspect) ca uleiul de motor, in contact cu metalul, isi mai pastreaza proprietatile coagulante cam aproximativ 6 luni, indiferent daca masina a stat pe loc sau a parcurs in acest interval 1.000 km sau 20.000 km. din aceasta cauza, la vechea mea Dacioara, eu schimbam uleiul de 2 ori pe an - toamna si primavara, indiferent daca depaseam sau nu numarul de km indicati.
2. vreau sa va mai intreb la ce interval ati facut primul schimb de ulei pentru C4 - benzina.
am mai inteles ca motoarele sunt rodate in fabrica, dar nu se compara cu rodajul masinii in mers, in conditii diferite de drum (4 pasageri, demaraj, urcare etc.). in acest prin interval de timp, pistoanele pot "calca" putin diferit, astel incat pot sa produca o pilitura foarte foarte fina, ce se depune apoi in ulei, pilitura ce poate genera mai tarziu anumite uzuri, si, prin urmare, in timp, consum suplimentar de carburant sau de ulei.
astept o parere avizata in acest sens. multumesc frumos.
Ultima oară modificat Vin 28-Oct-2005 16:11 de către
danpopa, modificat 1 dată în total.
Xsara 1.6 / C4 1.4