ATS - Acesti Tzurloiashi ne Seaca

Dealer/service Citroen

Moderator: Echipa Tehnica

dragos_onac
de-abia inscris

ATS - Acesti Tzurloiashi ne Seaca

Mesajde dragos_onac » Mar 23-Oct-2007 21:55

Ei dragi forumisti/cititori, am ajuns la maximul de scarbavnicie cu acesti prea renumiti reprezentanti Citron. Drept pentru care-i invrednicesc cu-n post de sa-i spele bine cat tot dadu ploaia acida-n Bucuresti de vreo 3 zile.

A inceput totul cu o calitate jenanta a masinii - dai 12.000 (euroi) si face ca o scorbura plina cu viespi dupa numai 1000 kilometri; raspunsul profesionist al reprezentantilor ATS: daca doreati o masina buna dadeatz` peste 20 (keuroi). Asa puteti da volumul mai tare la radio. (Io deja il vedeam dand peste stim a cui lui sarbatorita de 8 martie)

Trecem peste un amortizor schimbat la 20mii km, peste 1 injector crapat in Brasov si mers inca 180 km cu serpetine cu tot in 3 pistoane si cu motorul oprindu-se in curbe. Trecem peste consola de bord care pentru a-mi fi schimbata mai aveam putin si-l taram de gat afara din showroom pe imberbul care sustinea ca n-are nimica; trecem peste problemele cu geamul electric care cand vrea lasa in loc sa se ridice si au reusit sa-mi schimbe butonul cand problema e de software; trecem peste palpaitul lampilor si faptul ca luna de luna se ard becurile rand pe rand ca la pomu de Craciun din vremea lu` ceashca si profesionistii vietii nici macar nu s-au gandit sa se uite la instalatia electrica; deh, cum m-au zis-o chiar azi: e vorba de consumabile.

Si ajungem (cu multe alte peripetii nespuse din motiv de lene si scarba) la ziua de ieri. Eram programat ieri, 22.10.2007 la sediul ATS Baneasa de cateva saptamani bune pentru o mizerie de accident (mea culpa), si retin cat m-am caciulit - fara rezultat! - sa-mi schimbe programarea din Baneasa in Pipera. Dijaba. Vax. N-am facut urechea atotputernica a ATS-ului sa se plece catre un muritor de rand.
Asa deci, luni dimineata, pe un jaf de vreme intr-un jaf de service, stau frumusel la ghisheutz sa-mi vina randul sa las buburuza-n (C3) service sa ma scap de belea. Cand ce sa vezi? Stupoare maxima: ati venit la service-ul gresit. Zambesc frumos, ranjesc un saru`mana si picioru', ma duc la servici linistit ca sa-i anunt ca ajung a doua zi (deh, angajatorul vegheaza si el)...
A doua zi (adica azi) ajung la renumitul ATS Pipera (blagoslovit fie numele tau Moliceanule) cu inca una bucata zgarietura pe renumita "masina" (frumos design, pacat ca detaliile constructive o duc rau de tot in jos) dupa deja cateva ore de umblat la asiguratori si noapte pierduta la politie. Zambitor, le intind hartiile si le zic sa-mi faca programarea de revizie, deja m-am saturat sa stau cu saptamanile pentru orice rahat de bec sau alte verificari care oricum nu le faceau.
Vine omu, se uita, se scarpina-n aparatu foto, ma uit la ochii lui deja roshii de atata tras de curent, noteaza, inregistreaza, si-mi spune scurt: nu iau masina in starea asta. Eu sa pic pe jos. Masina in starea asta? CE PALARIA MEA MAI VREA SI TZANCU ASTA DE 23 DE ANI? Aflu ca nu-i place c-am facut greseala sa merg cu ea prin ploaie - pana la urma doar d-aia-i masina, s-o tin pe bordura-n fatza blocului - si deci trebuie s-o spal.
Glumiti zic, nu? Aveti spalatorie in service, mi-ati spalat-o anul trecut, am vazut cu ochii mei.
El minte fara sa clipeasca: catusi de putin. NU AVEM SPALATORIE.
Il mai intreb: dar de ce ma rog trebuie s-o spal dupa fiecare ploaie? Inauntru e aproape neatinsa (masina spalata de 5 zile pe ceas)
Ala nimic, se face ca-i ploua lui desi erau 25 de grade si-l batuse bine soarele-n tzeasta.
Ma sui in masina, dau o fuga la spalatoria de langa - 200kile vechi; merg in tromba la OMV baneasa, dau 100kile vechi si ma spala-n 5 minute, ma-ntorc.
Ala (ma scuzi copile cu parul balai da' chiar nu vrei sa-ti spun pe nume): E bine alea-alea, dar sa stiti ca va trimitem facturile si trebuie sa alergati dupa confirmari de plata etc.
Io: Bai esti nebun? Pui ditai pietonu de client sa alerge pentru plata c**lor de facturi? N-ai fax?
Ala: Pai n-avem nushce intelegere cu Allianz
Io: Pai intelegere ca intelegere da' fax aveti?
Ala: ....
Io: Si cu care (***) aveti?
Ala: Cu Generalli, etc etc.
Io: Pai si de ce *** nu mi-ai zis asta INAINTE de-a semna contractul cu voi? Mi-ati bagat politza pe gat si la revedere?
Ala: ...
Io: Stiti ce, sa verificati si f*le de amortizoare ca iar scartaie.
Ala: Pai nu mai sunt in garantie.
Io: Nici alea? Da ce mai e in garantie (el deja expirase n-a mai raspuns prea multe).

Morala: vreti Citroen, vreti ATS, vreti sa fiti tratati ca un prost pe banii vostri, vreti sa fiti pusi pe drumuri de orice putzulica ce se simte fara frica? Atunci bine v-ati luat tzeapa.

Restul sa traiti bine-n Dacie, macar la aia poti sa-i schimbi totu` de unu singur si oricum o iei la juma din valoarea citronului.
Si nu, nu suport nici Daciile, dar macar merg mai bine.
Si da, mai stiu o droaie de alte povesti, inclusiv de la fratele meu care a facut greseala sa nu m-asculte si si-a luat tot Citroen. C4. Ar fi trebuit sa mai dea inca vreo 10 mii euro si sa-si ia C5, macar atunci nu mai aveau ce sa-i zica aia, nu? Doar ar fi avut masina de peste 20 mii. Muma lor de comunisti tepari.

Hai ura si astept si alte povestiri din service...

PS poate chiar mi-ar fi placut masina daca nu erau acesti ATeSishti sa strice tot filmu. Asa e clar ca-i o investitie a serviceului in buzunarul meu. Sau o mana pana-n cot.

DanCld
pasionat

Mesajde DanCld » Mie 24-Oct-2007 07:41

Si eu am vreo 25 de programari inregistrate in computer la ATS si inca nu am terminat ](*,) . Ce mi se pare totusi e ca in Pipera au ramas cei mai slabi mecanici si cei mai prost pregatiti receptioneri - pe langa fluctuatia inerenta de personal, ca azi il vezi pe X la Citroen, maine la Dacia, poimaine la Ford sau la Toyota si te intrebi ce experienta (alta decat de surubarie primitiva) e posibil sa fi acumulat.

Plus ca e clar acum ca statistic masinile Citroen de generatie mai noua (C3 si C4) au grave probleme de fiabilitate si service-ul chiar nu mai face fata la cate probleme apar, atat pe garantie cat si post-garantie. Si sa ma mai mir ca am dat acum 2 ani 13k euro pe o masina pe care nu mai pot sa o dau acum decat cu maxim 8k (aproape 40% devalorizare! :shock: )

nicum
Moderator
Masina: BX 16 RS

Mesajde nicum » Mie 24-Oct-2007 09:41

Ei, acum cred ca intelege toata lumea de ce am spus ca sint mari sanse ca urmatoarea masina sa nu mai fie Citroen.
Modul de tratare a clientilor + faptul ca nu aduc piese decit pt modelul anterior (pentru ca nu vor, nu pentru ca nu le-ar furniza Citroen Franta), ma fac sa ma gindesc mai bine ce voi face cu banii mei.
Sint curios citi dintre cei de aici au luat masina de la ATS mai mult de o singura data.

PS: la Bavaria (BMW) iti spala masina gratis, in loc sa comenteze ca le-ai adus masina murdara si sa te trimita sa o speli. In ritmul asta probabil ca o sa ceara sa iti repari singur masina si apoi tot tu sa ii platesti :wink:

@DanCld: aceeasi devalorizare ai sa intilnesti si la Ford Fiesta. La clasele superioare devalorizarea e inca si mai mare.
Nu ti-ai dat vechitura la Remat? Nu ai postit pentru a plati rata la noul Logan? Ai bagat banii in piese pentru vechitura ta? Daca si anul asta faci la fel, de la Zaraza numai respect!

dj01fad
demolition man
Masina: C5 sedan 2.2 204 - o pereche
2: C5 tourer 2.2 204
3: C5 2.0 163 cu multi km... da multi rau!

Mesajde dj01fad » Mie 24-Oct-2007 13:35

nicule, pana la urma neamtul e neamt si se respecta. aia chiar stiu sa isi trateze clientii... nu conteaza ce vand ei acolo sau calitatea masinilor lor, au ordine clare sa se poarte cevilizat si sa ii multumeasca la maxim pe clienti.
anul trecut cand am fost la reprezentanta lada, am fost tratat super, chiar daca vindeau acolo un rahat, pe cand la citroen parca v-am mai spus cum am fost luat.

ideea de baza este ca toate masinile sunt asa cum sunt, dar service-ul si placerea cu care intrii intr-o reprezentanta vor face diferenta. in concluzie, rusine ATS daca este asa... dupa ce ca isi scot o caruta de bani, te mai ia si peste picior si fara pic de respect.

XENON
pasionat

Mesajde XENON » Mie 24-Oct-2007 13:59

mi-e mi-au primit-o si nespalata. cu mentiunea "f. murdara" la rubrica zgarieturi din fisa de service. adica puteau sa fie zgarieturi dar care sa nu se vada de jeg. oricum am luat-o cu jegul tot pe ea, mai putin cu pe partile vopsite :D . asta chiar a fost de kko rau. pana si la meridian la dacia spalau masinile gratis. rusinoasa treaba. am gasit in schimb eu zgarieturi cadou din service, dar asta-i partea a 2-a.

nicum
Moderator

Mesajde nicum » Mie 24-Oct-2007 15:00

dj01fad scrie:nicule, pana la urma neamtul e neamt si se respecta. aia chiar stiu sa isi trateze clientii... nu conteaza ce vand ei acolo sau calitatea masinilor lor, au ordine clare sa se poarte cevilizat si sa ii multumeasca la maxim pe clienti.

La citi bani cer aia de la Bavaria pe service-ul BMW, e si cazul... nu insa acelasi lucru se poate spune despre PBN.
Nu ti-ai dat vechitura la Remat? Nu ai postit pentru a plati rata la noul Logan? Ai bagat banii in piese pentru vechitura ta? Daca si anul asta faci la fel, de la Zaraza numai respect!

cgdragos
de-abia inscris

Mesajde cgdragos » Mie 24-Oct-2007 15:24

dragii mei, cred ca in afara de pile pentru obtinerea afacerii cu masini, Tariceanu habar nu are cum se face o selectie de personal pentru acest jalnic ATS ! Sa va explic : in luna februarie 2007 am dorit o masina pentru o afacere ( citroen Jumper 8+1 locuri). Lasand la o parte faptul ca la acea data nimeni din ATS nu stia cu ce pret se vinde in Romania ( chiar daca in Europa se vindea de juma de an ), din dorinta nebuna de a vinde, mi-au fixat pretul in jurul datei de 1 martie iar pe 9 martie aveau toti banii in cont ( 29.000 EUR ). Data de livrare a fost stabilita maxim la sfarsitul lunii mai. Aproximativ pe 20 mai am inceput cu telefoanele, pentru verificare. Nimeni nu stia nimic de masina! In cateva zile am ajuns la directorul de vanzari pe Romania, d-nul Ghita, care senin si "cretin" ma asigura ca exista o mica intarziere dar intr-o saptamana am masina. Contractul meu de inchiriere( afacerea!) incepea pe 15 iunie. In aceste conditii, am ajuns la Directorul general, dl Bucurescu care a "recitat " : imi asum imperfectiunile sistemului si nu ma dezic de el, insa pentru dvs voi folosi unul din gloantele mele de argint-un director din Franta si urgent veti avea masina.
"Gogoasa" a explodat dupa 15 iunie cand masina nu a sosit, clientul imi cerea sa onorez contractul, s.a.m.d.
In sfarsit, pe 18 iunie dimineata , cu un aer triumfator, ma suna dl dir gen Bucurescu, care ma anunta ca dupa amiaza pot ridica masina!!!
Si acum incepe balciul! La foc automat, fac RCA-ul si ma duc in Baneasa, unde, surpriza: facem receptia si constatam:
-comandat aparatori de noroi, receptie masina= 0
- comandat aer conditionat suplimentar pentru pasageri, receptie masina=0
- comandat 8+1 locuri, receptie masina 7+1 locuri !!!!!!!!!!
-bonus promis pentru intarziere, mp3 plaier si covorase, receptie=0
Ce responsabili ( dir gen Bucurescu, dir vanzari Ghita, si altii , s-au ascuns in birou si nu au aparut decat dupa 30 minute spunand ca nu au nici o solutie, eventual sa-mi mai puna ei un scaun in fata si sa incerce sa o omologheze, daca nu sa mai fac o comanda care se va omora SIGUR in 4 luni !
Am refuzat masina , a 2a zi mi-au dat banii inapoi, iar masina respectiva au reusit sa o vanda abia prin septembrie.
DECI EVITATI ATS !

DanCld
pasionat

Mesajde DanCld » Mie 24-Oct-2007 15:44

XENON scrie:am gasit in schimb eu zgarieturi cadou din service, dar asta-i partea a 2-a.

Nu esti singurul, am putea deschide probabil si un club al celor care au plecat cu masinile zgariate de acolo. Din nefericire le descoperi prea tarziu - ca numai dupa asta nu te uiti cand iti iei masina. La mine a fost vorba de o ditamai urma de surubelnita de la un destept care nu s-a prins intr-o prima faza cum se desface al 3-lea stop (de la hayon); a ajuns direct la tabla, nu mai iese decat cu revopsire completa. Dar cine mai are timp si de asta?!

danmanea
pasionat

salut

Mesajde danmanea » Mie 24-Oct-2007 16:39

si eu am gasit usa putin ciobita... probabil cind au deschis-o au lovit-o de lift... ar trebui sa facem si noi hirtia inversa.. la receptia masinii cind o luam din service... maine ma duc sa faca diagnosticare + reparatie pentru traseul de degivrare.. :( parca vad ca zic ca nu e pe garantie.. le spun pa din start... mai bine ma duc la agis 45 ron...

Pepe
simpatizant

Site schimbat citroen.ro

Mesajde Pepe » Mie 24-Oct-2007 16:58

Vad ca www.citroen.ro a fost redirectionat pe www.ats.ro
Poate e semn bun...

XENON
pasionat

Mesajde XENON » Mie 24-Oct-2007 17:45

fratilor, nu se poate asa ceva, am spalat azi masina si vreau sa va spun ca mi-au gazat toata bara spate. chestia e ca am descoperit un pic mai tarziu (2 sapt) si nu am avut ce face decat brandu mare la frecat cu polish. bine ca s-a rezolvat, am mai scris si in topicul cu tinichigeria ca mi-au zgariat si plafonu cu antena. sunt niste incompetenti. atat. :evil:

am vazut si eu redirectionarea astazi. Doamne ajuta! si Sa ne fereasca D-zeu de ATS! :lol:

dimabogdan
pasionat

Mesajde dimabogdan » Mar 20-Noi-2007 10:33

Nu inteleg...cu credeti ca e bine ca s-a redirectionat citroen.ro la ATS?
Nu asa era si pana acum?
Ideea este ca pe site-ul oficial Citroen, reprezentati Citroen in Romania NU mai sunt ATS ci altcineva, fara adresa web!Iar ATS au pe harta lor, doar doua locatii : Buc si Cta.
Intrebarea mea este urmatoarea: UNDE SUNTETI MAI CITROEN, MAI?CAT Ne MAI LASATI SA NE MOCIRLIM INTR_O MARE DE INCOMPETENTA???CHIAR NU VEDETI CE PORCARII FAC ASTIA?NU VEDETI CATA RECLAMA NEGATIVA CASTIGATI?

P.S.Am ajuns , ptr. ca mi s-a urat de toata atitudinea Citroen overall,ca tuturor prietenilor sa le recomand sa ocoleasca Citroen, cei mai multi nici nu mi-au mai cerut parerea dupa ce am patit cu prima masina, cu toate ca situatia a fost rezolvata mai mult decat OK( iar eu am imbatranit cu 10 ani in 3 luni).Ce pot sa spun cert, este ca urmatoarea masina NU VA MAI FI Citroen cu SIGURANTA!Imi voi incerca nervii in alta parte, undeva unde totusi banii mei ( oricat as fi dat SUNT banii mei, n-am bagat mana in buzunarul lui Tariceanu) vor fi apreciati si serviciile vor fi in consecinta.Cand a vazut nevasta-mea C5-ul asta nou, a zis : "Asta este urmatoarea masina, dupa ce o dam pe asta!" I-am spus ca dupa ce-oi muri poate, ptr. ca urmatoarea va fi Mazda 6, Toyota Auris sau Honda,Civic sau Accord.

XENON
pasionat

Mesajde XENON » Mar 20-Noi-2007 13:00

cred ca ai facut selectia asta cu speranta ca fiind masini fiabile nu vei mai trece prin service. gandeste-te insa daca Doamne fereste!, ai vreo problema sau vreun accident cat o sa stai dupa piese la Toyota sau mai ales la Honda, de Mazda inca nu m-am interesat. Dar, cu putin noroc, neavand incidente, vei fi un om fericit, asta-i clar. :)

byte
just curious

Mesajde byte » Mar 20-Noi-2007 13:51

Eu am o propunere: de fiecare data cand suntem nemultumiti de serviciile ATS sa sunam la Citroen Ronamania.
http://www.citroen.com/CWW/en-US/Countr ... Country=RO

nicum
Moderator

Mesajde nicum » Mar 20-Noi-2007 13:53

dimabogdan scrie:Intrebarea mea este urmatoarea: UNDE SUNTETI MAI CITROEN, MAI?CAT Ne MAI LASATI SA NE MOCIRLIM INTR_O MARE DE INCOMPETENTA???CHIAR NU VEDETI CE PORCARII FAC ASTIA?NU VEDETI CATA RECLAMA NEGATIVA CASTIGATI?

Nu... atit timp cit vinzarile merg nu vor misca un deget. Aceeasi poveste, dar la alta scara se petrece la PBN. Se pare ca Tariceanu considera ca nu ii merge rau, tot i-a iesit de o vila la Snagov, de un showroom nou, etc.

Înapoi la “ATS - Bucuresti”