Intradevar, la 60.000km se face o verificare a jocului supapelor.
Pentru a reface jocul este necesara demontarea distributiei(care este pe lant) si inlocuirea tachetilor, care sunt din 2 in 2 sutimi. Asta presupune ca acesti tachti sa fie pe stoc, dupa ce ii masori pe cei de pe masina pentru a face diferenta.
Noi nu avem pe stoc cele 29 de coduri de tacheti posibili. Si nu stiu ce ma face sa cred ca nu ii are nimeni, nici la Peugeot nici la Toyota
Asadar, tehnica ar fi asa: mai intai masurat jocul real. Daca se gaseste o eroare mai mare de 0,1 mm ar trebui demontata distributia, scosi tachetii, masurati si comandati numai aceia care sunt necesari pentru o refacere precisa a jocului. Dupa aceea se face montajul distributiei. Este posibil sa mai fie de inlocuit si alte glume de genul lant, intanzator, curea accesorii si rola curea
Cred, insa ca iti faci griji degeaba! Daca te vei duce la un service si acesta iti va spune ca la 60.000km trebuie inlocuiti x tacheti, eu zic sa te mai duci la un alt service asa... ca la docor pentru a verifica diagnosicul.
Eu stiu ca distributia pe lant este una din cele mai fiabile chestii, in niciun caz una costisitoare si de reparat la fiecare 60.000km, nu?